Küresel dünyadaki uyuşturucu ağını ve kara para aklama süreçlerini bütün ayrıntıları ve gerçekleriyle anlatan kitap insanı sıkça şoka uğratacak düzeyde hayrete düşürüyor. Kitabı okurken kalk Escobar büyüğün geldi diye film, dizi senaryosu okur gibi şaşırıyorsunuz. İşin ilginç matematiksel yönü ise çoğu yediğimiz ithal muzun kokain eşliğinde bir araç olarak Türkiye'ye giriş yapmış olması. Tesadüf olamayacak düzeydeki rastlantıların olduğu aynı isim ve şirketler arasında dönen entrikalı ve alengirli alışverişler. Çok söze gerek yok. Her şey apaçık aslında ortada. Tavsiye eder, keyifli okumalar dilerim.
Düzenli bir şekilde 'Kayda Geçsin ' programı izlememe rağmen (orada da anlatıldı) Türkiye de uyuşturucu madde satışı,ticareti oranlarının bu kadar yüksek olduğunu kitabın içindeki verilerden öğrendim.Havala ismi de Hindistan da bulunmuş ama daha çok Afganistan ,Suriye gibi ülkelerin kayıtdışı göçmenlerin başvurduğu kayıtdışı havale, para transferi yöntemi...tabiki Havala ve uyuşturucu madde ticaret ülkeye kaçak giren mülteciler ...insan ticareti,mafya,bahis siteleri gibi suç çeşitlerini ve suç kartellerinin doğmasına neden oluyor.Narkolog adli bir kuruluşun yaptığı ankette:ailede şiddet gören 20-21 yaş aralığında gençlerin yasadışı madde kullanımı oranları yüksek...%21.9
İşsiz ve geçimini başkalarının sağladığı ve düşük yevmiyeli işlerde (inşaat,hurdacılık ) çalışan 21 yaşlarda olan gençlerde %28
Müvekkilini korumak adına da Müvekkilinin tropikal meyve ticareti adı altında yaptığı yasa dışı madde getirtme durumunu bildiği halde para tatlı geldiği için onu savunmak adına bu kitabı kimse okumasın diye savcılığa suç duyurusunda bulunmuş bir avukat var adı saklı değil ama ben söylemeyeceğim...
Bu kadar yasadışı madde ülkemizde dolasıyorsa mutlaka tehlike çocukların peşinde kol geziyordur.
HavalaMurat Ağırel · Kırmızı Kedi Yayınevi · 0282 okunma
Bu tür kitapları herkesin okuması gerek diye düşünüyorum. Öyle isimler var ki içinde...
Kitabın son sayfasıyla veda ediyorum,
" Uyuşturucu bataklığını hafife almayın.
Uyuşturucu, yanınızdan yürüyerek geçiyor.
Çocuğunuzun çevresinde sinsice dolaşıyor.
Evinizin kapısında karşı kaldırımda satılıyor.
Okulların kapılarını gözetliyor.
" Bizi nerden bulacak" demeden önce her şeyin farkında olun. " Murat Ağırel
Okudukça,rakamlarla yüzleştikçe toplumu tehtid eden gerçeklerle karşılaşıyor insan.
Bir şeye daha kahredici gözlerle bakıyor.
"İçeriden bunlara verilen omuz."
HavalaMurat Ağırel · Kırmızı Kedi Yayınevi · 0282 okunma
Uluslararası suç örgütlerinin yuvası olmuş canım memleketimin 101. Yaş gününde bu kitabı okudum, bitirdim.
Keser döner sap döner gün gelir hesap döner..
HavalaMurat Ağırel · Kırmızı Kedi Yayınevi · 0282 okunma
Uluslararası suç yapılanması için para ödeme sisteminin adı havala. Bu sistem uyuşturucu ticaretinin kara parasını aklama işi.
Gelen geçen hanına dönüşen bir yurdun küresel suç merkezi haline gelmesinin , uluslararası para güveninde gri listeye girmenin boyutları bu kitapta yer alıyor. Ülkesinin adil olmasını isteyenler suçla, suçluyla hukuk çerçevesinde kalarak mücadele etmeli. Suç ve suçluları tanımadan mücadele olmaz.
