Haram Lokma

Ebru Yayınları
9786055852009

Gençlik
Puan vermedi
Kısa ve öz bir tavsiyede bulunmak istiyorum: Her gencimizin,kız-erkek farketmeksizin okuması gereken çok güzel bir eser özellikle 18 yaşına kadar okunulmasi şiddetle tavsiye..
Puan vermedi·262 syf.·
2018 160. kitabı
Ortaokulda kapak tasarımı güzel diye okumaya başlanıştım. O zamanlar kitap okumaktan hiç haz etmezdim ama bu kitabı baya iştahla okumuştum okuduğum ilk çok sayfalı kitaptı -o zamanlar 250 sayfa kitap şimdi 600 sayfaya denk- şuan nerden karşıma çıktı bilmiyorum ama bir daha bulursam tekrar okuyacağım. Kitap kaybolan bir aileyi anlatıyordu dağılan. İslami de bir kitaptı. Okul kütüphanesinden bulduğumu haturlıyorum o zamn okunası bir kitaptır. :))
2020 6. kitabı
Kitabı kuzenim okurken görmüştüm ismi ilgimi çekti ve kuzeniminde güzel ve akıcı kitap demesiyle bende kitabı okudum , gerçekten de akıcıymış.İnsanı sıkmıyor kitap . Helal ve haram işler konusunda daha ince düşünmeme yol açtı . Bir çocuğu yetiştirmekteki anne baba faktörünün önemini bir kez daha anladım .Hak yoldan gidince olanları ve hak yoldan gitmeyince olanları okuycaksınız . Kitabın sonunu sevmedim yalnız devamı olmalıydı bence eksik kalmış hissi verdi . Yinede okumaya değer . Keyifli okumalar .
2018 21. kitabı
Ortaokulda babamın teşviki ile okumuştum. 90'ların İslamcı roman/hikayelerinin bütün genel özelliklerini yansıtan bir romandı. İbretaamiiz hikayeler, hayatları dönüştürsün insanları dine teşvik etsin diye beklenen ifadeler, cümleler, esrarengiz olaylar... O yaştaki ben için güzeldi, etkileyiciydi. Şimdiki ben, çocuğuna okutur mu? Zannetmiyorum.
Din
2020 17. kitabı
Okunma: 19 Temmuz 2020 18:18
İslami bir hayat ve zelil bir hayatın arasındaki farkı anlatıyor aslında yazarımız Okunmasını şiddetle tavsiye ederim. Okurken gözyaşlarınızı tutumayacaksınız.
2020 16. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2020 23:43
Yegenlerim hediye almış kitabi. Festival yayınevi basimindan okuyorum.Bu gece basladim130. Sayfaya geldim. Yusuf ve Zeynep çok dindar bir çift.karisi Zeynep hamile.yusuf İstanbul'a çalışmaya gidiyor ama dinine uymadığı için hiçbir işte çalışamıyor.tam memleketine döneceği gün yolda içi para dolu cüzdan buluyor sahibine teslim ediyor sahibi ona iş teklif edince karısını ve oğlu abdulkerim i alıp Bursa'ya yerlesiyorlar. Zengin ve dinini bilmeyen bir ailenin kerim diye oğlu var . Kendi oğlu ölünce kimseye söylemeden onu gömüyor ve memleketine giderken yolda zengin ailenin oğlu kerim i baygın bulup onu memleketine getiriyor. Karısı kendi oğlu gibi bağrına basıyor zengin ailenin oğlunu geri vermiyor fln fln. Oğlan büyüdü . Anlamadığım o kadına o çocuk haram madem bu kadar dinine baglisin başkasının oğlunu ne diye kaçırıyorsun? Ve o çocuk o kadına haram. Başını acamaz onun yanında. Saçma geldi ama kitabı okuyup bitireceğim ins.
2020 6. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2020 21:23
Helal ve haram boyutunu bir müslüman ne kadar düşünmeli? İslama göre teslimiyet ve helal düşünce boyutu nasıl olmalıdır? İslam'ın gerçeklerinden o kadar uzaklaşmışız ki kitabı okurken "yok artık canım" diyebiliriz. Hâlbuki gerçek anlamdaki müslümanlık buna yakın bir yaşayıştır. Akıcı bir tarz ve keyif verici bir anlatım. Kütüphanemde yer alma nedenleri bunlardır. Sizlere de keyifli okumalar diliyorum.
2020 1. kitabı
Okunma: 19 Ağustos 2020 21:54
Etkileyici, harika bir kitap. Beklemediğim şekilde bittiği için de daha çok etkilenmiş olabilirim. Tüm arkadaşlarıma, dostlarıma, tavsiye ediyorum :)
Baba

Raif CilasunYazar · 12 kitap
Balkan Harbini , Birinci Cihan Harbi'ni acılarıyla yaşayan yazarımız 1906 yılında İzmir'de doğdu. Öğrenimine İzmir'de Sultani Lisesinde yaparken Yunanlıların İzmir'i işgali ile tahsiline devam edemedi. Cumhuriyet'in ilanına müteakip Ödemiş ilçesinde İmam hatip okuluna kayıt oldu. Tevhid_i Tedrisat Kanununun uygulaması ile okul kapatılınca 1925 yılında İstanbul Robert Koleji'ne devam etti. İngilizce, Fransızca, Arapça dillerine vakıf olan yazarımız, ayrıca Rumca üzerine çalışmalar yapmıştır. Türkiye'de dini neşriyatın ilk ışığını yakan Sönmez Neşriyat'ın ilk kurucuları arasındadır. 1949 senesinde Halk Fırkası saflarında ilk okullara din dersi ve İmam Hatip Okullarının açılması hususunda büyük çabaları oldu. 1951 yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin kurulmasında öncülük etti. Daha sonra İzmir'de İl Fakirlerini Koruma Derneği ve Halk Eğitim Derneği'ni kurdu. Bu arada İlahiyat Dernekleri Federasyonu tüzüğünü hazırlayarak kurulmasına vesile oldu. Yeni İstiklal mecmuası ve günlük siyasi gazete çıkarma teşebbüslerinde bulundu. Ömrünü din hizmetlerine adamıştır. Yazar, eserlerinde hayali konulardan ziyade içinde bulunduğu olayları kaleme almaya çalıştı. Romanlarında daha çok işlediği konular, nice temiz aile kızları sokaklara nasıl düştü? Nice gencin neden avare bir hayatın içinde bocaladığı? Aydın kişi olma, ilerici olma uğruna atılan yanlış adımlar, asi gençliğin doğmasına sebep olan anarşinin sebepleri ne idi? Yazar eserlerinde Türk toplumunun her kesimini ele aldı ve işledi. Daha sonra da çözümünü net olarak gösterdi. 19 Ağustos 1998’de vefat eden Raif Cilasun hakkında ölümünden bir yıl sonra Cemal Sofuoğlu’nun başkanlığında bir panel düzenlenmiş, ayrıca İzmir’de Raif Cilasun Eğitim ve Kültür Vakfı kurularak Raif Cilasun Kur’an Kursu hizmete sokulmuştur (2009). Nakşibendî-Hâlidî şeyhi Mehmet Zahit Kotku’ya intisap eden Cilasun Hasan Basri Çantay, Said Nursi ve Necip Fazıl Kısakürek gibi zevat ile de yakın dostluklar kurmuştur.