Filistin İslami Direniş Hareketi

Ravza Yayınları
Türler:

·160 syf.·
2025 25. kitabı
Selamun aleykum. Günümüze indirgeyerek okuyabileceğiniz efsane bir kitap. Ancak siyonizm ve Filistin ile alakalı az da olsa bilgi sahibi olarak okumanızı tavsiye ederim. Bir tutam da yahudi nefreti elbette.. Aksi halde kitapta gecen isim, olay ve tarihleri anlamakta sorun yaşayabilirsiniz. Selametle..
HamasAbdullah Azzam · Ravza Yayınları · 2009205 okunma
2023 61. kitabı
Okunma: 18 Kasım 2023 20:59
Şehid Abdullah Azzam'ın yazdığı Filistin meselesi Filistin ve Hamas'ın dününü ve bugünü anlatıyor. Üstad ayrıa Hamas'ın tüzüğünü, gayesini de o kadar güzel açıklıyor ki; gönlü Allah ve Rasülü diyen her müslüman kayıtsız şartsız buna hayran kalır. Kitabın da üslubu gayet kolay anlaşılır ve bir çok -Filistin'liler toprağını sattı gibisinden- kafa karışıklığı olan meseleleri de aydınlatmaktadır. Görmek isteyenin önüne serilmiştir her şey, apaçık. Cuma namazın giderken 2 evladıyla birlikte şehid edilen Üstad Azzam ve onun gibi nice isimleri duyulmamış Müslüman şehidlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ve onların yanında fiilen yanımda olamamanın da acziyetinden Rabbime sığınıyorum.
2020 10. kitabı
Gayet anlaşılır ve sade bir anlatımı var. Bazı anlatılanlar bize ağır gelebilir(çünkü zulme sessiz kalmamız söz konusu) Zulme sessiz kalanlara elştiriler var. Filistin halkına en büyük zararı Yahudilerden çok Müslüman ülkelerin verdiğini ibretle okudum. Ne yazık ki Şeyh Ahmed Yasin in duasında belirttigi gibi Müslümanlara hitaben; "yanımizda durmuyorsunuz bari aleyhimize çalışmayın" sözü ne hale geldiğimizi özetliyor. Rabbim Müslümanlarin yar ve yardımcısı olsun, birliğimizi nasip etsin. Zulme karşı cesaretle dik durmamızı sağlasın. Sadece sözle değil fiili olarakta zulme karşı durmayı nasip etsin. Şehit olmaktan korkan değil, şehadete koşan kullarından eylesin. Kitabi okumanızı tavsiye ederim. En azından Filistindeki mücadele hakkında az da olsa fikir sahibi olursunuz
Hamas
2009 1. kitabı
Okunma: 01 Aralık 2009 02:15
Allah’ım! Ümmetin suskunluğunu sana şikayet ediyorum! Ben ki kocamış bir yaşlıyım. Kurumuş iki elim, ne kalem tutuyor ne de silah! Sesimle yeri inletecek güçte bir hatip de değilim! Ben ki saçları
HamasAbdullah Azzam · Ravza Yayınları · 2023205 okunma
Filistin davası bir dini davadır.
2021 1. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2021 19:13
Müslüman nesillerin zihinlerine Filistin davasının bir dini dava olduğu anlayışını yerleştirmek gerekiyor. Bu topraklar Islâmî mukaddesatın bulunduğu topraklardır. Resûlullah (sav)'ın Isra ve Miracı dolayısıyla Mescid-i Haram'la arasında gök ve yer durdukça kopmayacak olan bir bağ oluşan Mescid-i Aksa oradadır. (Syf.140) Malesef az okunan bir kitap. Bu yüzden elimden geldiğince alıntı yapmaya çalıştığım ve çok şey öğrendiğim bir kaynak oldu. Rabbim kafirlerin tuzağını bozsun ve tüm islam beldelerini özgür kılsın. Bizleri de bu davaya gönül ve emek adamışlardan etsin. İnanıyor ve iman ediyoruz ki; "Bir sabah gelecek kardan aydınlık."
İslâmi Direniş Hareketi
2024 24. kitabı
Okunma: 08 Eylül 2024 13:09
İslâmi Direniş Hareketi, (Hamas) İhvan-ı Müslimin ( Müslüman Kardeşler) Cemaati'nin Filistin kanadını teşkil eder. İhvan-ı Müslimin İse cihanşümul (evrensel) bir harekettir. İslâmi Direniş Hareketi, siyonist düşmana ve onun hesabına çalışanlara karşı faaliyet gösterir. İslâm yolunu kendilerine hayat nizamı olarak görür ve yine bu şiarla Filistin'in her karış toprağına Allah'ın bayrağını yükseltmek için cehd ederler. Hamastan Öğütler 1-) Halis niyete ve her türlü hileden uzak bir doğruluğa sahip ol, gösterişten uzak bulun. 2-) Her gün Kur'an'dan bir cüz oku. 3-) Bir ayet dahi olsa Kur'an'dan her gün bir şeyler ezberle. 4-) Sabah ve akşam zikirlerine devam et. . . 12-) Dilini koru, hatalarına ağla. 13-) Vaktini boşa harcama 14-) Sen uzuvlarını günahlardan koru, Allah seni devamlı dinç ve güçlü kılar, bu hal üzre muhafaza eder 15-) Mü'minlerden başkasını arkadaş edinme...
Din İslam
·160 syf.·
2024 2. kitabı
Ekimden beri çevremde sesi kısık bir cenahtan şunları duyuyorum: Filistin bunca silahı nereden bulmuş? Düne kadar bu insanlar sapanla savaşırken nasıl böyle bir ordu kurmuş? Kimden yardım almış?
VATANDAN KOVMAK DA KATLİAMIN BİR BAŞKA TÜRÜDÜR
2023 18. kitabı
Okunma: 24 Aralık 2023 01:28
Yazarın en çok kullandığı ve ısrarla söylediği şey cihad. Ben ve inancıma göre de olması gereken şey bu. zira şuan Müslüman toprağında zulüm işkence gasp tehdit tecavüz vatanından sürme herşey
Filistin
2025 4. kitabı
Okunma: 29 Haziran 2025 12:23
"Kendi dinlerine uymadıkça, Yahudi ve Hıristiyanlar senden hoşnud olmazlar. De ki: Doğru yol ancak Allah'ın yoludur.' Sana gelen ilimden sonra onların heveslerine uyarsan, andolsun ki, Allah'tan sana ne bir dost ve nede bir yardımcı olur." (Bakara Suresi, 120)
2026 3. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2026 11:59
Kitap 1988-1989 yılları arasında yazılmış. Kitap ilk olarak Abdullah Azzam’ın bizlere ve tüm Müslümanlara olan vasiyetiyle başlıyor. ​Vasiyet kısmı cihad kavramı üzerinde ve Müslümanlara olan tavsiyeleri hakkında. Hz Peygamber döneminden itibaren Filistin tarihini anlatıyor. Yahudilerin Filistin’i işgal etmek için yaptıkları planlar, işgal için yaptıkları saldırıları, dünyayı yöneten devletlerin bu toprakları nasıl Yahudilere karşılıksız verdiklerini ve bu saldırılara karşı yazarın ve Müslümanların Yahudilere karşı olan çabalarından bahsediyor. ​Cihad kavramının önemini, nasıl ve hangi durumlarda savaşılması gerektiğini güzel bir şekilde aktarmış. Cihad kavramının farz-ı ayn olması ve savaşmak için hiç kimseden izin almak gerekmediği üzerinde durmuş. Kitap milliyetçilik, sosyalizm, laiklik gibi kavramların İslam dünyasının sorununu çözemediğini ve çözemeyeceğini Filistin ve İslam dünyasının tek çözüm yolunun "İslamcılık" olduğu konusunu vurgulamış. Filistin ve direniş grupları hakkında geniş bilgiler veren, bakış açısını değiştiren güzel bir kitap.

