Gerçeğin Ötesi

Halil Özcan
27 Haziran 2024
Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık
Sıralamalar

Polisiye sevenleri şöyle bu tarafa alalım :)))
2025 2. kitabı
Bugün coştum beni biri durdurmasın diyerek incelememe başlıyorum:)) Evet nerede kalmıştık. Polisiye candır diyen gruba dahil olan bendeniz Halil Özcan beyin kitabı Gerçeğin Ötesi ile size soluksuz okuyacağınız bir kitap önerisi ve incelemesiyle geldim. Kitap üç ayrı bölümden oluşuyor. Polisiye sevenler bilir bir cinayetle açılan kitabın sayfaları bize bu sefer bir gümrük kapısının kadınlar tuvaletinde merhaba diyor. Hakkari Yüksekova Esendere Sınır Kapısında başlayan cinayet soruşturması Komiser Serdar ve yardımcısı Dinçer için öyle bir noktaya gelir ki... Soruşturma sırasında Soner'in arkadaşı Yavuz ile sınırdan uyuşturucu getirerek yaşadığı şehir olan Hakkari'yi terk etme planlarından tutun da bir kadının ( Soner'in kız kardeşi olur kendileri) Songül'ün sevdiği adam ile kaçmak için neler yapabileceğine, Komiserin eşiyle boşanma sürecine gelen evliliği gibi birden fazla konuyu içinde barındıran bu kitap bize okurken kendimizi de sorgulamayı amaçlamış gibiydi. Devletin şerefli Komiseri evliliğini kurtarabilecek mi? Soner bu illegal işle hayalini gerçekleştirebilecek mi? Songül sevdiğine kavuşabilecek mi? Diye sorular kafanızda dönerken yazar bu yetmez diyerek bir de elimize bir şifreli pusula bırakıyor. Kitabı okurken katili önümüze çabuk seren yazar neden bunu yaptın? Hey neler oluyor dedirtecek olsa da son kısımda neden, niçin sorularının hepsine cevap alacaksınız. Tabi şok olmaya da hazır olun kitap okurken şaşırtma garantisi verir cinsten . Yazarın kitapta yazdıkları yetmezmiş gibi kapakta da ayrıntılar var. Şeytan ayrıntıda gizlidir sözü tam olarak kapak için kullanılabilir diyerek incelememe burada son verirken yeni yazarlara ve kitaplarına şans vermenizi çok istiyorum. Mükemmel yazan insanların emeklerini ortaya çıkarmak siz okurlar sayesinde olacaktır. Bunu
Gerçeğin ÖtesiHalil Özcan · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 202416 okunma
Umut vadeden bir kurgu...
2025 3. kitabı
Polisiye okumaya heveslisiniz ama nasıl bir kitapla başlayacağınıza karar veremiyorsanız, sizi boğacağından, kafanızı karıştırıp yoracağından korkuyorsanız, yazarımızın kitabı tam da size göre biçilmiş kaftan. Yazarımız alışılmışın dışına çıkıp sizi kasvetli metropollerden çekip alıyor; onun yerine, Türkiye’nin en uç noktası olan Hakkâri Yüksekova Esendere Sınır Kapısı’na götürüyor. Bununla da kalmıyor, aşina olduğumuz terör ve aşiret olayları yerine bir cinayete odaklanıyor. Yazar, zahmete girmeyelim diye buranın fotoğrafını çekip bize uzatıyor; fakat o da ne! Fotoğraf aslında bir puzzle ve bütün parçalar birden dağılıyor. Bir