Kirli Çark

Orijinal Dil:
Orijinal Ülke:

Açık ve Net
2025 9. kitabı
Enflasyon yükselip maaşlar eriyince ve parasızlık baş gösterip gençlik de başındaysa ister istemez bahis gibi yasa dışı durumlar ortaya çıkıyor. İşsizliğe , istihdama bir önlem alınmazsa bu bahisten çok başımız ağrır. Kitap bu konuları analiz ediyor. Para baronları servetine servet katarken gençler intihara sürükleniyor. Bu işin başındakilerin çevreleri de güçlü. Mesela son ana kadar yakalanmadan, örtbas edilerek yani basına vs . çıkana kadar tezgahları dönüyor.
2026 17. kitabı
Okunma: 06 Mart 2026 00:00
Murat Ağırel ülkemizin gündemindeki birçok konuyu korkusuzca araştırıp haberleştiriyor ve bu konularda kitaplar yazıyor. Bundan önce okuduğum kitapları da oldukça etkileyici ve "yok artık" dedirten cinsten kitaplardı. Kirli Çark kitabında da yine ülke için çok önemli ve aynı zamanda bir kangren haline gelmiş yasa dışı kumar ve bahis konusunu ele almış. Ülke sorunları ile ilgilenenlerin ve gündemi takip edilenlerin mutlaka okuması gereken bir kitap.
2025 22. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2025 00:00
" Türkiye'deki yoksulluk artık vatandaşın ruhuna işlemiş vaziyette. Bir de o ruhu emen yasadışı sanal bahis örgütleri gibi yapılar oldu mu garibani koruyan kimse kalmıyor."
Araştırma-İnceleme
2025 22. kitabı
Okunma: 08 Haziran 2025 14:35
Az biraz sistemin nasıl döndüğünü tahmin edenler daha fazlası için okumalı. Kitabı bir Türkiye olarak düşünürsek her yerinden adaletsizlik fışkırıyor desem abartmam. Savcılar ve MASAK her türlü suçu ve kara para aklamayı belgeleyerek adaletin! önüne koyuyor ama bir şekilde o suçlular bir süre sonra ya serbest bırakılıyor ya da ayy elimden kaçtı dercesine önce salınıp sonra tekrar yakalanmaya çalışılıyor. Ve iktidarın da tüm bunlara sessiz kalması her şeyi özetliyor. Murat Ağırel'in de dediği gibi; kimin ve kimlerin neler yaptığını biliyoruz ama somut delil bulamadığımız için isaret edemiyoruz. Ama o kişiler bu dürüstlüğü gösteremediğinden somut delil olmaksızın her türlü karalamayı rahatlıkla yapıyor. Ne diyelim? Yazıklar olsun bu düzene ve bu düzene destek veren her bireye...
Kirli ÇarkMurat Ağırel · Kırmızı Kedi · 2025102 okunma
Çarklar kimin için dönüyor ?!
2025 2. kitabı
Okunma: 19 Mayıs 2025 16:24
Kitap derin bir haberin , yaşanmışlığın , yaşanılırlığın özeti ; özette bile o kadar fazla isim var ki akılda tutulması mümkün değil . Önemli olan isimler değil ; tabi ki önemliler ama asıl önemli olan gerçeklerin ardında profesyonelce Hatta kurumsallıkla kurulmuş bir düzen( sanal bahis , kara para aklama ) ve enayi yerine konan onca insan yani bizler düzenli vergi ödeyip her ay çalışan emek veren karşılığını alabilen çok az insan … Milyonlarla adeta dalga geçiliyor . Ortaya çıkarılıyor suçlar bi şekilde şikayet vs , suç duyuruları oluyor ama çözüm yok . Ya yurtdışına kaçılmış ya bi süre ceza alıp çıkmış , örtbas edilmiş sürülerce çakal️ . Kitapta açık açık isimlere yer verilmiş . Cesur bir içerik . Gündemde olup üstü kapatılmış olaylar , birbirine bağlantılı suç teşkil eden olaylar , tv de sosyal medyada gördüğümüz isimler , bu olayların siyasi isimlerle bağlantıları … özetin özeti gbi gördüğüm sayfa nolarını yazdım. Tavsiye ederim . Gerçeğin gerçeği #kirliçark #oku #kirlicark
Kirli ÇarkMurat Ağırel · Kırmızı Kedi · 2025102 okunma
Yolsuzluk, bahis çeteleri , kumar üstüne …
2025 3. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2025 19:12
Murat Ağırel’i Parsel Parsel kitabıyla tanımış , daha sonra da önce Halk Tv sonra da YouTube daki Onlar Tv kanalıyla takip etmeye devam etmiştim. Beğendiğim bir iş ahlakına sahip düzgün bir gazeteci olmasının yanı sıra özellikle garip gurebanın hakkını korumak için kendini paralayacak şekilde işine yoğunlaşması takdire şayan. Kitapta yasa dışı bahis oynatan yurtdışı menşeli sitelerin ülkemizde ilk kurulduğu günden bugüne hangi aşamalarla ve tekniklerle yasalara karşı gelindiği bir bit belgeleriyle anlatılmış. Kimi zaman olay müsebbibinin cevap hakkı da alınıp okuyucuya verilmiş.Murat Bey in bu kitapta ve canlı yayınlardaki en büyük problemi fazla ayrıntıya boğup konunun anlaşılabilirliğini azaltacak manevralar yapması. Bu konuda iyi bir editöre ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Değindiği özellikle güzellik salonlarıyla popüler olan aile oldukça ilginçti.Medyada rastlamadığım ilginç ayrıntılara bu sayede erişmiş oldum. Okumanızda fayda görüyorum. En azından bu kötü niyetli insanların nasıl gariban insanları kandırıp hayatlarını cehenneme çevirdiklerini ,kendilerinin ise yurt dışında keyif çattıklarını görüp ona göre kendinizi ve çevrenizi onlardan koruyabilirsiniz.
2025 108. kitabı
Murat Ağırel, "Kirli Çark" ile sadece bir araştırma kitabı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda bu kirli düzenin toplumsal dokuyu nasıl çürüttüğünü, ahlaki değerlerin nasıl erozyona uğradığını ve yoksulluğun insanları nasıl bu bataklığa sürüklediğini sert bir dille ifade ediyor. Yazarın gazetecilik kimliğiyle elde ettiği belgeler ve gerçek tanıklıklar, kitabın güvenilirliğini ve etkileyiciliğini artırıyor. Kitap, yasadışı bahisin sadece bir kumar türü olmadığını, aynı zamanda arkasında büyük bir organize suç örgütü ve finansal ağ barındırdığını çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Özellikle MASAK raporlarına ve yargı süreçlerindeki itiraflara dayanarak sunulan bilgiler, bu karanlık dünyanın iç yüzünü anlamak için önemli veriler sunuyor.
Online bahis
2025 7. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2025 23:11
Bir şey yasaklanırsa daha cazip hale gelir. Kumar da Türkiye'de yasaklandığı için cazip. Bu durumu da kullananlar böyle böyle zengin oluyor. Devlet kontrolünde oynanması daha iyi bir seçenek.

