Hal Durakları 1

2021
Ihlamur Kitap

2021 32. kitabı
Okunma: 10 Mart 2021 23:35
~ Hissediş - Hal Durakları 1 ~ Kitap üç bölümden oluşmakta, birinci bölümde toplumsal olaylar, savaş, adalet, vatan sevgisi gibi kavramlarla ilgili hissettiklerinin işlendiği, insanı bu kavramlarla ilgili düşünmeye sevk eden düşünceleri işlenmiştir. Yazar ilk bölüme "Düşünceyi ağıma düşürdüğümden beri yazıyorum" diyerek başlar. Yazar kitabının ikinci bölümüne “Bilginin özü olan sözü, kalp kulağıyla dinleyen gafil olmaz” diyerek başlar. Bu bölümde insanı, insanlar arasındaki münasebetleri mercek altına almıştır. Kitabının üçüncü bölümü insanın iç âlemine bir yolculuktur adeta. Dünyevî insandan uhrevî bir insana geçiş vardır. Yazarın kendine has söyleyişi ve hissedişlerini okuyup kendi içinize yolculuk yapabilirsiniz. Kim bilir belki siz de içinizde taşıdığınız can heybenizi vicdan gibi, merhamet, hoşgörü, sevgi gibi, aşk gibi güzel şeylerle doldurabilirsiniz. Kitap Şuuru
Puan vermedi·96 syf.·
2021 15. kitabı
ŞEHİTLİKTE BİR AN Şehitlikte geziniyor ve onların ruh iklimlerine basmadan istikbali düşünüyorum. Yanımdaki kabrin başında Kur'an okuyan nazlı ses, rüzgarı coşturdukça , kabristandaki bütün bayraklar yırtılırcasına çırpınıyorlar. Yağmur damlaları onların ruhlarını, bir zerrecik dahi rahatsiz etmesin der gibi, bir an önce yeryüzüne düşmek için yarışıyorlar. Yıkanıyor ruhlar ben yıkanıyorum. HİSSEDİŞ kitabını okurken bu satırları tekrar tekrar okudum.Hissettim o duyguyu... Şehitlerimizin haftası olduğu için incelememin başlığında yer almasını istedim. Hissediş'te yazarın hislerini okuyorsunuz. Vatan, Millet, Bayrak, Şehitlerimiz, İnanç vs. konularına ışık tutmuş. En haklı hissiyatı da " Etrafta bu kadar çakal varken insanın obsesif olmaması ne kadar zor." Ne kadar haklı bir serzeniş... #Kitap Şuuru
2021 7. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2021 22:06
'Yazmayan yazanın hâlinden nasıl anlasın.' Diyerek söze başlayan yazar arkadaşlarının teşviki ile yazmış bu eseri. Naçizane birçok konu hakkında düşüncelerini hoş bir dille ifade etmiş. İyi ki de yazmak kutsal görevini yerine getirmiş. Bir çırpıda okunabilecek bir eser, Kitap Şuuru 'na vesile olduğu için teşekkür ederim.
2021 11. kitabı
Okunma: 10 Mart 2021 01:00
Hâl Durakları serisinin birinci kitabı olan -Hissediş- "Deneme-İnceleme" türünde kaleme alınmış ve 3 bölümden oluşmaktadır. Yazar takdim kısmında; "Yazmayan yazanın halinden nasıl anlasın" diyor ve içindeki yazma şevkini, kaleminin ucundan dökülenleri ve hissettiklerinin bizlere geçmesi temennisiyle başlıyor. Çeşitli konulara değinerek kısa bir kitap haline getirdiği yazılarını bir arada toplamış. #KitapŞuuru
HİSSEDİŞ HAL DURAKLARI 1
2021 14. kitabı
Okunma: 25 Mart 2021 17:18
Hâl Durakları serisinin ilki olan Hissediş, "Deneme-İnceleme" türünde kaleme alınmış ve 3 bölümden oluşuyor. Yazar, takdim kısmında; "Yazmayan yazanın halinden nasıl anlasın" diyor ve içindeki yazma şevkini, kaleminin ucundan dökülenleri ve hissettiklerinin bizlere geçmesi temennisiyle başlıyor. Birçok konuya değinen yazar geçmişe ve günümüze dair konuları, önemli meseleleri, bazen de nasihat niteliğinde ki kısa yazılarını bir arada toplamış. Yazıların arasında ki şiirler, sözler, ayetlerle anlatımını güçlendirmiştir. Kitabı okumama vesile olan OĞUZHAN SAYGILI hocama Kitap Şuuru'na şükranlarımı sunuyorum. #kitapşuuru @kitapşuuru
