Ey Kudüs!

Bengisu Yayınları

YÜREĞİMİZE DÜŞEN EN SEÇKİN AĞRI
·104 syf.·
2024 21. kitabı
Ey kudüs sana yangınlığım eskidendir, bilirsin bir Ömer hasretidir bendeki bir Selahaddin vurgunluğu bir Ahmet Yasin adanmışlığı Kudüs'ün olmadığı yer çorak bir çöldür Ebu Zersiz Ve biz biliriz ki alemler hürmetine yaratılan Peygamberimizin göğe yükseldiği kutlu mescittir Mescid-i Aksa ve biz gene biliriz ki insanların sevdikleriyle beraber haşrolacakları güne bir yatırımdır Filistini sevmek Ve Ömer gibi Selahattin Eyyubi gibi Abdülhamit gibi gözleri Kudüs dolu olabilmektir onların şuurları ile bakmak ve şunu demektir Kudüs evinizdir evinden çıkamazsın ! Elbette Kudüs diyeceğiz yine yeniden bayramda da, seyran'da da insan hiç ağrısını unutur mu ? Kudüs'ün gözlerinden, sapan taşlı çocukların ellerinden öperim.
Filistin
2018 215. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2018 00:00
Kudüs derdiyle dertlenen bir yazarın ziyaret öncesinden başlayıp ziyaret sırasında yaşadıklarını, hissettiklerini kaleme aldığı güzel bir kitap. Deneme tarzında bir solukta okunan çok hoş bir anlatımı var. Hele de Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı ziyaret ettikten sonra okunursa insan sanki yeniden hissedip, yeniden yaşıyor gibi canlanıyor her şey gözünde . Yeniden tüm hücrelerine kadar öfkeyle doluyor kutsal topraklarımıza bunları reva görenlere. Yeniden kendini hesaba çekip ben nasıl olurda onların üretip bana pazarladığı en ufak bir şey de dahil olmak üzere onların ürünlerini hâlâ alabiliyorum, diyor. Tavsiye edilir...
2020 2. kitabı
Ey Kudüs - Mehmet Deveci 101 syf / Bengisu Yayınları Puanım : 7 Ah Kudüs. Ümmetin yetim sevdası, direnişi, umudu! İçin için çağlayan dualarımızın ve serzenişlerimizin başkenti. Peygamberler yurdu, mukaddes şehir. Ey Aksa! Biz seni görmeden sevdik. Görmeden hasret kaldık sana. Senin yıkılışınla, yakılışınla, yandık ve de yıkıldık. Bir Selahaddin değiliz belki ya da Ahmet Yasin ama, onlar gibi sana sevdalı yüreklerimiz... Yazar Kudüsü ziyaret edip bu vesileyle heyecanını, yaşadıklarını ve gördüklerini kaleme almıştır. Okudukça bir ürperti sardı içimi. Sanki gözlerimin önündeydi Aksa.. Sanki Filistin sokaklarında ıslanan bendim ve haykırıyordum her yana; "YALNIZ DEĞİLSİNİZ!" Kulak tıkamıyoruz feryatlarınıza ve gözlerimizi kapatmıyoruz yaşadıklarınıza. Şahit olduk Ey Gazze çetin imtihanınıza. Dua dua andık acılarınızı. Lakin içimizdekileri tarif edecek güç kalmadı bizde.. Yinede bitmeyeceğiz! Hep olacağız karanlığın karşısında. Dimdik ayakta! Eser deneme türünde yazılmış ancak yer yer hikaye ve şiir de içeriyor. Dil itibariyle akıcı ve sade olan kitap sizi bir Kudüs yolculuğuna çıkarıyor. Cihad ateşi yanıyor içinizde ve bu duygu ile giyinip kuşanıyorsunuz. Kudüs ile vatanınızı, ümmetinizi, tarihinizi kardeşliğinizi düşünüyorsunuz. Siyonist İsrail için ağız dolusu nefret kusuyorsunuz. Kalbiniz adalet diye çarpıyor. Mazlumun sesi olmak için can atıyorsunuz. Bu yüzden daha bir içten yöneliyorsunuz Rabbinize. "Ya Rabbi! Zalimlere cehennem ateşini taddır! " Alıntılar : • Yüreğimize düşen en seçkin ağrıydı Kudüs. Payımıza düşmüş sevdaların en ulaşılmazı, en fiyakalısı, en ihtişamlısıydı. • Bilirim, musalla denilen taşa siyah sakallar, genç yürekler yakışmaz. Ama uğruna ölünen dava güzelse, bu uğurda ölüm nasıl güzel bir duygu oluyorsa ölen için, kalan içinde bu bir
Din
Ey Kudüs!Mehmet Deveci · Bengisu Yayınları · 2017299 okunma
Kudüs... Yüreğimize düşen en seçkin ağrı..
