İlhan Selçuk
Octavio Paz Yazarlar tarihin kahramanları değil, tarihin tanıklarıdır, yaşamın tanıklarıdır diyor. Tanık, ses çağrışımıyla sanık sözcüğünü anımsatıyor. Ülkemizde yakın yılların tarihçesi, yazarların tanıklığından çok sanıklığıyla simgelendi. Kimi, sanatın yüce doruğuna tırmanan; kimi, insanlık uyanışındaki ivmenin bilincini yurduna yansıtmak isteyen nice yazarın, tanık olmak bir yana, sanık olmaktan bir ömür boyu kurtulamadığını görüyoruz. Bugünkü Türkiye'de yazarın sürekli sanıklığı mühürlü mumla onanmıştır. Yazarın sanıklığına öylesine alıştık ki artık kimse bu durumu önemsemiyor. Ama bu konumda güzel olan bir şey var: Demek ki Türk yazarları edilgin değillerdir ve yaşadığımız çağın tanıklığını, sanık sandalyelerinde vurgulamaktadırlar.
176 sayfa

176 syf.
Puan vermedi
Yine uzun yillar boyunca kitapligimda bekletip, okumayi sürekli erteledigim bir kitap daha. Keşke daha önce okusaydım. Daha önce İlhan Selçuk okumamıştım. Ama daha ilk kitapta çok sevdim kendisini. Çunku kitap 1986 yılında yayınlamış olsa da 32 yıl boyunca bu ülkede bir gram değişme ve gelişme ve ilerleme olmadığını, sürekli yerimizde saydığımızı göstermis oldu bana. Baskı hataları ve yanlışları vardı, yazı puntoları da küçük olduğu icin oldukça zorlanip sıkıldm, ama içerik açısında okumama değdi.
Görülmüştürİlhan Selçuk · Cumhuriyet Kitapları · 200831 okunma
176 syf.
Puan vermedi
İlhan Selçuk, Türk gazeteci ve yazar. Düzenli gazetecilik kariyerine 1961'de Akşam'da başladı; aynı yıl Tanin'e oradan Vatan'a geçti; ertesi yıl Nadir Nadi'nin çağrısı üzerine Cumhuriyet gazetesinde yazmaya başladı. 1991 yılından ölümüne kadar Cumhuriyet'in başyazarlığını yaptı. "Yazarlar tarihin kahramanları değil, tarihin tanıklarıdır, yaşamın tanıklarıdır" diyor. Tanık, ses çağrışımıyla sanık sözcüğünü anımsatıyor."
Octavio Paz
Octavio Paz
"Yakın tarihin tanığı olması gerekirken sanığı oluyor yurtsever yazarlar. İlhan Selçuk da mapusaneden sorguluyor yurdunda olup biteni: "Üzerinde görülmüştür damgası bulunan zarfı evirirsin, çevirirsin; sorarsın kendi kendine: Bu zarfları neden kapatmazlar? Demek ki Türk yazarları edilgin değillerdir ve yaşadığımız çağın tanıklığını, sanık sandalyelerinde vurgulamaktadırlar. Bu üçüncü buluşmamız, masada hrt kıtabında ayrı bir keyif düşünce ye dalma yaşanılanı anlama gayretinde oluyorum Geldık bır kıtabın
Görülmüştür
sonuna yenıden buluşmak üzre dıyelim mi!!
Görülmüştürİlhan Selçuk · Cumhuriyet Kitapları · 200831 okunma

İlhan Selçuk
İlhan SelçukYazar · 20 kitap
İlhan Selçuk, (d. 11 Mart 1925, İstanbul – ö. 21 Haziran 2010, İstanbul) Türk gazeteci, yazar. Düzenli gazetecilik kariyerine 1961'de Akşam'da başladı; aynı yıl Tanin'e oradan Vatan'a geçti; ertesi yıl Nadir Nadi'nin çağrısı üzerine Cumhuriyet gazetesinde yazmaya başladı. İlhan Selçuk, 12 Mart Muhtırası'ndan sonra "9 Mart Cuntası" içerisinde yer almak savıyla tutuklandı ve Ziverbey Köşkü'nde işkence gördü. 21 Mart 2008 tarihinde saat sabah 04:30 sıralarında Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alındı ve iki gün sorgulandıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 21 Haziran 2010 tarihinde ölen yazar, Hacıbektaş ilçesindeki "Yıldızlar Mezarlığı"na defnedildi.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.