Fısıldayan Rüzgar

The Veteran: And Other Stories
Sıralamalar

2000 214. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2000 00:00
Kitabın fiyatı ile değeri arasında uyuşmazlık var. Çok cüzi bir fiyata alabilirsiniz ama okuyunca kesinlikle kitaplığınızda kalbinizde bir yer edinir bu eser. Yabancı bir Ömer seyfettin olabilir bile diyebilirsiniz. Yani Ömer seyfettinle kıyaslamıyorum ama onun gibi güzel hikayeciliği olan bir yazar ve eseri karşınıza çıkacak.
Fısıldayan RüzgarFrederick Forsyth · Altın Kitaplar · 200420 okunma
Frederick Forsyth'ın anısına!
2025 35. kitabı
Benim “üstat” adını taktığım Frederick Forsyth, eski bir Hava Kuvvetleri pilotu ve bir zamanlar BBC için basın ve televizyon muhabiri olarak görev yaptı. Otobiyografisinde, bir zamanlar MI6 için çalıştığını da itiraf etti. Yazarın eserlerinden dört film ve iki televizyon mini dizisi yapıldı. Üç Edgar Ödülü kazandı ve 2012'de Crime Writers' Association'dan Diamond Dagger Ödülü'nü kazandı. Canan Kim tarafından tercüme edilen 367 sayfalık bu eseri Altın Kitaplar tarafından 2004 yılında basılmış. Baskı da ve tercüme de okumayı zorlaştıran bir durum gözüme çarpmadı. Üstat alışılmışın dışında uzun ve karmaşık bir örgü yerine beş novella (kısa roman) yazmış. İlk senaryo, bir çift sokak serserisi tarafından yaşlı bir adamın öldürülmesi ve ardından gelen soruşturma ve yargılama ile ilgili. Diğerleri sanat dünyasında geçen bir soygun, kısa bir II. Dünya Savaşı hikayesi, kıtalararası bir uçuşta geçen uyuşturucu kaçakçılığı ve son olarak “Little Bighorn” Muharebesi'nden kurtulan birini konu ediniyor. Her biri farklı yerlerde ve zaman dilimlerinde geçen bu novellalar, beklenmedik gelişmelere dayanan bir olaylar örgüsü içerisinde ilerlerken her birinin sonunda beklenmedik bir sürprizle karşılaşıyorsunuz. Geniş bir hayal gücünün her zamanki gibi yazarın ayrıntılara olan tutkusu ile birleştiği, heyecan verici bu eserlerin özellikle ikisinin sabırla okunması gerektiğini itiraf etmeliyim. Ama zaten Forsyth okurunu bunu bekler ve ister. Bizim nesil Western filmleriyle büyüyen son nesil olduğundan son öykünün „Little Big Horn“ muharebesi üstüne kurulduğunu görmek güzel bir sürpriz oldu. O konu üzerine Dustin Hoffmann’ın oynadığı „Little Big Man” ve iki TV filmi seyrettiğimden yazarın ayrıntılı tasvirlerini rahatlıkla gözümün önüne getirebildim. Tabii, bu kadar acımasız bir konuyu
Frederick Forsyth!
Fısıldayan RüzgarFrederick Forsyth · Altın Kitaplar · 200420 okunma

Frederick ForsythYazar · 18 kitap
Frederick Forsyth, Ağustos 1938'de İngiltere'de doğdu. Tonbridge Okulu'nda başladığı eğitimine İspanya'da Granada Üniversitesi'nde devam etti. 19 yaşında Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne katıldı ve 1956-1958 yılları arasında en genç pilotlardan biri olarak askerlik görevini tamamladı. Üç buçuk yıl Norfolk'da Eastern Daily Press gazetesinde muhabirlik yaptıktan sonra 1961'de 23 yaşındayken önce Paris'te ardından Doğu Almanya ve Çekoslavakya'da Reuters Ajansı'nda çalıştı.