Tasarımcı:
Mart 2012
Mürekkep Basım Yayın

2025 23. kitabı
Okunma: 09 Mart 2025 15:13
Kibar bir evsiz karakter, Faik. 1 TL'nin farkındalığının bir sinyalci. Dilenmek gibi bir huyu yok. Bir şekilde 1 TL'nin hakkını vermenin peşinde......
·64 syf.·
2018 45. kitabı
1 teleye ihtiyacı olan adam... gercekten... Faik.. Faik'i bakkala ayirttigi topkeki alamayacağını soyledigi karikatürle tanıdım. Uğur Gursoy'u Firat sayesinde tanıdığım icin bu kahraman biraz orta halli geldi bana. Bi kaç tane beğendiğim bölümler dışında cok eglendirmedi beni ama saygımız sonsuz karikatür severiz.
2015 245. kitabı
Okunma: 03 Ekim 2015 10:44
HOŞ VE ÇARPICI AYRINTILARIN OLDUĞU BİR KARİKATÜR KİTABI. EVET İNSANIN MİZAHADA İHTİYACI VAR. SİZİ YORMAYACAK AMA SİZİ BİŞEYLER VEREBİLECEK.
2025 1. kitabı
Ortalama idi. Təkrarlanırdı elə bil hadisələr. Ona görə də bəzi hissələr olduqca sıxıcı keçdi.
Faik
Faik
Uğur Gürsoydan oxuduğum ilk əsər oldu.
Uğur Gürsoy
Uğur Gürsoy

Uğur GürsoyYazar · 9 kitap
Asıl mesleği olan diş hekimliğini icra ederken bir yandan çeşitli mizah dergilerinde amatör karikatürleri yayınlandı. 2004'te Penguen Dergisinde sürekli köşesi yayınlanmaya başladı. Henüz yeni bir karikatüristken Ersin Karabulut, Umut Sarıkaya gibi arkadaşlarıyla birlikte Penguen'den ayrılarak Uykusuz Dergisinin kurucu kadrosu içinde yer aldı. Uykusuz'da çizmeye başladığı Fırat karakterinin çok sevilmesi sonucu dönemin en popüler çizerlerinden biri oldu. Fırat ve Tahsin dışında Faik, Selim gibi başka karakterlerin de yaratıcısıdır. Uykusuz'un çıkışıyla birlikte dişçiliği bırakmıştır. Dergide çizer olarak faaliyet göstermesinin yanında derginin "imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü" konumundadır.