Forever Interrupted

Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce

2023 62. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2023 12:58
Yazarın okuduğum kitaplarını severek okumuştum ama bunu pek beğenemedim kötü müydü tabiki de değildi ama beklentimi fazla karşılamadı desem yeridir. Kitapta Elsie bir pizzacıya gider ve sırada beklerken Ben'le karşılaşır. Birbirlerini görür görmez etkileniler. Ve bu ilişki altı ay sonra evlilik yoluna ilerler. Her şey mutlu mesut giderken. En olmayacak şey olur. Mutlu sonları seviyorsanız yanlış yerdesiniz şuan ama yok okurum diyorsanız şimdiden iyi okumalar.
·384 syf.·
2025 63. kitabı
"Haydi ama, kocacığım," dedim. "Artık kalkman lazım." Ben gözlerini açarak bana gülümsedi. Ağzını yastıktan kaldırarak cevap verdi: "Acelen nedir tatlım? Daha dünya kadar zamanımız var." Merhaba arkadaşlar, kitabı tiktokta gördüm bir kız aşırı beğenmişti pdfini bulduğum için hemen başlamak istedim. Yeni evlenen çiftimiz Ben ve Elsie, evliliklerinin ilk haftasındadır. Elsie'nin canı mısır gevreği çektiği için eşi Ben markete mısır gevreği almaya gider ama ne yazık ki dönerken kaza geçirip orda vefat eder. Kitabın geri kalanında aslında Elsie'nin yas sürecini okuyoruz. Ama şöyle bir gerçek var ki Elsie ve Ben ilişkisi uzun yıllara dayanan bir ilişki değil henüz 6 aylık bir ilişkidir. Yani insan 6 ayda aşık olamaz mı tabi ki olabilir ve acı çekebilir bunda hiçbir sorun yok ama Elsie'nin aşırı bencil tavırları beni çok rahatsız etti. İlk başta hissettiklerini çok iyi anladım ama sonradan aşırı saçmalamaya başladı. Suçlu olan sadece o değil eşi olan ama ölen Ben karakterinde de sıkıntı vardı. İlişkisini annesine anlatmaktan sürekli kaçınması hoş değildi en sonunda acele kararla evlenmeye karar veriyorlar Ben annesine söylemeden evlenmeyeceğini söyleyince Elsie onu ikna edip kimseye haber vermeden evleniyorlar. Aşırı bencil bir çift. Hele Elsie'nin yakın arkadaşı Ana'ya yaptıkları daha çok sinirimi bozdu. Ana, yas sürecinde sürekli onun yanında oldu ama Elsie her seferinde ona çok kötü davrandı. Sonuç olarak güzel başlamıştı ama ana karakter Elsie'ye aşırı sinir olmaktan kitabı beğendim diyemem
2025 3. kitabı
Acelen nedir tatlım ? Daha dünya kadar zamanımız var … Dünya kadar zamanımız olduğunu bizler neden hep düşünürüz ? Geç kalırız , çoğu şeyi erteleriz . yarın yaparım yarın giderim yarın ararım yarın yarın ama o yarın gelecek mi Çok duygusal bir hikaye sizi bekliyor okuyacak olanlar şimdiden hazırlıklı olsun Bir insan hayata nasıl devam eder , nasıl sever nasıl deli gibi sevilir zor zamanlar nasıl atlatılır gibi bir çok soruya yanıt bulacağınız okurken kendinizi kurgunun içinde bulacağınız harika bir roman
1000k
2023 25. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2023 23:28
Sonsuza Dek, Ayrı Daisy Jones ve The Six ve Evelyn Hugo’nun 7 Kocası isimli kitaplarıyla büyük bir popülarite kazanmış yazarımız Taylor Jenkins Reid’in ilk eseri, hüzünlü bir aşk hikayesi Sonsuza Dek, Ayrı Kitabın adından ve konusundan da anlaşıldığı üzere mutlu son yok maalesef. İçinizi burkan hüzün dolu bir kendini bulma hikayesi. Sıradan bir hayatı olan Elsie’nin bir noel sabahı hayatı sonsuza kadar değişiyor. Gittiği bir pizzacıda hayatında derin izler bırakacak olan Ben Ross ile karşılaşıyor. Kısacık zamanda ışık saçan bir aşk yaşayan ikilinin, hayatlarını sonsuza kadar değiştirecek bir olay yaşamadan önceki mutluluklarına şahit oluyoruz. Hayatlarını deli dolu yaşayan ikili, ne yazık ki birbirlerine sadece 6 ay verebilmişlerdi Hayatın kısalığını ve her anını keyifle ve dolu dolu yaşamamız gerektiğini öğütleyen bir kitap. Birgün bitti dediğimiz yerden yeşertebileceğimiz umudu savunan bir