Felsefe Bir Sevinçtir

Ocak 2009
Bulut Yayınları

Felsefe Bir Sevinçtir
2024 19. kitabı
Afşar Timuçin bu kitabında geçmişten günümüze en önemli filozof ve Tarihçilerden çarpıcı örnekler vererek; Felsefenin neden önemli olduğunu bütün bilimlerle Felsefe arasındaki ilişkiyi harika bir şekilde anlatmış. Kesinlikle tavsiye ederim
Edebiyat Felsefe- Düşünce
Felsefe Bir SevinçtirAfşar Timuçin · Bulut Yayınları · 200923 okunma
2018 57. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2018 00:00
BU YAZI AYNI ZAMANDA ÖNERİ OLARAK BİMER ARACILIĞIYLA YÖK, MEB VE TBMM BAŞKANLIĞINA İLETİLMİŞTİR. Kitap İnceleme Yazısı Kitap Adı : Felsefe Bir Sevinçtir Yazarı : Prof.Dr. Afşar Timuçin Yayınevi :Bulut Yayınları Baskı : 5.Baskı/2006/ 216 Sayfa Felsefe, sanat, estetik ve edebiyat üstadı olan Yazarı, “Afşar Timuçin’le düşünceye yolculuk” adlı kitap ile tanıdım. Ve kitap okuma planım ve sıram hemen değişiverdi. Araştırma, inceleme, felsefe, deneme, düşünce, şiir, roman, öykü ve çeviri dallarında olmak üzere 89 kitap çalışması olan hocamızın şimdilik 8 kitabını aldım ve keşfedilmeyi bekleyen, bilimsel ve sağduyulu bir vicdanın ürünü olan eserlerini, öncelikli düşünce mirası kabul edip okumaya başladım. Felsefenin bu kadar yalın, akıcı, etkili ve de sevimli bir dil ile anlatıldığı başka bir kitap okumamıştım. Felsefenin kelime, alan ve içerik olarak çok farklı tanımları olmakla birlikte, hiçbir bilgisi olmayanların da çok gereksiz, niteliksiz tanımlamaları vardır. Şimdi onları listeleyip de moralinizi bozmayayım. Benim anladığım mânâda felsefe; bilinci yerinde, verimli ve ahlâklı kullanma yöntemi ve sanatıdır. Bilgi ile zihni ve kalbi buluşturmaktır. Bilim, inanç ve düşünceler arası ortak bir iletişim lisanıdır. İşte felsefenin temel ilkelerini anlama, günlük yaşama doğru aktarma, düşünme ve sorgulamayı toplumsal faydaya dönüştürme seviyemiz, toplumdaki konumumuzu belirleyecektir. Yazarımızın öneri, gözlem, tahlil ve öğretileri işte bu yönde nasıl bir ortak dil, anlayış geliştirebiliriz düşüncesinin kitaba yansımasıdır. Olayların tarihi değil, düşüncelerin tarihi, içinde yaşadığımız çağı tartıp, geleceği planlamada daha etkin bir faktördür. İnsanı tanımadan, düşünceler tarihi hakkında bilgi edinmeden, hayatı algılamada zorlanacağız.
Siyaset
Felsefe Bir SevinçtirAfşar Timuçin · Bulut Yayınları · 200923 okunma

Afşar TimuçinYazar · 78 kitap
Afşar Timuçin, Azeri kökenli Türk felsefeci, şair, yazar ve çevirmendi. Afşar Timuçin, 1939 yılında Manisa'nın Akhisar ilçesinde doğdu. Kökenleri Bakü ve Batum'a dayanan Timuçin, baba tarafından Azeri, anne tarafından ise Gürcü asıllıdır. Yüksek öğrenimine İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümünde başladı. 1967 yılında, eğitimini tamamlamak üzere Kanada'ya gitti. 1967'de Montreal Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde lisans eğitimini, 1970'te İstanbul Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı. 1968–1970 yılları arasında Fransızca okutmanlığı yaptı. 1974(?)-2002 yılları arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversite'sinde Felsefe, Estetik, Halk Bilim, Sanat Tarihi, Halk Edebiyatı dersleri verdi. 1981 yılında doçent, 1992 yılında profesör oldu. Bir süre Kocaeli Üniversitesi Felsefe Bölümü başkanlığı görevini yürüttü. Kocaeli Üniversitesi'nden 2006 yılında emekliye ayrıldı. Ataç, Dönem, Milliyet Sanat, Papirüs, Soyut, Yazko, Yelken, Yeni Edebiyat, Yeni Ufuklar, Varlık dergilerinde şiirleri yayımlanmıştır. Timuçin, Tuncer Tuğcu ile birlikte hazırladıkları, ilk sayısı 1972 yılının Ekim ayında çıkan Felsefe Dergisi'nin sorumlu yönetmeni olarak görev aldı. Timuçin, 26 Temmuz 2024'te 84 yaşında İstanbul'da öldü. 28 Temmuz'da Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Caminde düzenlenen cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.