anlığına öylece kalakalıyorsunuz. Elinizde koca puzzledan geriye tek bir parça kalmış, o da cinayete kurban giden Soner. Parçaları masaya yayar yaymaz işe koyuluyoruz. Soner’i merkeze yerleştiriyor, sağ tarafına en yakın arkadaşı Yavuz’u, sol tarafına ise kız kardeşi Songül’ü iliştiriyoruz. Tıpkı romanın başkarakteri Komiser Serdar gibi, tek tek parçaları birleştirerek resme yaklaşmaya çalışıyoruz. Başta heyecanlı bir oyuna benzeyen bu serüven, birbirine fazlasıyla benzeyen ve hiçbir yere oturmayan parçalar yüzünden giderek içinden çıkılmaz bir hâl alıyor. Derken yardımımıza koşan “iyi niyetli” eller, küçük dokunuşlarla bize yön veriyor, ya da biz öyle zannediyoruz. Puzzle bittiğinde küçük bir şok geçiriyoruz geçirmesine ama dikkatli baktığımızda fotoğrafın beklediğimiz kadar net olmadığını fark ediyoruz. Çünkü en güvendiğimiz insanların yardımları, resmi berraklaştırmak yerine kafamızı karıştırmak içinmiş. Son sayfalarda yazar bizi şaşırtıyor şaşırtmasına ama oldukça popüler bazı polisiye kalemler gibi “kolaya kaçıyor.” Özellikle de okurların, neredeyse hiç ipucu verilmeyen bir karakterin finalde ortaya çıkıp herkesi afallatmasına
Puan vermedi
Esendere Sınır Kapısı'nda bir ceset bulunur ve küçük Yüksekova ilçesinin huzuru bir anda alt üst olur. Gerçeğin peşinde koşarken özel hayatı arasında sıkışıp kalan Komiser Serdar, bu cinayeti çözmek için zorlu bir yolculuğa çıkar. Uyuşturucu trafiğinin arasında kalmış yasak bir aşk hikayesinin anlatıldığı, herkesin sır sakladığı, sessizliğin derin anlamlar taşıdığı bu ilçede, gerçeği bulmak hiç de kolay olmayacaktır. Halil Özcan, ''Gerçeğin Ötesi'' ile okuru bir dedektif gibi düşündüren, her sayfasında gerilimi artıran bir polisiye roman sunuyor. Suç dünyasının karanlık köşelerinde dolaşırken, gerçeklerin hiç de göründüğü gibi olmadığını keşfedeceksiniz. Esendere'nin puslu havasında geçen bu hikaye, adaletin ve vicdanın sınandığı bir serüvendir. Gerçeğin Ötesi, her sayfasında sürprizler barındıran ve sonuna kadar soluksuz okunacak bir eser. Gerçeğin Ötesi Halil Özcan
2024 27. kitabı
Kitabımız polisiye, macera türünden. Olaylar Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde geçmektedir. Türkiye ve İran arasında bulunan Esendere Sınır Kapısı bölge halkı için oldukça önemlidir. Çünkü yöre halkının çoğu geçimlerini İran’dan aldıkları ürünleri Yüksekova’da satarak sağlamaktadır. Her zaman olduğu gibi o günde gümrükte gün aynı başlamıştır. Ta ki sabah gümrüğü temizleye gelen temizlikçinin kadınlar tuvaletinde bir erkek ceseti bulmasına kadar. Bu haber sonrasında Yüksekova’da ortalık bir anda karışır. Bu olayı çözmek için Komiser Serdar görevlendirilir. Ancak Serdar Komiser’de kendi evliliğinin çıkmaza girdiği bir zaman diliminde bu olayla karşılaşır. Ona