Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ezbere Yaşayanlar - Vazgeçemediğimiz Alışkanlıklarımızın Kökenleri

Emrah Safa Gürkan

Ezbere Yaşayanlar - Vazgeçemediğimiz Alışkanlıklarımızın Kökenleri Sözleri ve Alıntıları

Ezbere Yaşayanlar - Vazgeçemediğimiz Alışkanlıklarımızın Kökenleri sözleri ve alıntılarını, Ezbere Yaşayanlar - Vazgeçemediğimiz Alışkanlıklarımızın Kökenleri kitap alıntılarını, Ezbere Yaşayanlar - Vazgeçemediğimiz Alışkanlıklarımızın Kökenleri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İnsanlık tarihi bir manipülasyon ve kandırmaca kroniği, eğer ekonomi tabanlı dar bir rasyonalite temelinde incelerseniz vasat bir aptallığın hikayesi.
Sayfa 246 - Kronik KitapKitabı okudu
Kaybedecek bir şeyi olan insanlar muhafazakâr olur. Burjuva aslında biraz da bundan dolayı sıkıcıdır.
Sayfa 51
Reklam
Erkeklerle kadınların apayrı lisanlar konuştuğunun altını çizen Deborah Tannen'ın araştırmaları, cinsiyetlerin konuşurken farklı hedefleri olduğunu gösteriyor. Erkekler birbirleriyle rekabet etmek ve sorun çözmek için sohbet ederken kadınlar duygularını paylaşıp birbirleriyle bağ kurmaya çalışıyorlar. Bu da erkeklerin sosyal ilişkilerinde zıtlaşmaktan ve kendilerini ifade etmekten çekinmemeleri anlamına geliyor; kadınlar ise gün içinde deyim yerindeyse karnından konuşup açık çatışmadan kaçınıyor. Kadınların sürekli erkeklerin kendilerini dinlemediğinden, erkeklerin de kadınların boş konuşup kafa şişirdiğinden şikâyet etmesinin temeli de bu aslında.
Sayfa 135Kitabı okudu
Çoğu insanın esas derdi "ahlaklı olmak" değil, "ahlaklı gözükmek."
Sayfa 266 - Kronik Kitap YayıncılıkKitabı okudu
Önemli olan çok kitap okumak değil; kendi seviye, ilgi ve yeteneklerimize uygun kitapları okuyup entelektüel gelişimimizi doğru yönlendirmek.
Sayfa 295 - Kronik
Reklam
"Türkiyede insanların en sık müdahil olduğu alanlardan biri kadınların kamusal alandaki tercihleri. Yolda içtiği sigaradan giydiği eteğin boyuna, okurken ya da çalışırken taktığı başörtüsünden hamileliğinde kayınpederine gözüküp gözükemeyeceğine ve hatta dışarı çıkıp çıkamayacağına kadar “cins-i latif”in hemen her hareketi toplumun değişmez hâkimi erkekler tarafından düzenlenmekte. Kadın âdeta evden dışarı adımını attığı an korunmaya muhtaç ikinci sınıf bir vatandaş ve daha da kötüsü gözetlenmesi gereken bir tehlike unsuru olarak görülüyor. "
Sayfa 145 - Kronik
“Toplumlar özellikle kriz anlarında bir suçlu arayarak kendilerini rahatlatmayı seçerler. Ve bu suçlu, haliyle kendileri gibi olmayanlar olur.”
Pandora'nın Kutusu
Zeus'un emriyle Hephaistos'un yarattığı bu "ilk" kadın, eğer merakına yenik düşüp tanrıların kendisine verdiği kutuyu açmasaydı kötülük diye bir şey hiç olmayacaktı.
Sayfa 155Kitabı okudu
"Biri bir işi romantize ediyorsa onu kesin kötü yapıyordur."
Sayfa 319 - Kronik Kitap YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
"Kim ne kadar aksini söylerse söylesin; birine hediye verirken ya da bir şey ısmarlarken aslında muhatabımızdan bir geri dönüş bekleriz; bu, Tanrı olsa bile."
Sayfa 207 - Kronik Kitap, 1. BaskıKitabı okudu
Elmaslardan hiçbir şey gelmez Çiçekler gübreden doğar Fabrizio de Andre, Via del Campo (1967)
Doğaüstü güçlere inanç her şeyden önce insanın evren karşısındaki çaresizliğinin bir sonucu.
Sayfa 278 - Kronik Kitap YayıncılıkKitabı okudu
İnsanın, Abraham Maslow'un piramidinin deniz manzaralı beşinci katına çıkabilmesi ancak yaşadığı dünyayı tüm açılarıyla bir bütün olarak ele alıp hedef ve istekleriyle imkan ve yetenekleri arasında doğru bir korelasyon kurabilmesiyle mümkün.
Öldürmemek, çalmamak ve komşunun malına göz dikmemek için Allah'ın gazabına ihtiyacı olması, insanoğlunun disiplinsizliğinin ve ahlaki zayıflığının en güzel kanıtı değil midir?
Sayfa 222 - Kronik Kitap YayıncılıkKitabı okudu
1.500 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.