Ekim 2020
Kasım 2018
Müptela Yayınları

·526 syf.·
2021 55. kitabı
Herkese merhabalar... Eşsiz kapağının tasarımı dolayısı ile çok fazla dikkatimi çeken bir kitaptı hatta arka kapağını bile okumamıştım. Aslında bu tarz konulara sahip kitapları bitirmem bu kadar uzun zaman almaz fakat bu yıl yaşadığım bu okuma yavaşlığına artık alıştığım için sıkıntı yapmıyorum. Çakıl Özdemir altı yıldır uzaktan izlediği serseri ile aynı okulda olduğunu öğrendiğinde hayatında bazı şeyler büyük ölçüde değişime uğruyor. Annesi tarafından babasının insafına bırakılan ve babasından hiçbir zaman sevgi namına bir duygu görmeyen Çakıl bu sevgiyi serseri ve minik Arda da arıyor. Çakıl’ın serseriye olan hisleri gün geçtikçe büyürken serserinin ona karşı olan tavırları sürekli bir gel git içerisinde. Çakıl’ın duygularını okurken bazen sinir olsam da genel olarak okurken beni yormayan bir kitaptı. Kitabın geneline baktığım da maalesef çok sevdiğimi söyleyemeyeceğim çünkü karakterlerin davranışlarında beni sürekli rahatsız eden bazı durumlar vardı. Çakıl’ın sürekli serseri diye sayıklaması, serserinin her şeyi ben bilirim tavırları beni en çok rahatsız eden başlıklar özellikle. Peki ikinci kitabı merak ediyor muyum? Evet. Merak ettiğim şeylerden ilki birinci kitabın sonunda olanlardan sonra karakterlerin nasıl bir yol izleyeceği ikincisi ise ikinci kitabın sonunda da Devam Edecek yazısını gördüğüm için üç kitap olacak konuyu nasıl uzattığı. Bir okur olarak söylemeliyim ki beş yüz küsür sayfalık ilk kitaptan sonra ikinci bir kitabın üzerine üçüncü bir kitap yazacak konu ne olabilir cidden merak konusu benim için. Kitabı tavsiye eder miyim? Birisi benden kitap tavsiyesi istediği zaman aklıma gelen bunu oku güzel kitap diyeceğim bir kitap değil maalesef. Keyifli okumalar... Kitapla kalın...
2021 47. kitabı
Okunma: 08 Ağustos 2021 21:09
Lise gençlik kitabı olarak favorilerim arasına girdi diyebilirim. Kitabı okurken zaman zaman karakterler arası çatışma yaşasam ve ya bu klasik kötü çocuk diyecek olsam da kitap hemen bu durumu toplayarak onlardan olan farkını öne çıkarıyor. Bununla birlikte yazarın tüm karakterleri bize çok güzel bir şekilde yansıtması ayrı bir anlayış ve bakış açısı kazandırıyor. Hem gülmek hemde lise kurgusu sevenler için öneri listesine girdi bile.
EŞSİZ YORUMUM
2021 25. kitabı
Eşsiz Kitap yorumu: 4/5 Bir kitap okudum ve içinde kayboldum. Duygular ... Her yerde dostlar Kitabın konusu; Çakıl Özdemir babası tarafından sevilmeyen annesi tarafından reddedilen bir kız çocuğu . 17 yaşında ; 6 yıldır gözlemlediği Kaan Barlas'in hayatına girmesiyle tüm düzeni yerle bir olur ! Kaan Barlas , nasıl desem bence fazla badboy biriydi. Kabaligi ve sertliği aşırı sinirime dokundu ! İki cümle kur ,bir yıl sus 🫂 shsjsjjs dimi Kaan Barlas ? Her neyse... Ama Çakıl off bu kız mutlu olmayı öyle çok hak ediyor ki ! Çakıl 'da sevmediğim özellikler tabii ki vardı ama bence o özelliklerin temel nedeni anne ve babası. Öyle gerçekti ki yaşadıkları ; eminim bir yerlerde hala Çakıl gibi acı çeken kız çocukları var ,maalesef. Çakıl özgüveni eksik bir karakter. Anne ve babası öyle bir emmiş ki onun özgüvenini ve karakteristik özelliklerini Çakıl sadece durup onları izlemis gibi ! Üzüldüm canım Çakıl . Ama Kaan Barlas bunu bazen görmesine rağmen kıza çok sert davrandı . Gıcık serseri . Of sinirlendim he! Ama işte Çakıl 6 yıldır uzaktan sahil kenarında izlediği çocuğa öyle çok bağlanmış ki . Bir şey diyemiyorum. Olaylar ve kurgu belki sıradışı değildi ama güzeldi. Evet ,klişeler vardı ama bu beni hiç rahatsız etmedi. Yazarın dili falan sade ve akıcıydı. Kitapta tek beğenmedigim şey Kaan Barlas 'in tavirlariydi ! Hayır asla kabul etmiyorum. Yazardan devil karakterden kaynaklanan bir sorun bu ! Karakter resmen 'ben kötü olacağım'diyor sabır . Öyle yani . Ve Bartu askiiim valla bazen Çakıl 'a öyle bir sinir oldum ki ;neyse ki canım Bartu vardı ve Başak. Bu ikili bana sakinleştirici etkisi yaptı sağolun yavrular . Öyle işte . Okumak isteyenler için +15 bence . Ve badboy hoşlanmayanlara asla önermem djsjsksk. Maalesef Kaan Barlas . Bence badboydu . Ne ? Çok zor bir karakter ayyh
