Gül Şiirleri

İskender Pala

Gül Şiirleri Gönderileri

Gül Şiirleri kitaplarını, Gül Şiirleri sözleri ve alıntılarını, Gül Şiirleri yazarlarını, Gül Şiirleri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Benim hülyam nerede Nerede kibirli gül Bir ömür öter bende Bende ölür her bülbül
Sayfa 121 - meltemden duyduklarımKitabı okudu
Dolaşır gül gibi elden ele peymâne gönül Dökülür sonra senin gölgene mestâne gönül
Sayfa 101 - Faruk NafizKitabı okudu
Eşin var, âşiyânın var, bahârın var ki beklerdin; Kıyâmetler koparmak neydi, ey bülbül, nedir derdin?
Sayfa 77 - M. Âkif ErsoyKitabı okudu
Oku bana tarih!.. Oku bana... Tin ve zeytin'i oku; emin beldelerden bahset. O beldede bir avuç arpa ekmeğiyle yaşayana öykünen midemin, şunca doluluğunu oku.
Sayfa 59 - Güle Ant ile BiatKitabı okudu
Sana benzer cihân içinde yok gül Benüm teg dahı bir bîçâre bülbül
Sayfa 34 - MuhibbîKitabı okudu
"Âh-ı âşıktır seni hüsnünden âgâh eyleyen Na'ra-i bülbülden olur her seher bîdâr gül" Ey gül yanaklı sevgili! Sana, kendindeki güzelliği hissettiren, âşıklarının umutsuz âhlarıdır. Hani gül de, her seher bülbülün feryadı ile uyanır ya!..
Sultanım! Gülşende gül de olur, gonca da, amma senin gibi işveli bir gül ve sencileyin bir gonca dudaklı bulunmaz.
Şeyhülislâm Yahyâ.Kitabı okudu
Bırak, sıkıntılı ve dar mekânlarda, benim işim bülbül gibi inlemek olsun da ey yüzü gül bahçesini andıran, sen açılmış gül misali devamlı gül vesselâm...
Senin yüzün var iken, gönül bülbülüm başka bir güle asla meyletmez. Arif olana bir gül elbette yeter; başka gül ne lazım!?..
Necati bey.Kitabı okudu
2. Kangı gülzâr içre bir gül açılır hüsnün kimi Kangı gül bergi leb-i lâ'l-i dür-efşânınca var Fuzûlî 2. Hangi gül bahçesinde senin güzelliğin gibi bir gül açılabilir ki?!.. Hangi gül yaprağı ki, senin inciler saçan yakut dudağına benzeyebilir?!..
250 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.