Atom Altı Parçacıktan İnsana Türlerin Görkemli Yolculuğu

Haziran 2017
Sarmal Kitabevi

Puan vermedi·472 syf.·
2021 4. kitabı
Kitapta doğru şeylerin söylendiği yerler olmasına karşın yazarın paradoksa düştüğü yerler var. Kitapta çok fazla genelleme yapılmış. Bilimin objektif bakış açısı bir kenara bırakılmış. Eğer dine karşı bir söylem oluşturulacaksa öncelikle din ne diyor onun bilinmesi lazım. (Gazalinin kaderci zannedilmesi bile en ufak örnek). Fakat yazar dini terimleri ya da dinin kusur ve kötülük kavramlarına bakışını bilmiyor. Bu sebeple çoğu yerde paradoksa düşmüş. Evrimin içinde kusur ve kötülüğün olmasını ya da bazen kötüyü seçmesini yaratılışçılığa karşı genel bir enstrüman olarak kullanmış fakat burada bilgisizce bir yaklaşım sergilenmiş. Çünkü kusur ya da kötülük yazarın zannettiği gibi bir anlam taşımıyor müslümanlar nezdinde. Ayrıca kitabın kaynakçasi biraz zayıf çokça internet ve vikipediden alıntı yapılmış. Faydalandığim birçok yer olmasına karşın evrimi akıllı tasarımın tamamen karşısında gibi göstermek, ya da evrimin kendiliğinden ilerlediğini dikte etmek ancak kitabı okuyan, bu alanda yeterli bilgisi olmayan kişilere etki edebilir. Kitabı okumadan İslam’ın kötülüğe bakışını, evrimle çelişip çelişmediğini iyice araştırın ki yazarın dikte ettiği çıkarımları değerlendirebilesiniz. Bu alanla ilgili farklı kitaplar okudum ama bu kadar öznel çıkarımların bilme okutturulduğunu görmedim.
2020 29. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2020 20:33
Ali Demirsoy hocanın kitabıyla şans eseri karşılaştım.Yazarla ilginç bir bağlantım var.Yazar benim hemşerim hemde aynı ilçeden(Erzincan/Kemaliye) :) Demirsoy hoca "Evrim" basit bir şekilde nasıl halka aktarılır mükemmel bir şekilde anlatmış.Evrim Nedir? Biyolojik Evrim nasıl oluştu? Görme ve Duyma olgusu nasıl oluştu? vs. gibi konularda ilginç bilgileri bizlere sunuyor. Son kısımda Evrim'in anlatılmasını kısıtlayan hükümet sistemini eleştiriyor.Ayrıca inanma inanç gibi konularda da kendi düşüncelerini bizlerle paylaşıyor.Keyifli bir anlatımı var.Herkese tavsiye ederim :)
2017 6. kitabı
Okunma: 03 Şubat 2017 22:57
Ali Demirsoy hoca çok değerli bir akademisyendir ve tüm kitapları birbirinden değerlidir. Ders kitabı, araştırma, deneme ve bilimsel roman tarzı çok sayıda kitabı vardır. Özellikle "Yaşamın Temel Kuralları" adlı ders kitabı dizisiyle geniş kitlelere zoolojiyi sevdirmiştir.
2019 3. kitabı
Evrim Teorisine başlangıç yapacak kişiler için çok sade ve anlaşılabilir bir dille yazılmış.Teknik detaylara inmeden ele almaktadır evrim teorisini.Yalnızca tek eleştirim kitabın sonunda siyasi bir eleştiri yapması hoş olmamış.
2020 6. kitabı
Hocamın birçok kitabını severek okudum. Ancak konuya meraklı bir hukukçu olarak “evrim” kitabını biraz okuması zor buldum, richard dawkins’in “Magic of reality” ve “greatest Show on Earth” kitaplarındaki anlatım dili ve tekniğini nedense daha sade ve basit bulmuştum.

Ali DemirsoyYazar · 38 kitap
1956 yılında köyündeki ilkokulu, 1959'da Kemaliye'deki ortaokulu, 1962'de Ankara Gazi Lisesi'ni, 1966'da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Tabii İlimler Bölümü'nü bitirdi. Petrol aramada staj yaptı. 1966 yılında Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'ne asistan oldu. 1971 yılında Erzurum ve civarı vilayetlerin Orthoptera Faunası adlı tezle doktor oldu. Aynı yıl DAAD'den aldığı bir bursla Almanya'da lisan okuluna devam etti. Daha sonra Humboldt bursunu kazanarak Hamburg Üniversitesi'nde, Paris ve Londra'daki araştırma enstitülerinde çalıştı. Türkiye'nin Caelifera Faunasının taksonomik incelemesi adlı tezle 1974 yılında habilitasyonunu yaptı. Yine bu süre içerisinde Birleşmiş Milletler'in finanse ettiği bir derin deniz araştırmasına katılarak Kuzey Kutbu ve Grönland'da, İzlanda civarında, oseonografik, yavru balık ve deniz akımlarını inceleyen bir bilimsel araştırmaya aktif olarak katıldı. 1984 yılında Alexander von Humboldt bursunu tekrar alarak, Hamburg Üniversitesi Zooloji Enstitüsü'nde Türkiye Faunası ile ilgili araştırmalarına devam etti. 1978 yılında Hacettepe Üniversitesi'ne atandı. 1980-1981 yıllarında Zooloji Bölüm Başkanlığı, 1981-1982 yılları arasında da Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığı yaptı. 1982 yılından beri Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 2012 yılında emekliye ayrılan Prof. Dr. Ali Demirsoy’un araştırma, deneme ve bilimsel roman tarzında yayımladığı kitapları bulunmaktadır. Bilim dünyasına bulduğu 2 cins ve 20 tür ve alt türü kazandırmış ve 14 hayvan ve bitki türü, bir alt familya, iki cins ve bir alt cinse Demirsoy adı verilmiştir.