eşsiz
2021 5. kitabı
Kitap Çakılın zorluklarla nasıl mücadele ettiğini anlatıyor bence. Gerçekten de çok zor bir hayatı ve ailevi sorunları var. Ben Çakılın içindeki çocuğu sürekli göstermesini, Kaanın göstermemeye çalışsa da merhametini, Sarı kafa’nın deli dolu halini, Ece Atakan ve Başağın da Çakıla olan desteklerini sevdim. Kitabı okurken bir sürü duygu hissettim. Sizlerin de böyle hissedeceğine eminim. Arka kapak yazısını bırakıyorumkitap her haliyle çok güzel ve özel hazırlanmış. Yazıların büyüklüğüne kadar çok sevdiğim bir halde. 6 Yıllık bir hayranlığın hikayesi Bir genç kızın yitip giden çocukluğuna rağmen umutlarla beslediği kırık kalbinin hikayesi… Babasının katı kuralları altında ezilerek büyüyen Çakıl, bir yandan da annesinin hatalarının bedelini ödemektedir. Fakat tüm bunlar onun kalbindeki sevgiyi söküp alamamıştır. Bir gün kayıp ruhunun sokaklarından kaçıp sığındığı bir limanda, kendi kahramanını bulur ve onu gizli gizli izlemeye başlar. Yıllar sonra yeni başladığı okulda onu bir sürpriz beklemektedir. Onca zaman uzaktan izlediği kahramanı hayatının tam ortasına düşmüştür.
·526 syf.·
2021 9. kitabı
Köşe yazılarım isimli defterime ilham kaynağı olan bir kitap... Çakıl isimli karakterimiz, kendini evine ait hissetmeyen, aile sevgisinden uzak bir kız... Kitap 500 küsür sayfa sayısına sahip olmasına rağmen, keyifle, sıkılmadan okunabilecek bir kitap. Çok sade ve akıcı bir yazılış biçimine sahip. Ayrıca başından sonuna kadar sürükleyicilik söz konusu. Mücadeleyi vurguladığını söylemek doğru olur diye düşünüyorum. Yaşadığı zorluklara karşın güçlü olmaya çalışıyor Çakıl. Sonra kaan diye biri devreye giriyor. Güya Çakıl'ın kahramanı Kaan ama hiç kahraman olarak adlandırılacak biri değil... Aşırı zalimce tavırları çok sinir bozucuydu. Çakıl karakterinin mücadele yapısı beni takdir etti ama başkalaştırıp biraz daha etkili kılması mümkündü bence. Yine de hikaye üzerine çok ön yargılı konuşmak istemem daha ıssız kitabı var:)) Eminim ki, herşey daha iyi olur ıssız kitabında bakalım:))
2024 12. kitabı
Okunma: 23 Ekim 2024 23:54
Lise kurgusu sevenlerin hoşuna gideceğini düşünüyorum. Kötü çocuk masum kız kurgusu ama bence çok güzel işlenmiş. Bir kaç betimleme hoşuma gitmedi ama ben kitabı beğendim. Ergen iken okuduğum bir kitabı şimdi okuyunca baş karakterin yaptığında sinirlendiğim şeylerin aslında o yaşta yapılabilecek şeyler olduğunu düşündüm. Baş karakterlerin ilişkisinin gelişimi çok güzel ele alınmış. Akıcı bir kitaptı.
eşsiz kitap yorumu
2021 11. kitabı
Okunma: 11 Ağustos 2021 12:44
kitaptaki olaylat gayet guzel islenmisti fakat ben kitaplarda betimleme okumayi çok severim ve bu kitapta betimleme neredeyse hiç yoktu bu benim icin buyuk bir eksi öncelikle. ikinci olarak eleştirim karakterlerle alâkalı. kaan barlas; tam bir wattpad erkeği. kaba saba biri. sozleri,sorulara cevap verişi falan falan okurken sinirden geberecegimi sandim. ama bazi yerlerde de birazcik sevdigimi soyleyebilirim. çakıla da yer yer cok uzuldum,yer yer de cok sinir oldum. arkadaslari olan ece ve başağa hic alisamadim. en sevdigim karakterler kesinlikle atakan ve bartu oldu. sarı kafa bartum benim cook seviyorum.. ikinci kitabi da en kısa zamanda alip okuyacagim. cunku cok degisik bitti.