rağmen Komiser Serdar ve yardımcısı Dinçer buldukları her ip ucunun ardından adım adım katile ulaşmak için elinden gelini yaparlar. Bu cinayeti aydınlatmak hiç kolay olmayacaktır. Cesedi bulunan kişi Soner’dir. Soner’in amacı Yavuzla birlikte sınırdan uyuşturucu geçirmektir. Soner oradan kazandığı para ile ailesini alıp yaşadığı o yerden çekip gitmeyi planlamaktadır. Soner ve Yavuz bu işi tek başına planlamamıştır, onları yönlendiren birisi vardır. Ancak Soner’in ölümüyle planları suya düşmüştür. Soner’i öldüren kişi her şeyi birlikte planladığı en yakın arkadaşı Yavuz’dur. Sizde şaşırdınız değil mi ? Bir insan neden en yakın arkadaşını öldürür ? Yavuz’un kafasında farklı şeyler vardır. Bu macerada sizce Yavuz kendini ele verecek mi ? Bu cinayeti tek başına mı işledi ? Yoksa cinayeti işlemek zorunda mı kaldı ? Tüm bu soruların cevabı eserimizde Hem akıcı olsun, hem de meraklanayım diyorsanız tam size göre bir eser. Okumanızı tavsiye ederim. Gerçeğin Ötesi HALİL
Polisiye / Gerilim
2025 331. kitabı
İlk başta biraz basit kelime tanımlamaları hoşuma gitmedi ama devamında çok şaşırttı beni. Çok akıcı yazılmış karakterler güzel anlatılmış. Hakkari Yüksekova gibi bir yerde Soner, Yavuz, Aykut gibi isimler çok kullanılıyor mu? Daha o yöreye uygun isimler olabilir miydi? Onun haricinde kitaba bayıldım. Dili çok net ve kitap akıp gidiyor iki günde bitirdim. Kitabın kapağın bazı ipuçları barındırıyordu. Devamını bekliyorum. Bir nevzat başkomiser tarzı seri çıkarsa çok mutlu olurum. Yazarın ilk kitabı olduğu düşünülürse beklentim var benim. Keyifli okumalar.
2024 78. kitabı
Okunma: 23 Aralık 2024 09:57
Herkese merhaba arkadaşlar sizlere cok güzel bir polisiye roman bırakmaya geldim. Özellikle olay içinde olay,sarmal sarmal konulardan sonra da ay bu mu ya dediğiniz sonlardan sıkıldıysanız kesin okuyun derim. Esendere Sınır Kapısı'nda gün her zamanki gibi başlamıştı. Bir farkla Kadınlar tuvaletinde erkek bir ceset bulunmuş ve belki yanlışlıkla belki de isteyerek tüm izler silinmişti. Bölge kaçakçılığa ufak tefek hıra güre alışık olsa da bir cinayet onlar içinde uç noktayı oluşturmaktaydı özellikle bir iki çaya şekere izin vermiyor diye gümrükçüleri de suçlamaya halihazirlardı. Cesedin ise çok da sevilmeyen bir tip Soner'in olması Serdar ve Dinçer amirin işlerini daha kaçırmıştı. Üstelik Serdar amirin karısı tam da boşanmak isterken... İşin içine giren amirler,memurlar Soner'in kendi kadar iğrenç arkadaşı Yavuz Soner'in kız kardeşi Songül sevgilisi Adem derken sizi kalabalık bir kadro çözülecek bir şifre ve inanılmaz bir ters köşe bekliyor arkadaşlar. Akıcılığı su gibi olan karakterleri ustalıkla işleyen bir kalem Halil Bey ayrıca Hakkari çok güzel tasvir edilmiş doğasından havasına diyebilirim....
