Hatıralarım

MGV Yayınları

Alimlerimiz Alemimiz
Puan vermedi·338 syf.·
2020 35. kitabı
"Yalnız şu iki kimseye gıbta edilir: Allah'ın kendisine ihsân ettiği malı hak yolunda harcayıp tüketen kimse; Allah'ın kendisine verdiği ilimle yerli yerince hükmeden ve onu başkalarına da öğreten kimse." Hadis-i Şerif *** Hayırlı ramazanlar. Şu mübarek ayda sosyal izolasyon durumundayken zamanımıza fazladan bereket katmak adına okumalara değer katmak niyetinde ve gayretinde olmalıyız. İşbu niyetle ben bir buçuk yıl kadar önce gittiğim mezattan nasibime düşen bu eseri okudum ve daha önce okumadığıma bir miktar esef duydum. Fakat kaderde bu zamanda okumak yazılmış. Olanda hayr vardır. *** Henüz dört beş yaşlarındayken annesi, elifbaya geçmeden babası vefat etti. Doğuştan ilme iştiyakı vardı. Kağıt kalem olmayan demlerde yaşadı ve o zamanlarda düz satıhlı taşlar üzerine taşlarla yazdı. Babası varlıklıydı fakat o mirastan kendisine kalan payı kardeşlerine verdiğinden ötürü maddi sıkıntılar çekti. Arzusu ve isteği ilim öğrenmekti. Fakat maddi sıkıntıların yanında dönemin dine karşı olan menfi tutumundan ötürü bu menzilde yol alamadı. Elle tutulur bir ilim almaya başladığında yirmili yaşlarının ortasındaydı. Bu yaşın tahsil için oldukça ileri olduğu izahtan varestedir. Küçük yaşlardan beri ilim öğrenmek isteyen biri için işbu durum oldukça hüzün verici bir haldir. Haleti ruhiyesi bu sıkıntıyla doluyken er-Rezzak olan Allah’ın kendisine uzun ve bereketli bir ömür vereceğini belki de bilmiyordu. Gerçi hep böyle olmuştur. Büyük insanlar büyük sıkıntılar sonunda ortaya çıkmıştır. Emir Er Hoca hatıratın gereğince doğduğu köyden ve çevresinden başlıyor anlatmaya. Hoca, Diyarbakır’ın Çermik ilçesinin -şimdiki ismiyle- Kalaç köyünde dünyaya geliyor. Dipnotta belirtildiği üzere Çermik ilçesi Kürtlerin değil Zazaların yoğun olarak bulunduğu bir yer. Doğal olarak hocanın ana
HatıralarımMuhammed Emin Er · MGV Yayınları · 201629 okunma
2024 71. kitabı
Okunma: 12 Aralık 2024 23:32
Bu kitapta ilim aşığı bir talebeyi, öğretme aşığı bir âlimi, keramet ehli bir mürşidi kamili, ümmeti kucaklayacak koca bir yüreği okuyacaksınız. Hakikatten Seyda Hazretleri son zamanlarda ender rastlanan dört başı mamur bir âlim, salih, mümin, ehli tarik bir zat. Hayatına şahitlik etmek bile ayrı güzel. Bu kitap çokça yönlü olması hasebiyle neresinden alsam bir tarafı eksik kalacağından ben bu ağır mesuliyeti okuyucunun merakına bırakıyorum. Ve kitabı bilhassa ilim talebelerine tavsiye ederken, Seyda Hazretlerine de gani gani rahmet diliyorum. Mevlam bizleri de şefaatlerine nail eyleye, âmin ecmain.
Anı
HatıralarımMuhammed Emin Er · MGV Yayınları · 201629 okunma

Muhammed Emin ErYazar · 6 kitap
1910 yılında Diyarbakır Çermik kazasının Kuliyan karyesinde Zaza kökenli bir ailede dünyaya gelir. Çocuk yaştan itibaren ilim öğrenme aşkı ile medreselere gider. Diyarbakır, Siirt, Antep, Mardin civarında medreselerde okur. Norşinli meşâhir-i meşâyih-i Nakşibendiyye-i Hâlidiyyeden Şeyh Muhammed Ziyauddin Hazretlerinin (Vefatı: Norşin 1924) ecille-i hulefâsından Şeyh Ahmed El-Haznevî"nin ismini ve şöhretini duyunca Suriye"ye gider; önce onda, sonra da talebesi ve halifesi Şeyh Molla Abdürrezzak Efendi"de (Vefatı: Kızıltepe 1980) okur. Uzun süren medrese hayatında çok fazla sayıda kitap tedris eder. Şeyh Ahmed El-Haznevî"nin yanında Nakşibendiyye-i Hâlidîyye tarikatına intisap eder, onun yanında seyr u süluk"a başlar. Ancak, Şeyh Ahmed El-Haznevî 1950 yılında vefat edince, onun manevi işareti ile o sıralarda Cizre"de irşad ile meşgul, meşâyih-i kirâmdan Şeyh Muhammed Said Seyda El-Cezerî"nin yanında seyr u sülukunu sürdürür ve tarikat icâzeti alır.1961"de mürşidi Şeyh Seyda"nın direktifi ile Gaziantep Nizip"in Kertişe köyüne yerleşir, uzunca bir zaman o köyde imamlık, tedrisat ve irşad vazifesini deruhde eder. Bilahare müftülük vazifesine tayin edilir ve Oğuzeli müftüsü olur. Çok fazla sayıda talebe yetiştirir. 80"li yıllardan itibaren dünyanın birçok ülkesine seyahatlerde bulunur. Hatıraları, röportajları çeşitli gazete ve mecmualarda neşredilir. Çok sayıda ilmi ve tasavvufi Arapça eser yazdı. Kendisi Arapça, Farsça, Türkçe, Zazaca ve Kurmanci dillerini bilirdi.