eser. Sonsuza Dek, Ayrı yazarın ilk kitabı ve bence müthiş duygusal bir başlangıç kitabı olmuş. Empati duygusu yüksek ve ilham verici bir kitap Ustaca kaleme alınan geçmişe dönüş tekniğini gözler önüne seriyor yazar. Bu teknik ciddi ustalık istiyor, her bölüm farklı bir zaman diliminde geçiyor ve aynı zamanda metnin bütünlüğü de bozulmuyor. Kitap benim kalbimde derin bir iz bıraktı. TJR’nin okuduğum ikinci kitabıydı ve kitabı aşırı sevdim. Taylor zaten dünya çapında ses getiren bir yazar, kadın resmen yazı makinesi Üretmeye hep devam etmesini istediğim yazarlardan oldu kendisi. Ben sıradaki TJR kitabım için aşırı heyecanlıyım. Siz hangi TJR kitabını okuyup aşırı beğendiniz merak ediyorum
2015 23. kitabı
Okunma: 29 Aralık 2015 00:00
Ergen liseli aşk hikayelerini okumayı seven erişkin bir kadın değilim; öncelikle bunu söyleyerek başlayayım ki ön yargılarınızı bir kenara bırakın. Kitap evet bir aşk hikayesini anlatıyor. Hem de öyle güzel anlatıyor ki. Şu yaşıma kadar okuduğum bu tür romanlar iki elin parmaklarını geçmez ve bu kitap onların arasında üst sıralara yerleşti an itibariyle. Normal bir aşk romanında ne beklersiniz? Güzeller güzeli kadın ayaklarını yerden kesen yakışıklı aşkıyla bir ömür mutlu yaşar 3 tane de çocuk yaparlar... Bu kitabın henüz 3. sayfasında baş kahramanımız ölüyor hem de feci bir şekilde. E bu durumda bir aşk romanını neden okuyasınız ki öyle değil mi... İşte kitabın bana göre en büyük başarısı bu. Sonunun hüsranla bittiğini en başından gördüğünüz bir aşk hikayesini elinizden bırakamıyorsunuz. Çünkü sadece iki kişinin muhteşem aşklarına tanık olmuyorsunuz. Aynı zamanda tek evladını kaybetmiş bir anne ve deliler gibi sevdiği kocasını henüz 9 günlük evliyken kaybetmiş genç bir kadın arasında yeni oluşan bağa eşlik ediyorsunuz. "Hayat devam ediyor, hayatına devam etmelisin eminim o da senin devam etmeni isterdi" minvalindeki cümlelerin içini doldurmanın ya da hakkını vermenin ya da bu cümleye inanmanın ne kadar zor bir süreç gerektirdiğini okuyoruz. Ve bir insanı gerçekten seviyorsanız o sevginin başka başka boyutları olduğunu, aslında korktuğunuz gibi ondan kopmadığınızı anlıyorsunuz. Bence mutlaka okuyun. Ara sıra elimizde olan şeylerin kıymetini anlamaya ihtiyacımız var çünkü... Keyifli okumalar
2025 3. kitabı
Kitap bir aşk hikayesini anlatılıyor. Aslında güzel işlenmiş bir aşk hikayesi. Normal bir aşk romanında ne bekliyorsunuz? Maalesef bu kalbinizi kıracak türden. Garip bir şekilde elimden bırakmadım merak ettim. Ancak hayalkırıklığı oldu kitap oysa yazarın genel kitap yorumlarını okuyarak bu kitaba da bir heveslerek başladım ama olmadı ne yazık ki.
2018 14. kitabı
Okunma: 28 Mart 2018 21:56
İçime işleyen sıcak diyemeyeceğim kadar çok yakan bir kitaptı. Kocanı kaybetmek, hem de daha dokuz gün önce sahip olmuşken... Ya da herhangi birini kaybetmek. Bu hayatta asla çözümü olmayan tek şey ölüm ve bu konunun bu kadar güzel işlenmesi... Cümlelerim hep yarım kalıyor çünkü tamamlayamıyorum. Kitaba beğendim desem yavan gelecek gibi hissediyorum. Cidden ama cidden çok güzeldi. Geride kalmanın ne demek olduğunu çok güzel bir şekilde anlattı. Ayağa kalkmak, hayata devam etmek ya da tamamen ölüme bağlı kalmak. O kadar güzel bir şekilde anlatıldı ki. Gerçekten çok zor bir şey. Elsie cidden ama cidden çok zor bir şey yaşadı ve yazar bize bunu o kadar güzel bir şekilde yansıttı ki. Çok hoşuma gitti. Kitapta geçmiş ve şu anki bölümlerin de art arda gelmesi okurlar için şahane olmuş bence. Herhangi bir olay, eşya, düşünce bizi geçmişe götürdü ve biz o şeyin aslında ne büyük şey olduğunu fark ettik. Cidden hayata daha farklı gözlerle baktıracak bir kitap. Çünkü sadece bir hayatımız var.