Roman
2023 49. kitabı
Seriyi çıktığım beri çok merak ediyordum zaten ve okumak beni çok mutlu etti. Çok severek okudum. Ayrıca kapak tasarımını çok sevdim. Karakterler bazen klişe tavırlar sergilese de çok güzeldi. Başta kitaptaki erkek karakteri klasik kötü karakter erkeklerden sandım ama yazar bence çok güzel yansıtmış karakteri. Çakıl karakteri de cidden mutlu olmayı hak ediyor. Kaan'ı 6 yıldır uzaktan sevmesi cidden sabır işi kendisini tebrik ediyorum. 6 yıl yani az değil. Ama o mücadeleci karakterini sevdim hep güçlü olsun istedim. Kaan karakteri zaten bir kelime ediyor sonra susuyor, bu yüzden beni çok delirtti. Başta Çakıl'a ailesi yüzünden sert davranmasına da çok sinir oldum. Çakıl'ın anne ve babasına aşırı sinirliyim, kızdaki bütün özgüveni sömürmüşler resmen. Böyle anne ve baba olmaz olsun. Gerçek hayatta da eminim çakıl gibi ebeveynleri olup bu hayatı yaşayan çok insan vardır. Kitaptaki olay gidişatını sevdim. Betimleme çok yoktu ama ben hiç zorlanmadım okurken. Gayet akıcı bir kitaptı. Atakan, Bartu, Ece ve başak kitaba renk katmışlar zaten yan karakterler olmazsa olmaz. 15 yaş üzeri herkesin okuyacabileceği bir kitap. Gençlik kitaplarını sevenler için önerimdir. Kitabın konusundan kısaca bahsedeyim. Çakıl annesi tarafından sevilmeyen ve babası tarafından terk edilen bir kızdır. 6 yıldır uzaktan gözlemlediği ve sevdiği Kaan Barlas'ın hayatına yeni başladığı okul ile ansızın girmesi ile olaylar başlar.
2021 30. kitabı
Herkesin çok beğendiği bir kitap olduğu için almıştım fakat 300 sayfalara kadar da kitabı hiç ilerletemdim. Bana tam wattpad kitabı geldi. Keninlikle bu kitaplara önyargım yok hatta neredeyse bütün kitaplarım ordan ama sanırım artık farklı türden kitaplar okuduğum için beni çok sıktı. Çakıl sürekli beni sinir etti. Karakterin aile acısı çekmesine rağmen içinde hâlâ bir çocuk saklamasını çok sevdim ama bu abartıya kaçırıldığını düşünüyorum. Sonlarda daha olgun davranmasını sevdim. Son olarak da herkes "son da şok olacaksınız" dediği için daha farklı bir son beklerdim beni pek tatmin etmedi fakat çok da gömülebilecek, okunabilir bir kitap.
Eşsiz - Elçin Eşin
2021 29. kitabı
Okunma: 07 Mayıs 2021 09:15
—— —— —— —— —— Çakıl, babasının katı kuralları altında ezilerek büyüyen, hem de annesinin hatalarının bedelini ödeyen bir kızdır. Bi gün kayıp ruhunun sokaklarından kaçıp sığındığı bir limanda birisini görür. Yıllar sonra yeni başladığı okulda onu bir sürpriz beklemektedir. (arka kapak yazısının bir kısmı) —— —— —— —— —— Bayağıdır böyle yeni okul temalı kitap okumamıştım, ve bu kitabın öyle olması beni başlarken çok mutlu etmişti. Kitap çok çok akıcıydı 1-2 günde rahatça bitirdim ve kitap ince de değil. Yazım dili güzeldi betimlemeler vardı ama yerli yerindeydi, ne çok uzatılmıştı ne de çok kısaydı. Kaan'a ilk başlarda pek alışmamadım ama kitabın sonlarında bu sorunum kalmadı. Sadece Çakıl'ın biraz daha güçlü olmasını beklerdim. Her ana karaktere gıcık olan birisi olarak Çakıl'da beni ara sıra gıcık etse de her zaman söylediğim bir sözüm vardır kfjfkslmlcs "okur yüreği, hem söver hem sever :))" Kaan gerçekten dengesizlik üzerine mastır falan mı yaptın? dıwhdkwfbs. Bartu... O kadar komikti ki bazen gülerken çığlık atmamak için çok zorlandım, çok tatlı ve komik bir karakterdi. Kitabın sonu...O kadar buruk bitti ki.  Hemen ikinci kitabı alıp bir an önce başlamak istiyorum. —— —— —— —— —— Instagram blog hesabımdaki gönderiye ulaşmak için; instagram.com/p/CPNt29kJ86T