·96 syf.·
2021 9. kitabı
Hal Durakları kitabı 3 bölümden oluşmaktadır. Her bölümde farklı başlıklar altında birbirinden güzel hikayeler ve yazarımızın his dudaklarını okuyoruz. İnce bir eser olduğu için çabuk biter diye düşündüm lâkin bazı yerler var ki insan okuduktan sonra düşündürüyor. Bazı yerleri ise tane tane okumam gerekti. Benim içimdeki Hissedişlere tercüme oldu. İç dünyama bir yolculuk yaptım. Unuttuğum duyguları yeniden hatırladım. Özellikle şu cümle: "Çakallar güçlerini kalabalıktan alırlar, Aslanlar ise yalnızlıktan." O kadar doğru bir cümle ki... Yalnızlık düşündüğümüz kadar kötü değil aslında. Yalnızlığa nasıl baktığımız önemli. Böyle güzel bir eseri okumama vesile oldukları için Kitap Şuuru ailesine çok teşekkür ederim.
2021 32. kitabı
Hal Durakları 1 "Hissediş" Deneme - inceleme türünde yazılmış bir kitaptır. Kitap kendi içerisinde 3 bölümden oluşmaktadır. Her bölümde farklı bir konu ele alarak düşüncelerini kısa ve sade bir dille bizlerle paylaşmıştır. Tüm isteği hissettiklerini bize de hissettirebilmek olan yazar Hâl Durakları serisinin ilk kitabıylada bunu başarmıştır. Ayrıca düşünmeyi çok seven yazar hissettiklerini hissettirebilmek dışında bir çok konuda da bizi üzerinde düşünmeye sevk etmektedir. "Adalet güzeldir. Fakat devlet büyüklerinde olsa daha güzeldir." "Bulunmazsa adalet milletin efradı beyninde Geçer bir gün zemine, arşa çıksa paye-i devlet" "Yani bir milletin fertleri arasında eşitlik, doğruluk, dürüstlük ve adalet yok olunca, devletin payesi itibarı arşa kadar çıksa da, gün olur yerin dibine geçer. " Kitap Şuuru vesilesi ile farklı yazarlar farklı türlerle tanışmaya devam ediyoruz. Her şey için çok teşekkürler. #KitapŞuuru
2021 22. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2021 21:24
Baya ağır bir dili var kitabın ...Bazı kısımları anlamakta zorluk çektim...Ama yazarla aynı duyguları hissettiğim bir konu varki köy isminin yerine mahalle isminin kullanılması.Bunu dile getirmesi benim için çok önemli ki kanun değiştiğinden beri içimde bir yara ...Ümit ediyorum ki yasal statüsü değişmese dahi köylerimiz birgün köy ismini tekrar alacak...
2021 46. kitabı
Tamer Bükülen / Hissediş. ( Hal Durakları 1) 1961 Manisa doğumlu olan, yazar ilk ve orta öğretimini Manisa'da tamamladı. İzmir Atatürk lisesi'ni bitirdikten sonra, 1982 yılında elektronik mühendisi olarak Hava Harp Okulundan mezun oldu. Okul dışında zamanını, ya babasının dükkanında ya da dedesiyle bağda tarlada geçiriyor. Ihlamur yayıncılık tarafından çıkartılan kitap, emekli bir asker olan yazarın, yaşadığı duyguları, kitabın adıyla hissediş şeklinde ifade etmektedir. Arkadaşının gözüyle yazarın anlatıldığı biyografi bölümünün yanı sıra, Takdim, Sıfırıncı bölüm, Birinci bölüm, İkinci bölüm ve üçüncü bölüm şeklinde kitap şekillenmiştir. Yazarın çevreye, milletimize insanlığa ve vicdana dönük düşüncelerin yansıtıldığı eserde okuyucu mutlaka kendinden de bir şeyler bulacaktır. #Kitapşuuuruinsanlıkşuurudur.

Tamer BükülenYazar · 1 kitap
Tarihistan bloğunda köşe yazarı olan yazarımız ilk kitabı ile karşımıza çıkmaktadır.