Abdullah AzzamYazar · 20 kitap
Filistin’e bağlı Sila el-Harisiye kasabasında 1941 yılında doğdu. Şam Üniversitesi Şeriat Fakültesi’nden 1966 yılında lisans diploması aldı. Daha sonra kısa bir süre Amman’da lisede öğretmenlik yaptı. Batı Şeria ve Mescid-i Aksa’nın 1967 yılında Yahudilerin eline geçmesinden sonra, 1969’da Müslüman Kardeşler’in Mücahitler Birliğine katıldı. 1969 yılında Usul-u Fıkıh mastır yaptı. Amhud Şeriat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştıktan sonra doktora yapmak üzere Kahire’ye gitti. 1973’de doktorasını tamamladı. 1973-1980 yılları arasında Ürdün Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptı. Ürdün genel askeri hakiminin kararı gereğince 1980 yılında, Ürdün üniversitelerinden uzaklaştırıldı. 1981 yılında Cidde Kral Abdülaziz Üniversitesi’nde çalışmaya başladı. 1981 yılında Afganistan İslamabad’daki Uluslararası İslâm Üniversitesi’nde çalışma talebinde bulundu. Ve üniversitede çalışması kabul edildi. 1984 yılında Kral Abdülaziz Üniversitesi’nden istifa ederek, Afgan cihadında eğitim müsteşarı oldu. Azzam, Usame bin Ladin'in öğretmeni ve akıl hocasıydı ve bin Ladin'i Afganistan'a gitmeye ve oradaki mücahit savaşçıları desteklemeye ikna eden kilit isimlerden biriydi. Birlikte, yabancı Müslüman savaşçıları (Afgan Arapları olarak bilinir) savaşa çekmek amacıyla oluşturulan bir örgüt olan Maktab al-Khidamat'ı kurdular. Sovyetlerin 1989'da Afganistan'dan çekilmesinin ardından, diğer ülkelerdeki diğer Müslümanlar adına militan cihatçı faaliyetleri destekledi ve ardından "küresel cihadın babası" olarak tanındı. Kasım 1989’da iki oğlu ile beraber bomba yüklü bir araçla öldürüldü.