Ben Hep 17 Yaşındayım

2018
İlk Yayın Tarihi:
Haziran 2000
Gece Kitaplığı

Eksiği çok var ama hiç fikri olmayanlar için uygun olabilir
2019 13. kitabı
Okunma: 11 Kasım 2019 16:28
12 Eylül cuntasının sırf diktatörlüğünü daha da güçlendirmek için 17 yaşında asılan çocuktur Erdal! Kitap çok iyi hazırlanmamış ama polisin vurulması ve Erdal'ın olayla alakasının olmamasını normal derecede anlatmış. Eksiği var mıdır?, bayağı var bence. Mesela Sezen Aksu, Duman ve daha nice sanatçıların onun için yazmış olduğu şarkıları en azından kitabın bir köşesine yerleştirebilir, hatta sözlerini de yazabilirdi. Yine de fena değil.
Siyaset
Erdal ErenBirol Öztürk · Gece Kitaplığı · 2018136 okunma
Ölüme 10 Kala Yazılan Mektuplar
2021 17. kitabı
Okunma: 29 Mayıs 2021 10:02
Bazı kelimeler vardır, birileri onları hep tehlikeli görür. Gerçi bazen tehlikelidir de. İnsanların o kelimeyi kullanış biçimi, hangi maksatla kullandığı belirleyicidir. Özgürlük, bağımsızlık, hümanizm, eşitlik, adalet... İşte devrim de böyle bir kelimedir. Devrimci, en büyük suçludur anlamını bilmeyenlerin nazarında. Kitabımız, sadece devrimin ve direnişin sembolü Erdal Eren'i değil, 1980 darbesinde cunta ekibinin idam ettiği, yani yaşam hakkını elinden aldığı sağcı-solcu bütün gençleri kısa kısa tanıtan, onların mektuplarını paylaşan biyografi-anı türünde bir eser. Yaşları 17, 18, 20, 22... Hani günümüzün Z kuşağı diye bir kenara koyduğumuz, kimimizin değersiz gördüğü, yurdumuzun geleceği olan insanlarımızın yaşındalar. Ülkede bir şeylerin kötü gittiğini gören, anayasanın işlevsiz hale geldiğini fark edip bir şeyler yapmak isteyen fakat sadece bu istek nedeniyle yaşamları elinden alınan gençleri... Bunların yanında dönemin karanlık havası da esere sinmiş durumda. Ülkenin içinde boğulduğu yoksulluk, karaborsacılık, mafya, yozlaşma; merkezi otoritenin zayıflaması ve elbette ABD etkisi... Tüm bunların sonunda cuntacıların, darbeyle yönetime el koyması ve ülkede yarattığı büyük yıkım... Abd'nin deyimiyle "Bizim çocuklar başarır." Sonra ülkenin çocukları asılır. TARİH 2 ŞUBAT 1980 ODTÜ öğrencisi Mehmet Sinan Suner, 30 Ocak 1980 tarihinde, bakan korumakla görevli bir polis tarafından vurulur, yaralı halde bindirildiği arabada işkenceye maruz bırakılarak öldürülür. Dönemin gençleri tüm yurtta bu tarz olaylara tepkilidir. Adalet istenmektedir. Erdal Eren de bu olaya tepki göstermek amacıyla 2 Şubat 1980'de düzenlenen korsan bir gösteriye katılmıştır. Bu tarz gösteriler, gençlik birliklerinin organize ettiği izinsiz gösterilerdir. Ve bu gençlik birlikleri örgütlüdür,
Siyaset
Puan vermedi·182 syf.·
2024 403. kitabı
Hepimizin bildiği duyduğu bır Ali aşker Türküsü, ne hazin bir türlü değil mi indan yadamın içinden gecerken ne lrt duyuyor görüyor, ögrenıyor üzülüyor dimi, helede boyle sı bır acının hikayesini okumk ekstra üzücü oluyor.. Ben Hep 17 Yaşındayım Her ne kadar türkü bır uzum "bir uzun alandir. ama yillarin uzunlugu goz onune alindiginda aslinda o kadar da uzun olmadigi kolayca anla$ilabilir Birol Öztürk 'ün kaleminden okunası bır kıtapBen Hep 17 Yaşındayım .""ben hep 17 yaşındayım her ayak sesinde ürperirim demir kapının her açılışında göğsümün kafesine sığmaz yüreğim her türlüsünü tattım acıların, ayrılıkların her şeye biraz alıştım bir seni beklerken kendimi yenemedim..." Erdal Eren #Hep17Yaşında
Deneme, İnceleme, Edebiyat
2020 134. kitabı
Okunma: 14 Eylül 2020 17:05
Kitap gerçekten de o kadar akıcı ve duygulu ki nereden başlayacağımı bilemedim. Daha hayatının baharında gencecik bir fidanın ve fidanların haksız yere özgürlüğünden, canından edilmesi beni derinden etkiledi. İnsan canı bu kadar kolay mı yok ediliyordu? İnsan bu kadar kolay mı gözden çıkarılıyor? Ya hiç mi kimse hesap sormadı? Arkada gözü yaşlı birer ana baba kardeş bıraktılar..

Birol ÖztürkYazar · 42 kitap
Karadenizli yazar 1972’de doğdu... Çocukluğu Karadeniz’in yüksek bir dağ köyünde geçen yazarın birçok romanında ve öyküsünde bu dağ köyünün izleri görülür. Özellikle biyografi ve biyografik roman türlerinde eserler veren Birol Öztürk bu alanda çalışmalarına devam etmektedir. Deniz ile evli olan yazarın Dağ adında bir oğlu vardır.