2024 152. kitabı
Okunma: 19 Kasım 2024 23:28
Gerçeğin Ötesi, felsefe ağırlıklı bir kitap çağrışımı yapsa da değil . Polisiye türünde bir roman . Yüksekova, Esendere Sınır Kapısı'nda gün her zamanki gibi başlamıştı .Baharın gelmesiyle birlikte şehir merkezindeki karlar tamamen erimiş , sadece yüksek tepelerin zirvesinde kalmıştı . Yüksekova halkı için Esendere Sınır Kapısı çokça önemliydi ve çoğu ilçe sakini bu sınır kapısından İran'a geçip mal alıp, geri geliyor ve ilçe de satıyordu . Şenol ilerlemiş yaşına rağmen , geçimini sağlamak için gümrük kapısının işletici kuruluşunda temizlik görevlisi olarak çalışıyordu. Günlük rutin temizliğine her sabah olduğu gibi önce müdürlerin odalarından başlamıştı . Sıra gümrüğün tuvaletlerindeydi . Kadınlar tuvaletinde de hızlıca işini bitirip çıkması gerekiyordu ama son kabinin kapısını açtığında onu klozetin üzerine oturtulmuş bir erkek cesedi karşıladı . Komiser Serdar için de gün aynı rutini ile başlamıştı . Ofisinde her sabah olduğu gibi çay ve simit ile kahvaltısını yaparken, yardımcısı Dinçer'in cinayet vakası var haberi ile gümrük kapısına doğru hızla yola çıktılar . Bu cinayet ile hem gümrükte hem de Yüksekova ilçesinde gerginlik başlamıştı . Komiser Serdar'ın özel yaşamında eşi ile yaşadığı sorunların üzerine bir de bu ivedilik ile çözülmesi gereken cinayet vakası eklenince tüm sinirleri yay gibi gerilmişti . Üç günün sonunda olaylar hiç tahmin etmediği yere ve kişilere doğru gidiyordu. Uyuşturucu, yasak aşk ve sırlar ile dolu dolu bir polisiye Gerçeğin Ötesi. Gerçeklerin göründüğü gibi olmadığı Yüksekova'nın puslu havasında adaletin ve vicdanın sınanacağı bir hikâye. Ters köşe bir son sizi bekliyor :⁠-⁠) Son ana kadar tahmin edemedim doğrusu bu sonu . Eh ne diyordum :⁠-⁠) Devamı ve çok daha fazlası kitapta. Sevgili kitap dostum Gülden Topal önerisiydi .
Edebiyat Polisiye
2024 137. kitabı
Okunma: 30 Ağustos 2024 00:00
Merhaba dostlar ay sonu yaklaştı okumalar nasıl gidiyor. Ben bu ay çok ağır ilerledim eylül'de toparlamam lazım. Bugün @halil.ozcan5 kaleme aldığı #gerçeğinötesi kitabı ile geldim. Kitabımız merak uyandıran ince detaylar ile dedektif gibi araştırmaya sürükleyen bir polisiye. Yüksekova Esendere Sınır Kapısı her zaman ki gibi yoğun günlerinden birini yaşıyordu. Şenol temizlik işlerini yaptığı sırada kadınlar tuvaletinde bir ceset bulur. Serdar Komiser ailesi ile yaşadığı zorlu dönemi atlatmaya çalıştığı zamanda savcılığın bu işi vermesi ile yardımcısı Dinçer ile beraber araştırmaya başlar. Maktül Soner 32 yaşında bekar bir adam. Boğularak öldürülmüş. Üzerinde bulunan sigara paketlerinde uyuşturucu çıkması olayları daha da karıştırmıştı. Halk olayı duyunca gümrükte toplanmıştı. Savcılık işin biran önce çözülmesini istiyordu. Gümrük çalışanlarından Adem maktulün kardeşi Songül'ü sevmekteydi ve haberi kendi vermişti. Yanında olmak için elinden geleni yapıyordu. Maktulün arkadaş Yavuz cenaze gününe kadar ortalarda gözükmemiş ve nerede olduğu merak ediliyordu. maktulün kardeşi Songül neden ölüm haberine şaşırmamıştı? yavuz bulunduğunda polise ne anlattı? maktulün cebindeki uyuşturucular kime aitti? Songül ve Yavuz arasındaki büyük sır neydi? soner neden ve nasıl öldürülmüştü kadınlar tuvaletinde ne işi vardı? Soruların bol olduğu merakin ve gizemin eksik olmadığı oldukça akıcı bir dille yazılmış keyifli bir polisiye kitabı okudum. Yazarın kalemi daim okuyucusu bol olsun. Kitapla ve keyifle kalın... Gerçeğin Ötesi Halil Özcan
