Toplu Eserleri No:5

7.910 üzerinden
137 kişi
2025 10. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2025 18:25
Kitap Viktorya döneminin ünlü şairlerinden olan Elizabeth Barrett Browning'in hayatını köpeği Flush'ın gözünden anlatıyor. Köpeğin bakış açısından anlatıyor olması farklı bir boyut kazandırmış. Fakat Woolf'un diğer eserleri gibi derin bir roman değil. Toplumsal sınıf farkları, özgürlük ve kadın hakları gibi konuları da işlenmesinden dolayı okunabilir. Aslında bir günde okunabilecek bir kitap.
2022 11. kitabı
Okunma: 25 Haziran 2022 20:11
#okudumbitti #flush #flushvirginiawoolf #virginiawoolf °°°Empati yoksunluğu, canlılar arasındaki iletişim eksikliği ve dünyanın yaşanamaz hâle gelme sebebidir. >>>Nefes alan tüm canlıların;sevgi, kıskançlık, kaygı, öfke, sadakat, şefkat, korku ve daha bir çok duygu barındırdığını dile getiren, kurgusal bir kitaptır . >>>Viktoria Dönemi şairlerinden biri olan Elizabeth Barett'in, mektuplarında köpeği Flush hakkında yazdıklarından çok etkilenen Virgia Woolf'un kurgulamış olduğu hikâyedir. ##Kitaptan alıntılar: ##Şimdi Flush, insanların asla bilemeyeceği bir şey biliyordu :Saf aşk, sadece aşk, tamamen aşk ;girdabında endişe barındırmayan aşk ;utanç bilmeyen, pişmanlık bilmeyen aşk;çiçeğe konan bir arı gibi, bir an var sonra yok olan aşk... ##Mutluluğa ancak acı çekerek ulaşılabilirdi.
İnsan ve Duygular
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
2020 12. kitabı
Woolf’un okuduğum ilk kitabı. Okumayı neden bu kadar geç bir zamana bıraktım bilmiyorum. Ama inanılmaz güzel bir kafa ve yazıya geçirme becerisi var yazarın. Bir köpeğin gözünden olayları aktarması bakımından da oldukça ilginç bir eser. Mektuplaşmalar, köpeğin düşünceleri, seyahatler derken oldukça güzel bir eserle karşılaşıyorsunuz..
2025 3. kitabı
Okunma: 23 Ağustos 2025 02:55
Flush ,ilk bakışta sadece bir köpeğin hikâyesi gibi görünüyor ama aslında çok daha derin bir şey anlatıyor. Elizabeth Barrett Browning’in spaniel cinsi köpeği Flush’un gözünden yazılmış bu kitapta, hem sahibinin hayatına hem de 19. yüzyıl İngiltere’sine farklı bir pencereden bakma imkanı sunuyor. Olayların bir köpeğin algısıyla anlatılması, kitabın en ilginç taraflarından. Flush dünyayı kokularla, seslerle ve hislerle tanıyor; bu da bize insan merkezli olmayan farklı bir bakış açısı sunuyor. Başta eğlenceli ve tatlı bir hayvan hikayesi gibi görünse de aslında dönemin sınıf farklılıklarını, toplumun kadınlara bakışını ve günlük yaşamın sıradan görünen ayrıntılarını düşündürücü bir şekilde yansıtıyor. Flush, hem keyifli hem de düşündüren bir kitap. Virginia Woolf’un alışılmışın dışında anlatımını görmek isteyenler için kısa ama etkileyici bir kitap, yazarın diğer kitapları da listemde en yakın zamanda okuyacağımdan şüphem yok.
FLUSH (⁠ ⁠◜⁠‿⁠◝⁠ ⁠)⁠♡
2024 13. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2024 14:05
Ben çocukken trt de hafta sonları öğleden önce, çok sıcak aile filmleri olurdu. Küçük büyük herkes izlerdi. Samimi içten, insanlara değerleri öğreten, evrensel mesajları olan, kalbe değen aile filmleriydi. Bitene kadar yüzümüzde ailenle birlikte izlediğin filmin, o tatlı saatlerin huzurlu tebessümü olurdu. Onun verdiği hissi aldım bu kitaptan. Tertemiz, safiyane, sevimli bir kitaptı. Soylu cinsten bir köpek, hayatını, sahibiyle olan bağını, kendi bakış açısıyla anlatmış diyebilirim. Kitabın kahramanı bir köpekti dolayısıyla konusu okuduğum kitaplardan biraz farklıydı. Köpeğin yaşam deneyimini, herkesin anlayabileceği çok güzel bir çeviriyle, Türkçe'ye yorucu olmayan bir dilden sunan anlatıma da bayıldığımı belirteyim. Dimağımda farklı ama diğer taraftan da geçmişi hatırlatan tanıdık bir lezzet bırakan bu kitabı okumak bana iyi geldi. Umarım okuyacaklara da aynı keyfi verir.
FlushVirginia Woolf · İletişim Yayınevi · 2020517 okunma