Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hilâfet ve İmâmet

Harun Çetin

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
İmam-ı Âzam Ebû Hanîfe hazretlerine göre; (dârû'l-İslâm'ın) dârû'l-harbe dönüşebilmesi için şu üç şartın tahakkuku gerekir: Birincisi: İçerisinde şirk ahkâmı icra edilmelidir. İstila altındaki Müslümanlar; kendi aralarında şeriat ahkâmından hiçbiri ile hükmedemez duruma gelmelidir. İkincisi: İçerisinde evvelki eman ile nefsi üzere (yani mü'minlerin bey'at, zımmilerin anlaşma sebebiyle) emin bir Müslüman veya zımmi kalmamış olmalıdır.
Sayfa 36 - Kudema YayınlarıKitabı okudu
"ahirette sorgu tarikattan değil, şeriattandır"
Sayfa 11 - Kudema Yayınları - İmam RabbanîKitabı okudu
Reklam
"Müslümanların emiri, İslam fıkhının usul ve hükümlerine göre devleti yönetmek durumundadır. Kendisinin mukaddes bir özelliği veya dokunulmazlığı yoktur." (Devlet ve Siyaset Üzerine Notlar, s. 151)
Kudema YyKitabı okudu
'Tasavvuf, fıkhın yerine ikame edilecek, kendisine davet edilecek, kendisiyle tüm inananlar ilzam edilecek bir merkez değildir. O bir hususi ruhi terbiye metodudur ve farklı ekollerden olusan bir yapıdır.
Tasavvuf, fıkhın yerine ikame edilecek, kendisine davet edilecek, kendisiyle tüm inananlar ilzam edilecek bir merkez değildir. O bir hususi ruhi terbiye metodudur ve farklı ekollerden oluşan bir yapıdır. İçinde bulunmak kişiyi sırf dâhil oldu diye üstün bir payeye taşımaz, kabulü veya inkarı kişiyi küfre, dalalete, şirke sokmaz. İmam-ı Rabbani Hz nin buyurduğu gibi "ahirette sorgu tarikattan değil, şeriattandır." Şeriat, yani akide ve fıkıh.
Kudema YyKitabı okudu
Demokrasi ahlaki midir?
İslam hukukunda, hukuki olan ayni zamanda ahlakidir. Hukuki olanin ahlaki olmamasi mümkün değildir. Çünkü hukuki olan, aynı ahlaki olan gibi ilahi temellidir.
Reklam
Misal bugün bütün dünya ülkelerinde var olan vatandaşlık anlayışı İslâm hukukunun oluşmasına mânidir. Dolayısıyla İslâm devletinin oluşmasına da mânidir. Çünkü İslâm'da bir devletin halkı müslim ve gayr-i müslim diye ikiye ayrılır. Bu temelle bir hukuk inşa edilir. Akaid ve ahlâkta Müslüman'ın üstünlüğü söz konusudur. Hatta fıkıhta da yer yer bu vardır. Ve üstün ümmet anlayışına halel getirecek hiçbir kanun vaz' edilemez.
Sayfa 26 - Kudema YayınlarıKitabı okudu
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.