2024 99. kitabı
Okunma: 15 Aralık 2024 23:32
Gerçek bazen gizlerde gizlidir. Ancak sorun şudur ki, gizler kolayca çözülmeyebilir. Tıpkı Gerçeğin Ötesinde eserinde olduğu gibi… Esendere Sınır Kapısı’nda bir cinayet vakası yaşanır. Olay yeri temizdir ve kimsenin bir bilgisi yoktur. Halk bu yaşanan vahim olaydan dolayı tepkilidir ve olayın çözülmesi için polislerin acele etmesi gerekir. Başkomiser hem bu cinayet ile ilgilenmeli hem de evliliğini kurtarmalıdır. Acaba her şey istendiği gibi mi olacaktır? Hangi sırlar açığa çıkacak, hangi aile dramları ortaya dökülecektir? Ve en önemlisi, bu ardında iz bırakmayan katil bulunabilecek midir?.. Gerçeğin Ötesi, okuru daha ilk sayfasında olayların merkezine alan polisiye roman. Akıcı, sürükleyici ve giz dolu olay örgüsü ile keyifli bir okuma sunuyor Halil Bey’in kalemi. Hatta öyle ki, okurken ne ara onca sayfa okuduğumu anlamadım ve ancak sayılı sayfalar kala her şeyin ardında olan malum kişiyi tahmin ettim. Oysa Halil Bey o kişinin ipuçlarını işlemiş ama öyle ustaca işlemiş ki, okuyucuya söylerken bile gizlemiş. Ayrıca son sayfasına kadar heyecanını koruyan bu eser, olayların farklı perspektiflerden farklı doğrular yarattığını okuyucuya göstermiş… Yazarın kalemi daim, okuyucu bol olsun.
2024 198. kitabı
Okunma: 11 Eylül 2024 00:00
"GERÇEĞİN ÖTESİ" "İnsanların alnında yazılan tek ve mutlak bir kader yoktur. Özgür irademiz ile kaderimizi şekillendiririz. Verdiğimiz kararlar ışığında hayatımıza yeni kaderler ekleriz. Bazen doğru karar veririz bazen yanlış. Verdiğimiz kararın doğruluğu ya da yanlışı önemli değil, aldığımız kararın hayatımızda neyi değiştirdiği önemlidir." "Coğrafya Kaderdir". Yaşadığın bölgenin kültürü, doğası, yaşantısı, hayatını şekillendirmekte en önemli etkendir. Çoğunluğa sen de uymak zorunda kalırsın bazen. İnişli çıkışlı hayat yolculuğumuzda aldığımız kararlar doğrultusunda yaşamımız şekillenir. Önemli olan çokça yanlış yapmak değil, az yanlışla hatadan dönmek, doğru olanı seçmektir. Bazen yaptığımız tek bir doğru, verdiğimiz karar tüm yanlışlarımızı silebilir bazen de tam tersi olabilir. Tek bir yanlış tüm doğruları silip hayatına mal olabilir. Havası, doğası sert olduğu kadar insanının yaşantısı da zordur Doğu'nun. Ulaşım, eğitim, teknik, kültür, işsizlik. Bir avuç insan bir avuç imkanla ikame ederken hayatını kendini ne kadar koruyabilir ki ? Ne kadar istediği hayatı yaşayabilir? Kimisi yaşar bu hayatta kimisi ise sadece nefes alır. Hakkari Yüksekova Esendere Sınır Kapısında geçen hikâyemizde kaçakçılık ve yolsuzluğun çokça yaşandığı, ora halkının geçimini kaçakçılıkla, yasal olmayan işlerle sağladığı bir Türkiye İran sınırında bir yer. İran'dan aldıkları ürünleri Yüksekova'da satarak geçimlerini sağlayan halk çoğu zaman uyuşturucu ticareti de yapıyordu. Temizlik işçisi Şenol'un bir gün kadınlar tuvaletinde erkek cesediyle karşılaşması ile başlar hikâye. Anında haber verir emniyete. Savcılık olayın bir an önce cozulmesi için acele ediyordu. Olay için Serdar komiser görevlendirilir. Serdar Komiser ve yardımcısı Dinçer bir dedektif gibi olayı irdelerler. Ne yapıp edip

Halil ÖzcanYazar · 1 kitap
1986 Ankara doğumlu. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu. 2015 yılından itibaren Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünde memur olarak çalışıyor. 2024 Yılında Gerçeğin Ötesi isimli polisiye romanı yayımlandı. Evli ve bir çocuk babası