Kadim Türk Budun Kimmerler 3

Panama Yayıncılık

Kimmerlerin Anadolu’ya Göçü
2021 29. kitabı
Okunma: 19 Haziran 2021 19:16
Destancının kaleminden Kadim Türk Budun Kimmerler Göç Destanı. Kimmerlerin Kimmerya dan büyük savaşlar vererek, bölünerek ve sayısız yiğidi yağış ederek Kızılyana doğru (Anadolu’ya ) yapılan zorlu göç anlatılmaktadır. Aras ve Kura nehirlerinin isimlerinin nereden geldiğini kitabın son kısımlarında bulabileceksiniz. Ayrıca Bir çok Türk budununun (Kıpçaklar, Hazarlar, Balkarlar, Bulgarlar, Lezgiler gibi) varoluşlarının temellerini yine bu eserde rahatlıkla bulacağınızdan şüpheniz olmasın. Var olasın Destancı
Türk Tarihi
2021 6. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2021 22:07
Destancı yeni bir destan yazdı. Destan diyince yanlış anlaşılmasın olmayanları değil olanları destanlaştırarak anlatması. Anadoluya ilk gelen kimerlerin yolculuğunu anlatan destancıyı okurken büyük zevk alıyorum. Mö. 700-750 yılları arasını anlatıyor Anadoluya gelen ilk atalarımızın nerelerden geldiğini nerelerde bulunduğunu romanlaştırmış. İnanın Ahmet Haldun beyin hiçbir kitabını sıkılmadan okuyacaksınız. Tarih severler için ilk tercih olacak bi yazar
2022 581. kitabı
Kitap okuyan tarihe meraklı olan insanımız iyi bilirki Türk edebiyatında tarihi romancılığımız iyi bir yer tutar ve bende siz değerli kardeşlerime tarihimizi diziler yerine kitaplar youtube ve ansiklopedilerden okuyup takip etmenizi tavsiye ederim ne yazıkki okuyan insanlar değiliz okumakla geçirecek vakti TV izlemeye ayırıyoruz peki TV bizim o güzel tarihimizi anlatmak için yeterli oluyor mu Sizi bilmem ama diziler bir film uzunluğuna sahip bu da belli bir zamandan sonra insanı sıkıyor film ve dizi çekerken bütçe sıkıntımız var bu yüzden aksiyon sahnelerini yeterince iyi çekemiyoruz bu da aksiyon ve savaş sahnelerini yavanlaştırıyor bu sayede aksiyon ile savaş sahnesi olmayan dizi ve filmler yavan hale geliyor ne kadar üzücü 1000 lerce anlatılması gereken hikayeye sahip biz türkler bunu ekrana yansıtamıyoruz Evet Türk tarihi güzel destanlara ve savaş sahnelerine hatta bayıla bayıla anlatılan gladyatörlere cesur yürekler gibi ortaçağ schindler piyanist gibi hatta onlardan daha üstün nice hikayemiz var ne yazıkki o aksiyonu maneviyatı yeteri kadar anlatamıyoruz işte bende siz gardaşlarımıza tarih açlığımızı ı doyurmak için sizlere tarihi romanlarımızı tavsiye ediyorum peki hangi yazarları okuyalım Cemil akıncı Haldun terzioğlu Okay tiryakioğlu Sinan yağmur Çağlayan yılmaz mükemmel yazıp insanı tarihsel bir yolculuğa çıkarıyorlar ve işte ilk Türk budun kimmerler Ahmet haldunun kaleminden dram ve aksiyon içerikli destancının dediği gibi yaşanan o kardeş savaşlarına üzülsekte elden ne gelir yazgı en çok birbiri ile savaşan kavimiz çaldıran da Ankara savaşında birbirimizi katletmedikmi bugün bile tarihe siyaset gözü ile bakıp taraf tutmuyormuyuz kimimiz sanki savaş arenasındaymış gibi Timur timur İsmail İsmail kimimizde Yıldırım Yıldırım yavuz yavuz nidaları ile çığlık

Ahmet Haldun TerzioğluYazar · 92 kitap
1960 yılında, Trabzon, Beşikdüzü İlçesi, Takazlı Köyü'nde doğdu. Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Mezunudur. Ayrıca Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirmiştir. Devlet memuru olarak Türkiye'nin hemen her bölgesinde; doğudan batıya, kuzeyden güneye görev yapmış ve 2006 yılında hizmet süresi dolar dolmaz, kendi isteği ile emekli olmuştur. Evli ve iki çocuk babasıdır. Edebiyat hayatı tarım konularında broşürler hazırlayarak ve makaleler yazarak başlamıştır. Bir dönem mesleki bir derginin yayın kurulunda görev almış ve köşesinde sürekli makaleler yazmıştır. Kısa bir dönem derginin editörlüğünü yürütmüştür. Bazı kurum, kuruluş, siyasi parti ve kişiler için özel çalışmalar yapmış, yazıları, fikirleri, projeleri, hazırladığı afişler ve sloganları kullanılmıştır. Pek çok dergi ve kitapların düzenlemesinde ve çıkarılmasında katkı sağlamıştır. Çeşitli kurum ve kuruluşlar için tanıtıcı film senaryosu yazmış, bunların hazırlanmasına katkıda bulunmuştur. İlgi alanını Türk Tarihi ve Mitolojisi üzerine yönlendiren yazarın iki adet yayınlanmış mitolojik romanı bulunmaktadır. (Gök Tanrı'nın Çocukları ve Oğuz Han) 2006 IV. Gila Kohen Öykü Yarışmasında, "Veresiye defteri" isimli öyküsü yayınlanmaya layık bulunmuş ve hazırlanan kitapta yer almıştır. 2007 Yılı Mustafa Necati Sepetçioğlu Tarihi Roman Yarışmasında "Alp Er Tunga" İsimli Mitolojik Romanı ile Birincilik Ödülüne layık görülmüştür. 2008 Yılında Gelir İdaresi Başkalığı'nın düzenlediği, Vergi konulu Tiyatro yarışmasında, Çocuk Oyunu Dalında "Karınca Kararınca" isimli oyunu ile ikincilik ödülü almıştır. Oyunu yayınlanmış ve sahnelenmiştir. 2008 İLESAM "Esere ve Emeğe Saygı" Öykü yarışmasında "Gitti Hatıralarım" isimli öyküsü mansiyon kazanmıştır. Daha birçok edebi yarışmada ödülleri bulunmaktadır.