İnsanlar çekip gittiler. Şimdi yalnızlık sevgilim; kitabım ise sohbet ortağım ve arkadaşım. Hem de ne arkadaş! Ona öyle itimat ediyorum ki ne bana yorgunluk, bıkkınlık verir, ne itimadımı sarsar ne de aramızda bir kötülük meydana gelir...
Sayfa 246·Kitabı okudu
Şayet kadı, benim şu üzerinde oturduğum taht hususunda aleyhime karar verse, Allah'a yemin ederim ki adalete boyun eğmek için derhal o tahtı terk ederim.
Sayfa 49 - I.Hişam·Kitabı okudu
Din
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
Köleleştik, ne fidye ile geri alınabilecek esirler, Ne de şehâdet getirebilen Müslümanlarız!
Sayfa 176·Kitabı okudu
Tarih
İbn Hazm'ın eserlerinin yakılmasına karşı dile getirdiği şu beyitler, sahip olduğu fikir haysiyetini ve entelektüel cesareti ortaya koyması bakımından o gün için olduğu kadar bugün için de anlamlı ve öğreticidir: Vazgeçin yakmaktan kağıdı parşömeni İlimle konuşun ki halk anlasın kim bilgili Kağıdı ateşe verdiyseniz de yakamadınız içindeki (ilmi) Çünkü sadrımdadır o benim Benimle gelir her nereye giderse bineklerim İndiğimde iner Ve benimle kabre girer.
Sayfa 249
“Topraklarının merkezi istanbul olan mevlâya selâm, O, ne güzel bir şehirdir.” •Endülüs müslümanlarının osmanlıya gönderdiği mektuptan bir bölüm.
Sayfa 175·Kitabı okudu
Tarih
“Quien tiene moro, tiene oro” Bir müslüman işçiye sahip olan, altına sahiptir.
Sayfa 172·Kitabı okudu
Din