Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Dünya ve İnsan Evriminde Bugün ve Yarın (Duyuüstü Davranışlar Nasıl Kazanılır?)

Gizli Bilim

Rudolf Steiner

Gizli Bilim Gönderileri

Gizli Bilim kitaplarını, Gizli Bilim sözleri ve alıntılarını, Gizli Bilim yazarlarını, Gizli Bilim yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Gözle görülenin ardındaki gözle görülmeyen dünyayı algılayan birisi, sonunda dünyanın tüm geçmiş olaylarını içeren bir "panorama" ile karşılaşır.
Ölümden sonra yeniden buluşma...
Yaşamda içten bağlanan dostlar, tinler ülkesinde de bir aradadır. Üstelik, bedenlerinden ayrıldıktan sonra, fiziksel yaşamda olabileceğinden çok daha yakın, içten bir topluluk oluştururlar. Çünkü, birbirlerine içeriden ulaşabilirler. İki insan arasında örülen bağ, yeni bir yaşamda da bir araya gelmelerine yol açar. Bu nedenle, sözcüğün tam anlamıyla 'ölümden sonra yeniden buluşma' gerçekleşir.
Reklam
Tin, gelip geçici bedene karşın insanda öncesiz sonrasızlığıyla açıklık kazanacak.
Dinsel yaşamın ruhsal yaşam üstünde derin bir etkisi vardır.
Ben'in denetimi olmadan hiçbir arzu ya da zevk ruhta yer alamaz.
İnsan karşısındaki bir nesnenin bilincine vardığında, astral beden söz konusudur. Nesneyle ilgili süreklilik kazandıransa ruhtur.
Reklam
Unutmak, yeni yaşantılar karşısında özgür ve önyargısız olabilmek için gerekir.
Duyuüstü gerçekler kaynağın suyunu bir kez gerçekten içmeyi başaran, her susadıği ve kaynağa koştuğunda yeni güçler kazanır.
Ruhun etkinliği, insanın doğadan öğrendikleri değil, doğayı kavramasındadır.
Yanlışlık, kötülük ve çirkinlik, ruhun bulunduğu her yerde doğruluğu, iyiliği ve güzelliği görmesini engellememelidir.
Sayfa 218Kitabı okudu
Reklam
Duygusal dünyada ise tinsel eğitim ruhu bir tür iç rahatlığına kavuşturmalıdır. Bunun için ruhun zevke ve üzüntüye, neşeye ve acıya egemen olması gerekir. Özellikle bu yeteneğin geliştirilmesi, önyargılarla karşılaşabilir. Sevinilecek şeye sevinemeyen, üzülecek şeylere de üzülemeyen kişinin çevresine ilgisiz ve soğuk olacağı sanılabilir. Ama istenen bu değildir... Ruh sevinilecek şeylere sevinmeli, üzülecek şeylere de üzülebilmelidir. ama sevincin ve acının, zevkin ve sıkıntının dışavurumlarına egemen olmalıdır. Bunun için gayret edilirse, çevredeki sevindirici ya da üzücü şeylere karşı daha da duyarlı olunduğu görülür. Burada söz konusu yeteneği geliştirmek için insanın uzun bir süre kendini dikkatle gözlemesi gerekir. Zevk ve acı tümüyle yaşanmalı, ama insan kendini bunların içinde yitirmemeli, denetimi dışında dışavurumlara izin vermemelidir. Haklı bir acı değil de kontrolsuz bir ağlama bastırılmalıdır. Kötü bir davranışa karşı duyulan tiksinti değil, yol açtığı kör öfke; tehlikeye karşı hazırlıklı olma değil, hiçbir işe yaramayan korku aşılmalıdır.
Sayfa 217Kitabı okudu
43 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.