Gökkuşağı

J. Mario Simmel
Tahmini Okuma Süresi:
12 sa. 28 dk.
Sayfa Sayısı:
440
Basım Tarihi:
1980
Yayınevi:
Altın Kitaplar Yayınevi
Orijinal Adı:
Und Jimmy Ging zum Regenbogen
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Karton kapak
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

7/10
·440 syf.··
Beğendi
·
2021 12. kitabı
·
4 günde okudu
·
Okunma: 24 Şubat 2021 15:04
2. Dünya savaşı almanya dolaylarında geçen hikayede babasının öldürülmesi olayının peşine düşülen evladın hikayesi karakterlerin çokluğu yüzünden karmaşık bir halde önümüze sunulmakta . Yorucu bir roman olmuş
GökkuşağıJ. Mario Simmel · Altın Kitaplar Yayınevi · 198031 okunma
Kim kimi öldürdü?
9/10
·970 syf.··
2020 58. kitabı
·
8 günde okudu
·
Okunma: 13 Aralık 2020 22:00
Kim kimi öldürdü? Bu soru 2 cillten oluşan kitabın sonuna kadar aklınızı kurcalamaya devam ediyor. Romanın kahramanları Manuel Aranda ve Irene Waldegg'de , herkes tarafından bir valsler şehri olarak bilinen, fakat aslında doğulu ve batılı casusların toplandıkları bir yer olan Viyana'da tam 12 gün müddetle bu sorunun cevabını arıyorlar. Casusluk ve lüks oteller, savaş öncesi ve sonrasında işlenen cinayetler, Nazilerin hüküm sürdüğü devir, yahudi katliamı, mahkemeler ve aşk... Romandaki olayların tamamen gerçek olması da ayrı bir anlam katıyor. Umduğumdan kısa sürede ve keyifle okudum.
GökkuşağıJ. Mario Simmel · Altın Kitaplar · 197131 okunma
9/10
J. Mario Simmel, İkinci Dünya Savaşı zamanı casusluk faaliyetleriyle iç içe geçmiş bir hayatı konu alan kitabıyla güzel bir iş çıkarmış. Babası öldürülen kahramanımızın, babasının katilinin yeğeniyle beraber nedenleri araştırmaya başlamasıyla olay örgüsü kurulmaya başlar. İngiliz, Rus, Fransız, Amerikan, hatta Arnavut gizli servisleriyle karışmış bir hikayeyle karşılaşacaksınız. Yine yaşanmış bir olayı anlatması kitabı daha ilginç kılıyor denilebilir. Ancak diğer kitaplarına göre okunmasının daha zor olduğu doğru. Bunun ise tek nedeni karakter ve olay sayısının çok fazla olmasının bazen takibi zorlaştırması. Yine de sürükleyici bir kitap ortaya çıkarmayı başarmış yazar. Sanıyorum Mario Simmel'in her kitabı çok güzel. Yalnızca iki kitabını okumuş olsam da bunu çok rahat söyleyebilirim ki Mario Simmel adını gördüğünüz her kitabı okuyabilirsiniz. Tavsiye ederim..
GökkuşağıJ. Mario Simmel · Altın Kitaplar · 197131 okunma

Yazar Hakkında

J. Mario SimmelYazar · 24 kitap
Johannes Mario Simmel, (d. 7 Nisan 1924, Viyana - ö. 1 Ocak 2009, Luzern), Avusturyalı yazardır. Viyana'da doğmuş, Avusturya ve İngiltere'de büyümüştür. Eğitimi kimya mühendisliği üzerine tamamlamıştır. 1943 yılından itibaren II. Dünya Savaşı'nın sonuna demek araştırmacı olarak çalışmıştır. II. Dünya Savaşı'nın bitişinden sonra, Amerikan askeri hükümeti adına çevirmen olarak çalışmış ve Viyana'da yayım yapan "Welt am Abend" gazetesinde incelemeler ve hikâyeler yayımlamıştır. 1950'lerin başında, "Munich illustrated Quick in Europe and America" için muhabir olarak çalişmaya başlamıştır. Johannes Mario Simmel, çok sayıda roman ve senaryo yazmıştır.Yazarın ilk başarısı 1960 yılında yayımlanan 'Es muss nicht immer Kavier sein'isimli romandır.Yazarın kitapları dünya çapında milyonlarca adet satılmıştır.Romanlarının pekçoğu 1960 ve 1970 yıllarında filme çekilmiştir. İçerisinde Award of Excellence of the Society of Writers of United Nations, ödülünün de bulunduğu çok sayıda ödül kazanmıştır.