Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hak Din İslam

Osman Nuri Topbaş

Hak Din İslam Gönderileri

Hak Din İslam kitaplarını, Hak Din İslam sözleri ve alıntılarını, Hak Din İslam yazarlarını, Hak Din İslam yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İmanı bir lambaya benzetirsek, ibadetler, çeşitli yönlerden esen rüzgarlar karşısında onu sönmekten koruyan ve ışığını daha da ziyadeleştiren bir fânus gibidir.
Sayfa 149Kitabı okudu
Enes bin Mâlik (r. a.) şöyle demiştir: ..Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bizden birine kızıp onu azarlayacak olduklarında sadece: “Ona ne oluyor, alnı toprak olasıca!” buyururlardı. (Buhari, Edeb, 38, 44) Efendimiz’in bu sözü bir dua olup “Namaz kılıp secde etsin de alnı topraklansın!” demektir.
Reklam
“hoştur bana senden gelen, ya gonca gül yahud diken, ya hil’at ü yahud kefen, kahrın da hoş lutfun da hoş!”
Necip Fâzıl ne güzel söyler: Atomlarda cümbüş, donanma, şenlik; Ve çevre çevre nûr, çevre çevre nûr. İçiçe mîmârî, içiçe benlik; Bildim seni ey Râb, bilinmez meşhûr!
Velhâsıl, her yönü sürprizler ve meçhullerle çevrilmiş olan hayat yolcusunun huzur ve saâdeti, İslâm’ın rûhânî dokusundan lâyıkıyla hisse alabilmeye bağlıdır.
Sadaka ve Hüküm Günü
"İnsanlar arasında hüküm verilinceye kadar, herkes sadakasının gölgesinde olacaktır." * Bu son hadisi bize nakleden râvîlerden biri olan Ebü'l-Hayr -rahmetullahi aleyh-, hergün mutlaka bir sadaka vermeye gayret ederdi. Verdiği şey bir kek, bir soğan ve benzeri şeyler olsa bile... * (Ahmed, IV, 147-8; Heysemî, III, 110)
Erkam YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Rasulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuşlardır. ''Bir kuşu (gıda ihtiyacı sebebiyle) keserken bile olsa kim merhamet ederse, Allah da ona Kıyamet Günü merhamet eder.''
Sayfa 26 - Taberani, Kebir, VIII, 234 / 7915 ; Beyhaki, Şuab, VII, 482Kitabı okudu
İstanbul fethedildiğinde civardaki hükümdarlardan tebrik için heyetler gelmektedir. Bunlar arasında Kudüs Rum Patriği Atnasyos da vardır. Fatih'in huzuruna çıkan patrik, Peygamber Efendimiz'in parmak basarak imzaladığı emannameyi ve Hazret-i Ömer zamanından kalma kûfî hatla yazılı belgeleri gösterir. Kudüs'teki ibadet mekanlarının eskiden olduğu gibi kalmasını rica eder. Efendimiz'in verdiği hakları aynen tasdik eden Fatih, bir ferman yazar ve ''Her kim hatt-ı humayun'u feshederse Allah'ın lanetine uğrasın!'' kaydını düşer. Bu ferman şu anda Başbakanlık Osmanlı Arşivi, Kilise Defteri, no:8'de bulunmaktadır.
İslâm, Müslümanlara hesap gününü düşünerek yaşamayı ve kimsenin hakkına tecavüz etmemeyi öğretir. Rasulullah (s.a.v) kâmil bir mü'mini şu veciz ifadelerle tarif etmiştir: ''Müslüman, dilinden ve elinden Müslümanların zarar görmediği kimsedir...'' Hakikaten bir Müslüman, İslâmî eğitimi ve ibadetleri boyunca devamlı ''zararsızlık'' talimi görür. Sonunda o hale gelir ki hiç kimse ondan bir zarar geleceğini düşünmez. Böyle bir mü'min etrafına daima huzur ve güven telkin eder.
Sayfa 21 - (Buhârî, Îmân, 4-5)Kitabı okudu
66 öğeden 41 ile 50 arasındakiler gösteriliyor.