Kitabın kapağına baktığımızda "herkes için felsefe" ve "bir çırpıda idealizm, materyalizm, metafizik" yazdığını görüyoruz. Yani kitap felsefe ile "ilgilenmeyen", ama
Varoloşçuluk, gerçeklik, yararcılık, irade, aydınlanma, idealizm, materyalizm, metafizik, felsefe derken akıla gelen en önemli filosoflar. Tek çırpıda felsefe gibi bir kitap. Tek kitapta felsefe...
Felsefe 101Paul Kleinman · Say Yayınları · 20181,307 okunma
Felsefe 101 kitabı isminden de anlaşılacağı gibi Felsefeye giriş düzeyinde ideal bir kitap.İlk Çağ felsefesinden başlayıp günümüz modern çağ felsefesine kadar gelerek sade ve bilgilendirici olma özelliğini taşıyor.Hafıza tazeleme ve hobi olarak başucu kitabı olarak okudum ve bitirmem uzun sürdü.Aranızda Felsefeye ilgi duyan ve pek fazla altyapısı olmayan okurlar rahatlıkla bu kitabı tercih edebilir. Şimdiden hepinize keyifli okumalar diliyorum.
Felsefe 101 felsefe başlangıç kitapları arasında yer alıyor. Ancak felsefede ilk okunması gerek olarak görmüyorum. Eğer Felsefe 101'i okumaya niyetiniz varsa ikinci sıraya koymanızı öneririm.
Felsefe normalde çok ilgi çekici konulara parmak basan bir daldır. Ancak günümüz felsefe dersleri veya öğretmenler yüzünden can sıkıcı geçebiliyor. İşte bu kitapta can sıkıntınız olmayacak diyebilirim. Çünkü kitapta bazı tezlerin olması da sizin düşünmenizi sağlıyor. Gerçi felsefe her zaman düşünmeyi sağlıyor :)
Bu kitap hakkında ki düşüncelerim bunlardan ibaret. Okumayı düşünenlere veya şuanda okuyanlara iyi okumalar dilerim.
Kitabı alarken bir şeye dikkat etmeniz çok faydalı olur. Ahmet Cevizci ( Felsefe tarihi ), Ahmet Arslan ( çevirmen ) varken, ve hepsinden önemlisi Bertrand Russel batı felsefe tarihi kitapları varken biz neden felsefeyi radyo sanat dallarında mezun olmuş birinden okuyalım? Yazar herzaman çok önemli
Felsefe 101Paul Kleinman · Say Yayınları · 20181,307 okunma
Sokrates Öncesi yani felsefenin ilk adımlarının atıldığı dönemden Heıdegger'e kadar ki bir çok filozofun, düşünürün yer aldığı kitapta, din ve bilim felsefeleri gibi alanlara da değinilmiş. Elbette 300 sayfalık bir kitapta tüm felsefeyi anlamak mümkün değildir, yazar da zaten bu amacı gütmemiş. Felsefeye doymak için değil sadece felsefeye giriş yapmak daha doğrusu tadımlık bir tat almak ideal bir kitap.
Felsefe 101 dünyanın en büyük filozoflarının varoluşçuluğa, doğaya, hakikate ilişkin düşüncelerinin yer aldığı bir kitap.
Kitap; şekiller, resimler ve kısa hikayelerle daha da zengin bir hal almış, fakat felsefeye ilginiz olup, birkaç felsefeye giriş kitabı okumuşsanız bu kitap size yavan gelecektir
Haa ben ezber yapmak istiyorum, diyorsanız.
kesinlikle okuyun iyi bir kaynak.
Ve son söz İsmini hatırlayamadığım bir düşünürden: Bir gün bilgiyi hakikaten anlayacak mıyız?
Felsefe 101Paul Kleinman · Say Yayınları · 20181,307 okunma
Kitap ben ticaret amaçlı basıldım der gibi bağırıyordu. Bir çırpıda felsefe diye bir düşünce olamaz ki. Kapağı bile ticaret amaçlı tasarlanmış.Pek sevemedim.Sayfalara sığdırılamayacak derinlikte olan konular bazen yarım sayfada geçilmiş. Felsefe üzerine derin okumalar yaptıysanız çok çok basit kalacak. Hiç felsefe üzerine okumadım az çok ucundan bir şey yakalayayım diyorsanız belki...
Felsefe 101Paul Kleinman · Say Yayınları · 20181,307 okunma
Başta okumam gereken kitabı en son okumuşum gibi bir tebessümle bitirdim kitabı. Çünkü felsefe külliyatı bilindiği üzere hem zor, hem de hayli sabır isteyen bir alan. Onlarca kitap okumanız gerekir gerçekten de felsefeyi anlayabilmek için. Bu kitap ise, felsefe nedir, ne değildir'i anlayabilmeniz açısından 3 bin yıllık felsefe tarihinin kısa bir derlemesi ve özeti olması dolayısı ile gerçekten de çok değerli bir kitap. Felsefeye yeni başlayanlar için kesinlikle önerilmeli. Tarihteki en önemli filozof ve felsefi akımlarının en azından ne olduğuna dair kabataslak bir fikre sahip olmanızı ve bundan sonraki felsefe okumalarınıza nasıl devam edebileceğiniz konusunda çok tatmin edici bir yol göstereceğini rahatlıkla söyleyebilirim. Felsefeyi zor ve anlaşılmaz bulanlar mutlaka bu yalın eserden başlasınlar.
Felsefeye ilginiz varsa ve bu yönde hiçbir bilginiz yoksa bence güzel bir kitap. Genel kültür olarak günlük hayatta karşılaştığınız felsefi konuşmalara yabancı kalmamanızı sağlıyor. Daha sonrası sizin ilginiz, ihtiyacınız yönünde araştırmanıza kalmış.
Felsefe türünde ilk okuduğum kitap diyebilirim. Şu anda kim kimin öğrencisi, hangi sorulara kim nasıl cevap aramış gördüğüm ve bir kaç paradoks örneği okuduğum için kendimi şanslı hissediyorum.
Eksik yönlerinden bahsedecek olursak, Doğu Felsefesine çok az yer verilmiş ve çok iyi bir çeviriye sahip değil.
Peki felsefe ile ilgili artık nerden devam etmeliyim? Önerisi olan var mı?
Paul Kleinman New York, White Plains'de büyüdü ve şu anda New York'ta yaşıyor. 2009 yılında Wisconsin Üniversitesi'nden Sanat ve İletişim Sanatları: Radyo, Televizyon ve Film dallarında mezun oldu.