Puan vermedi·104 syf.·
2022 288. kitabı
Mehmet Deveci; Kudüs' e sevdalı ve dilinden düşürmeyen yazar. Bir imza gününde tanışmak nasip oldu. Çok severim kendilerini. Kitaba gelecek olursak deneme türünde yazılmış ama şiir ve hikâyelere de yer verilmiş. Dili sade ve akıcı, anlatımı güzel ve okuyucuyu içine çekiyor. İçinde tarihi ve coğrafi bilgilere de yer verilmiş. Yazarla beraber Kudüs'ü dolaşıyorsunuz. Beraber yürüyüp Kudüs sokaklarında ıslanıyorsunuz, sabah namazına eşlik ediyorsunuz. Heyecanını, sevincini, hüznünü paylaşıyorsunuz. Onun gözüyle o kutsal beldeyi görmüş gibi oluyorsunuz. Ben çok beğendim ve bütün duygularını hissettim. Tavsiye ederim. :)
2022 58. kitabı
Okunma: 23 Aralık 2022 21:19
𝐄𝐲 𝐊𝐮𝐝𝐮̈𝐬!~ 𝐌𝐞𝐡𝐦𝐞𝐭 𝐃𝐞𝐯𝐞𝐜𝐢 Kudüs için yüreğimize düşen en seçkin ağrı demiş yazar. Ne kadar doğru. Geçenlerde bir başka kitabı ile tanışmıştım yazar ve kalemi ile. Ne kadar ben dedim okudukça. Bazen aynı şeyleri hissedersiniz ve birileri çok güzel kaleme döker ifade eder sizin için de. Tam olarak öyle bir kalem bu bahsettiğim. Kudüs kitabında da ziyaretine yağmurun eşlik ettiğini sanki yağanın yağmur değilde sağanak sağanak sevaplar olduğunu yazmış. Ne muazzam cümlelerdi…Peygamberler şehrini çok güzel anlatmış. En güzel muştularla gitmek nasip olsun bize de. En kalb-î duygularımla tavsiye ederim. Kitabı bitirdikten sonra evinizin en güzel köşesine Kudüs resmi iliştirmeyi de unutmayın. Ümmet bilinci ile kuşanabilmek duası ile kitapla kalın. Defne 28 Aralık 2022
2017 42. kitabı
"Yüreğimize düşen en seçkin ağrıdır Kudüs..." Sanki Kudüs'e gitmişsiniz de orayı geziyormuşcasına his uyandıran bir kitap... "Kudüs düşerse; Mekke düşer, Medine düşer, İstanbul düşer, Biz düşeriz..."
·104 syf.·
2018 9. kitabı
Mehmet Deveci, bir hayır kermesinde Özlemek Güzel kitabıyla tanıştığım sonrasında bir kitap fuarında Ey Kudüs kitabımı imzalayan, kısacık bir sohbet etme imkanı bulduğum, kitaplarını okudukça daha çok okuyasım gelen bir yazar. Ey Kudüs! Yazar Kudüs'ü öyle güzel resmetmiş ki hep içimde olan Kudüs'ü ziyaret etme sevdası daha bi alevlendi. Şuur, ümmet, ( gerçek )kardeşlik, görev gibi kavramları derinden anlamamı sağladı bu kitap. Akıcı ve sade bir dili olan kitap, insanı bir Kudüs yolculuğuna çıkarıyor. Ben kitabı okurken Kudüs için yapmadıklarımızı düşündüm... Etmediğimiz dualar, muhabbet ortamlarımızda ilk kıblemizi anmadan dağılmalarımız, sesini duymadığımız bize madden ve manen ihtiyacı olan kardeşlerimiz ve dahası. Bir de işgalci İsrail... ( Zalimler için yaşasın cehennem!) Nefretim daha da arttı onlara karşı. Ben çok severek okudum bu kitabı, sizlere de okumanızı tavsiye ederim. Özgür Kudüs Duasıyla.
2022 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2022 22:19
"Bana Kudüs'ü anlat Gözlerin kadar derin mi? Sözlerin kadar keskin Yüreğim kadar tutsak..." Kudüs sevdalısı yazar Mehmet Deveci'nin kaleme aldığı; okunması, okutulması gereken muhteşem bir kitap.Yazar, Kudüs'ü ziyaretinde yaşadıklarını,hissettiklerini anlatmış.Hoş bir anlatımı olan, bir solukta okuyup bitirebileceginiz müthiş bir eser.Kitap, bize tarih,vatan ve ümmet bilinci nasıl olur onu öğretiyor..Okudukça Kudüs gözünüzde canlanacak..İyi okumalar...