Ölüm hayatın gerçeği
·320 syf.·
2025 7. kitabı
Bu kitap sayesinde bir ilişkim olmasından korkuyorum. SPOİLERRR . . . Ana karakter kız çocukla bir pizzacıda tanışıyor ve birkaç ay sevgili olarak takıldıktan sonra aniden yıldırım nikahı ile evleniyorlar ve bir akşam kızın meyveli gevrek isteği üzerine çocuk gidiyor ve kamyonun altında kalıp ölüyor.Nasıl desem kitap bana bu hayatın ne olursa olsun ölene dek yaşamamız gereken bir yer olduğunu tokatlayarak bir kez daha hatırlattı desem anca olur.Çocuğun annesi zaten eşini kısa zaman önce kaybettiği için yapayanlız bir hayat yaşıyor ve sonra çocuğunun öldüğünü duyup hastaneye geliyor ve evlendiğini öğreniyor ilk başta çok kızıyor onu gelini olarak kabul etmiyor ama zaman geçtikçe iki kadın sırt sırta verip acılarını dindiriyorlar..Yani özetle kitap bize imkanımız varsa acılarımızın üstesinden birilerinden destek alırsak daha çabuk dindiririz diyor..;)
2024 85. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2024 23:53
Yazarın başka kitaplarını okudum. Diline aşinayım fakat seneler boyunca ya kendini gerçekten iyi geliştirmiş ya da çevirisi çok kötü. Kitaba başlamadan kendimi üzülmeye hazırlamıştım ama maalesef ki bana bazı hisleri verse de okurken içimde bir rahatsızlık vardı. Elsie Ben ile tanıştığı an ona aşık olur ve altı ay sonra evlenirler. Evlilikten dokuz gün sonra ise Ben bir kaza geçirir ve vefat eder. İlişkilerini Ben ailesinden geriye kalan tek insana, annesine, anlatmamıştır ve ölümden sonraki süreç Elsie’yi zorlar. Kitabın başı Ben’in vefatıyla başlıyor devamında da Elsie’nin tepkilerini okuyoruz. İnsan acı içindeyken ya da böyle zor bir süreçten geçiyorken gerçekten de o an ne yaptığını ne düşündüğünü fark edemez diye tahmin ediyorum. Umarım da kimsenin başına gelmez böyle bir şey. Kitap bir Ben’in ölümünden sonrasını bir de Ben ile tanıştıkları zamandan başladığı için iki Elsie’yi okuma şansı buluyoruz. Kendi adıma konuşursam Ben ile birlikte olan Elsie’yi de sevemedim. Herkesin kendi düşüncesi tabi herkes hayatta farklı şeylerle sınanıyor ama ben hayatımda en mutlu anımda ya da en mutsuz anımda bile bencil ya da kıskanç davranacak bir insan değilim, okuduğum karakterin de bu özellikleri ve bu tepkileri beni soğuttu. Hikayeyi bir kenara bırakırsak da çevirisinden de kaynaklı olabilir daha yeni erişkin biri kendince bir şeyler yazmaya çalışmış ve olmamış sanki. Yazarın ismini bilmesem bu ne böyle derdim, eski bir kitabı olduğu için de bir şey diyemiyorum kendini zamanla geliştirdiğini düşünüyorum. Genel anlamda konu bakımından yazması zordu ama üstesinden gelinememiş, akıcı bir dili olsa da kelimeler ve cümleler çok basit kalmış. Yazarı okumak isteyenler için yeni kitaplarından birini seçmek daha iyi olabilir.
2024 124. kitabı
Okunma: 01 Temmuz 2024 12:36
Elsie ile Ben daha dokuz günlük evli iken Ben, elim bir kaza geçirir ve hayatını kaybeder. Elsie hastaneye gittiğinde Ben in annesi ile karşılaşır. Annesi onu ilk önce kabullenmez. Daha sonra ikisi acılarıyla hayata tutunmayı öğrenirler.

Taylor Jenkins ReidYazar · 9 kitap
Taylor Jenkins Reid, New York Times çok satanlar listesinde yer alan Carrie Soto Is Back, Malibu Rising, Daisy Jones & The Six ve The Seven Husbands of Evelyn Hugo'nun yanı sıra dört romanın yazarıdır. En yeni romanı Atmosphere şu anda piyasada. Los Angeles'ta yaşıyor.