Murat AğırelYazar · 4 kitap
23 Eylül 1980 Adana Ceyhan’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ceyhan’da tamamladı. Eskişehir Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü mezunu. Biri erkek biri kız iki çocuk babası. 2006 yılında “Cumhuriyet Meclisi” adı ile başlayan internet sitesinde tanışan insanların bir araya gelip bir ses olma, mücadele etme girişimleri neticesinde “Bizkaçkişiyiz Platformu” kuruldu. Bu platformun hem kurucusu oldu hem de İstanbul il başkanlığını yaptı. Binlerce salon toplantısı organizasyonu, beş büyük Türkiye Forumu organizasyonu. Cumhuriyet Mitinglerinin organizasyonu, iki “Hukuka Saygı” Mitingi, “8 Mart Emekçi Dünya Kadınlar Günü” Mitingi, üç “Teröre Lanet Mitingi”, yüzlerce tepkisel yürüyüş düzenledi. Memleket Sevdalıları Demeği’nin kurucu genel başkanlığını ve dört dönem başkanlığını yaptı, 23 Eylül 2008 tarihinde FETÖ kumpas davası olan Ergenekon Davası’nda gözaltına alındı, on bir yıl yargılandı ve beraat etti. 2017 yılında MedyaSiyaset adlı internet haber sitesinde yazı yazmaya başladı. Ardından yazılarına Odatv’de devam etti. Hâlihazırda yolsuzluk ve usulsüzlük dosyalannı Yeniçağ gazetesinde kamuoyuna duyuruyor. Öyle ki yazılarıyla ve yaptığı araştırmalarla 2019 yılında Uluslararası Şeffaflık Demeği tarafından “Medya” dalında Şeffaflık Ödülü’ne de layık görüldü. 2019 yılında Şaki (İnkılap Kitabevi) isimli kitabı yayımlandı. (Bu biyografi yazarın Sarmal adlı kitabından aktarılmıştır)