Ciltli

Şubat 2009
Mürekkep Basın Yayın

Puan vermedi·60 syf.·
2017 7. kitabı
Kesinlikle okumaktan zevk alacağınız ve kendi çocukluğunuzu size hatırlatan bir karikatür. Özellikle küçükken o ünlü anne sözlerine çocukların verdiği safça cevaplar ve arkadaşlarınızla yaşadığınız o komik diyologlar geliyor bi anda aklınıza. Yıllar önce okudum ama hala gelir aklıma kitaptaki diyaloglar:)
·60 syf.·
2017 11. kitabı
Uykusuz dergisinden okuyordum ama kitabini almak daha güzelmiş. Beni güldürdü. Ugur gürsoy un guzel karakteri..Fırat 'a bulaştım biri beni durdursun:)
Sensin iç sesim.
2019 158. kitabı
Bazı incelemelere denk geldim çocukların okumamasi gerektigine dair fikir beyan eden. Kesinlikle okumalilar hic kimse zeki müren türkçesi ile konuşmuyor argo bir gerçektir ve vardır. Küfür etmek övgü ile karsilansin demiyorum elbette ancak bir yergi yada olmamasi gereken bir olgu da değildir bence. Can Yücel'inde söylencelere göre dediği gibi göte göt denir bu memlekette. Gelelim ic incelemesine belki 5 defa okumusumdur bu seriyi ancak her seferinde güldürmeyi başarıyor beni. Bence bu serideki mizahın komik olma sebebi bize çok benziyor olması öyle uçuk kaçık çizimler olaylar yok zaten karakterlerin çoğu da çocuk. E doğal olarak da karikatürler iç sesimiz oluyor ergin yaslarimizda okuyunca. Bu nedenle gönül rahatlığı ile okuyun okutun bu seriyi. "En iyisi,en birincisi,hep 100 puan alan" siz olacaksınız emin olun .
2017 68. kitabı
Okunma: 08 Eylül 2017 20:32
Şans eseri pdfini bulup okudum ve oldukça keyifliydi. Yetişkinlere yönelik güzel bir karikatür kitabı. Tavsiye ederim okumanızı. Fakat bence çocuklara göre değil. Yani "sıç, bok" gibi kelimeleri öğrenmelerine bence gerek yok. :)
·60 syf.·
2016 9. kitabı
Fırat ile tam olarak ne zaman karşılaştım bilmiyorum ama çok seviyorum. Çocukluğumuz Fırat sayesinde hep yeniden canlanıyor hayalimizde. Yani en azından ben öyle hissediyorum. :) Karikatür sevilir, ama Fırat ayrı sevilir :))
2017 276. kitabı
Fırat uğur gülsoy'un meşhur karakterlerinden biridir. Fırat bizim mahallenin haylaz çocuğudur doksanlı yıllarda çocuk olanların iyi anlayacağı bende küçükken böyleydim diyeceği karakterdir ..baadin karakteri de mahallenin ağır abisi olmaya çalışan karakterdir ..
2013 114. kitabı
Hiç büyümeyen -ki büyümesin- bize belki de unuttuğumuz, kendi çocukluğumuzu hatırlatan en sevdiğim karikatür karakterlerinden biridir Fırat.
2015 61. kitabı
Uykusuz'un ekmek arası burada da karşımıza çıkıyor . Ama iyi ki çıkıyor yoksa biz onsuz ne yapardık?Kesinlikle okuyun bol kahkaha,bol eğlence vaat eden bir kitap.Özellikle uzun yolculuklarımın bir numarası.Ah Fırat Ah! Senin Melis'e duyduğun aşkı bizde sana duyuyoruz!Baattin abiye selamlar...
2014 391. kitabı
Okuduğum dönemde beni çok güldüren Fırat karakterinin bu kitapta toplanması beni çok mutlu etti. Çok severek ve çok gülerek okuduğum ve herkese tavsiye ettiğim bir karikatür karakteridir.
2014 38. kitabı
Harika bir karikatür serisidir Fırat. Keşke facebook da falan herkesin eline bırakılıpta suyu çıkarılmasaydı.

Uğur GürsoyYazar · 9 kitap
Asıl mesleği olan diş hekimliğini icra ederken bir yandan çeşitli mizah dergilerinde amatör karikatürleri yayınlandı. 2004'te Penguen Dergisinde sürekli köşesi yayınlanmaya başladı. Henüz yeni bir karikatüristken Ersin Karabulut, Umut Sarıkaya gibi arkadaşlarıyla birlikte Penguen'den ayrılarak Uykusuz Dergisinin kurucu kadrosu içinde yer aldı. Uykusuz'da çizmeye başladığı Fırat karakterinin çok sevilmesi sonucu dönemin en popüler çizerlerinden biri oldu. Fırat ve Tahsin dışında Faik, Selim gibi başka karakterlerin de yaratıcısıdır. Uykusuz'un çıkışıyla birlikte dişçiliği bırakmıştır. Dergide çizer olarak faaliyet göstermesinin yanında derginin "imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü" konumundadır.