2020 21. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2020 00:32
Mehmet Deveci'nin ilk okuduğum kitabı... Kimi zaman sizi o mübarek beldedeymissiniz hissi verirken,kimi zaman da hüzünlendiren bir kitap. Hasret duyduğumuz bu mabedin acısını hissetmek istiyorsanız kesinlikle okumalısınız.. :) Yüreğimize düşen en seckin ağrıdır KUDÜS..!
2017 1. kitabı
Sanki Kudüs'ü okumuyor da, yaşıyor gibi oluyor insan. duygu yüklü harika bir kitaptı. Zevkle tavsiye ederim. Kudüs'e bu kitapla başlanılabilir.

Mehmet DeveciYazar · 13 kitap
1974’ün bir güz ayında, G. Antep’in İslahiye ilçesinde doğdu. Yazmaya ilkokulda başladı. Sonra babasının bakkal dükkânındaki veresiye defterinde devam etti. Okul tatillerinde; bakkal, tüpçü, mobilyacı ve ayakkabı mağazalarında çalıştı. Bir dönem annesine de pay vererek dolapta dondurduğu eskimoları mahalle aralarında satarak ticarete atıldı. Yaz aylarında hiç bağırmadan sessizce simit sattı. Okul çıkışlarında ideali olan futbolcu olma idmanları ile babasının bakkalı arasında gidip geldi. İmam – Hatip Lisesi yıllarında, matematik defterinin arka sayfasına hayatın özüne dair afişe sözler karalamaya başladı. Kompozisyon derslerinde şehrin en yeşil alanlarının mezarlıklar olduğunu, mahalle aralarını ve şehir yollarının çamurlarını anlattığı yazısı öğretmenleri tarafından eleştiri alıp, öğrenci arkadaşları tarafından beğeni topladı. Okul etkinliklerinde sesi gür çıktığı için şiirler okudu. Ders süresinin bittiği fakat vaktin henüz bitmediği kısa sürelerde öğretmenleri tarafından kaldırılıp tek kişilik gösteriye zorlanıp içinden ne geliyorsa anlatması sağlandı. Dernek ve vakıf bünyesinde çıkardıkları duvar gazeteleri ve bültenlerinde kendince bir şeyler karalamaya başladı. Bir süre yerel bir radyoda program yaptı. Bir dönem amatör olarak tiyatroculuk yaptı. İskilipli Atıf’ı canlandırıp şehit oldu, Amerikan askerini canlandırıp sakız çiğnedi ve mahalle düğünlerinde evlerin damlarına kurdukları sahnelerde mezar notları kitabındaki “deli hoca” rollerini oynadı. Bir süre pazarcılık yaptı. Yazı serüveni askere gittiğinde günlük ve mektuplar ile devam etti. Bilkent arkeoloji ve sanat tarihi ile başlayan üniversite hayatını kader kısmet kontenjanından hep yarıda bıraktı.  Evlendi. İki kız ve bir oğul sahibi oldu. Çeşitli dernek ve vakıflarda yöneticilik yaptı. İnternet medyacılığının yoğunlaştığı dönemlerde birçok sitede hayatın özüne dair yazılar yazmaya başladı. Kimi zaman bir dilenciyi, kimi zaman sokak aralıklarında unutulmuş sade yüzleri, kimi zaman da bir kenarda unutulmuş ağacı yazıp bitkilerle konuştu. Sosyal medyada bu kadar yazar ve şairin bulunduğunu bilmeden bir kaza ve ısrarlar sonucu yazılarını burada da paylaşmaya başladı. Yazılarının altına ismini ilk “med” olarak yazdı. Daha sonra bir dostunun tavsiyesi ile gerçek ismini kullanmaya başladı. Rabbinin karşısına çıkardığı güzel yüreklerle buradaki çalışmalarına devam etti. İlk kitabı ve ilk baskısı kısa sürede biten “Yazının Şahitliği,” bunca anlatılan özgeçmişinde yaşadığı, biriktirdiği, duyduğu, ağladığı, düşündüğü şeylerin kitabı olarak okuruyla buluştu. İkinci kitabı “Bizimkiler” ile yazım hayatına devam etti. Hiç farkında olmadan söyleyip bir yerlere karaladığı “Yazının Şahitliği Elimizden Tutsun Diye” sözü, yazılarının niyeti ve sloganı oldu. Şimdilerde TYBG Şubesi Üyesi ve baskıya hazır birçok kitap projesi var.  Düşünerek, hüzünlenerek, susarak, yazarak, namaz kılarak, çay içerek, yürüyerek, kırılarak, alınarak, sinirlenerek, denk geldiği yerde ağlayarak hayatına devam ediyor. Ölünce cennete gitmek, Rabbine sunabilecek bir yüz hazırlamak ve ardından gelecek iyi şeyler bırakmak en büyük ideali. (Yazar hakkındaki bu bilgiler Mehmet Deveci'nin kendi adına açılmış olan siteden alınmıştır.)