Bu imge, Descartes'ın ünlü"Cogito ergo sum"-, "Düşünüyorum, öyleyse varım” veclzesini kapsar. Bu sav
Descartes'ın felsefesinin köşe taşıydı ve onu gerçek saymak filozofa hamle yapma ve bir"felsefi mükemmellik"olan Tanrı'nın varlığını kanıtlama olanağı veriyordu... Felsefe 101René Descartes
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Descartes, akılcı zihnin bedeni denetim altında tuttuğuna ama bedenin zihni etkileyerek akıldışı bir şekilde davranmaya yöneltebildiğine inanıyordu. Örneğin; bir kişinin tutkusuna yenik düşmesi böyle bir durumdur. Descartes'a göre zihin ve beden, "ruhun oturduğu yer" dediği epifiz bezinde birbiriyle etkileşir. Ona göre ruh gibi epifiz de bütün olan beynin bir parçasıdır ve karıncıklara yakın bir yerde bulunması, bedeni denetleyen sinirleri etkilemek için onu mükemmel bir konuma yerleştirir. Duyu organları, beyindeki epifiz bezine veriler aktarır ve sonra bu veriler ruha gönderilir.
Felsefe 101
📚🔔 Tatil zili çaldı!
Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞
Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Platon (Eflatun) gerçekliğin iki özgül düzeyde var olduğunu belirtir: Birincisi, görüntülerin ve seslerin oluşturduğu gözle görülebilir dünya; İkincisi, gözle görülebilir dünyaya varlığını kazandıran kavranabilir dünyadır.
Felsefe 101