HavalaMurat Ağırel · Kırmızı Kedi Yayınevi · 0282 okunma
HAVALA ? İçeriğini okumadan anlamlandıramadığımız, ne garip bir kelime. Meğer garip olan kitabı okuduktan sonra bu kirli düzenin varlığının herkesçe bilinmesine rağmen, var olmaya devam etmesi...
Çıkalı iki ay oldu, beklediği ilgiyi görmemiş en azından burası bazında. Siz aşk hikayesi okumaya devam edin. Gerçekleri, raporları okuyacak birileri çıkar elbette. Dikkat edin her şey için çok geç olmasın.
Gazeteci Murat Agirel, bu kitapta Türkiye'de son yıllarda giderek daha sık duyduğumuz para transferi sistemi " Havala'yi" ve kara paranın nasıl aklandigini masaya yatırıyor.
kurgu gibi sürükleyici ve çok fazla kahraman var . İşin gerçeği kurgu değil içeride ki olaylar kanıtlarla doğrulanmış ve yine içerde ki isimler birer kahraman değil ; suçlular !
Tonlarca uyuşturucunun topraklarımızdan geçerek Avrupa - Orta Doğu ya ulaşması ve dolaşabileceği bir çok coğrafyada bulunması.. jeopolitik konumumuzdan dolayı da köprü vazifesinde aktif rol alışımız ile kara paranın aklanması ,suç gelirleri ve bu gelirlerin havala sistemi yani tamamen bildiğimiz havale süreci gibi . Bakkal , kuyumcu , döviz büroları gibi işletmelerin desteği ile gizlice yürütüldüğü ucunun başının yakalanmasının epey zor olduğu profesyonel bir para akış sistemi anlatılıyor .Terörün ,Fetö nün finansmanı için ne şekilde olayların örtbas edildiği ... İsim isim . Not tutmaktan sayfalarım tükendi ve ithal muzdan soğudum .
#havala #tavsiye #muratagirel
HavalaMurat Ağırel · Kırmızı Kedi Yayınevi · 0282 okunma
23 Eylül 1980 Adana Ceyhan’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ceyhan’da tamamladı. Eskişehir Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü mezunu. Biri erkek biri kız iki çocuk babası.
2006 yılında “Cumhuriyet Meclisi” adı ile başlayan internet sitesinde tanışan insanların bir araya gelip bir ses olma, mücadele etme girişimleri neticesinde “Bizkaçkişiyiz Platformu” kuruldu. Bu platformun hem kurucusu oldu hem de İstanbul il başkanlığını yaptı.
Binlerce salon toplantısı organizasyonu, beş büyük Türkiye Forumu organizasyonu. Cumhuriyet Mitinglerinin organizasyonu, iki “Hukuka Saygı” Mitingi, “8 Mart Emekçi Dünya Kadınlar Günü” Mitingi, üç “Teröre Lanet Mitingi”, yüzlerce tepkisel yürüyüş düzenledi.
Memleket Sevdalıları Demeği’nin kurucu genel başkanlığını ve dört dönem başkanlığını yaptı, 23 Eylül 2008 tarihinde FETÖ kumpas davası olan Ergenekon Davası’nda gözaltına alındı, on bir yıl yargılandı ve beraat etti.
2017 yılında MedyaSiyaset adlı internet haber sitesinde yazı yazmaya başladı. Ardından yazılarına Odatv’de devam etti. Hâlihazırda yolsuzluk ve usulsüzlük dosyalannı Yeniçağ gazetesinde kamuoyuna duyuruyor.
Öyle ki yazılarıyla ve yaptığı araştırmalarla 2019 yılında Uluslararası Şeffaflık Demeği tarafından “Medya” dalında Şeffaflık Ödülü’ne de layık görüldü.
2019 yılında Şaki (İnkılap Kitabevi) isimli kitabı yayımlandı.
(Bu biyografi yazarın Sarmal adlı kitabından aktarılmıştır)