Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kasım 2019

How It Works Türkiye - Sayı 13

How It Works Türkiye

How It Works Türkiye - Sayı 13 Gönderileri

How It Works Türkiye - Sayı 13 kitaplarını, How It Works Türkiye - Sayı 13 sözleri ve alıntılarını, How It Works Türkiye - Sayı 13 yazarlarını, How It Works Türkiye - Sayı 13 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
98 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
How It Works Türkiye - Sayı 13 (Beynin Gücü)
Beynimize dair bilgileri okumak güzeldi Anlasilan beynimizi anlamamiz için daha bir hayli yol almamiz gerekiyor. Rabbimiz muhtesem bir organ yaratmıs anlayacaginız. 5G teknolijisine dair yazilanlari okuyunca tamam dedim Corona'ya bile care olur bu 5G dedim.Yani yazilanlar bana biraz abartı geldi. Elektrikli bisikletler umarim daha da
How It Works Türkiye - Sayı 13
How It Works Türkiye - Sayı 13How It Works Türkiye · Doğan Burda Dergi Yayıncılık · 201943 okunma
Dinozor” kelimesini 1842’de Londra Doğa Tarihi Müzesi’nin kurucusu Richard Owen türetti.
Reklam
Şimdiye dek kaydedilen en yüksek ses 1883’te Karakatau yanardağının patlamasıydı.
5G’nin azami hızı olan 5 Gbps ile Netflix’ten aynı anda 50 farklı 4K film izleyebilirsiniz
Super hızlı 5G, saatte 800 km hızla hareket eden taşıtları bile internete bağlayabilir
Uyku beyni nasıl etkiliyor?
Uyku, beynimizin kendi kendini temizleme programını çalıştırmasını, sinir hücrelerini yıkamasını ve günün moleküler atıklarını çöpe atmasını sağlıyor. Uykusuzluk, atık birikmesine, kısa vadede beyin hücrelerinin yavaşlamasına ve uzun vadede beyin hastalığı riskinin artmasına yol açabiliyor.
Reklam
Beyin, milyonlarca mikroglia hücresinden oluşan kendine özgü bir bağışıklık sistemine sahip.
Beyin ne kadar enerji tüketiyor?
Enerjimizin yaklaşık beşte birini beynimiz kullanıyor: yani günde yaklaşık 400 kalori. Kulağa çok gibi gelebilir ama aslında beynimiz şaşırtıcı derecede verimli çalışıyor. Güç tüketimi 20 watt civarında, yani düşük enerjili bir ampulden biraz daha fazla. Beyin, enerjisinin yaklaşık üçte ikisini mesaj göndermek için, gerisini de bakım ve onarım için kullanıyor.
Beyindeki hücrelerin yalnızca yarısı sinir hücreleri, geri kalanlar glia denilen destek hücreleri
Su altı hırsızları araştırma istasyonunu çaldı
Baltık Denizi’nin dibinde duran, küçük bir araba büyüklüğündeki bir araştırma istasyonu ortadan kayboldu. İstasyonun çalındığı sanılıyor. GEOMAR Helmholtz Okyanus Araştırma Merkezi tarafından işletilen istasyonda yaklaşık 740 kilogramlık ekipman bulunuyordu. Görevi okyanus tabanından çevresel veriler toplamak ve bu bilgileri karadaki araştırmacılara aktarmaktı. Ancak 21 Ağustos’ta istasyon veri göndermeyi durdurdu. İlk başta araştırmacılar veri aktarımında bir sorun olduğunu düşündü. Ancak dalgıçlar bölgeyi kontrol etmeye gidince Boknis Eck Gözlemevi’nin tümüyle ortadan kaybolduğunu, geride sadece parçalanmış bir güç kablosu kaldığını tespit etti.
Reklam
2020/Mart Ayı Okuma Raporum
Hedefim: 30 Okuduğum: 40😀 Okuduğum Kitaplar: 1-
Venedik'te Ölüm
Venedik'te Ölüm
2-
İskender
İskender
3- https://1000kitap.com/kitap/bilim-ve-teknik-dergisi-sayi-628--203924 4-
How It Works Türkiye - Sayı 17
How It Works Türkiye - Sayı 17
5-
Kırmızı Saçlı Kadın
Kırmızı Saçlı Kadın
6-
Ölümden dönenler İnsanlar henüz dondurulup yeniden çözülemiyor ama bazı organizmalar için bu, yaşamın normal bir parçası. Alaska’da yaşayan ağaç kurbağaları zorlu kış mevsimi geldiğinde donuyor: Kalpleri, kanları ve nefesleri tamamen duruyor. Donmuş bir ağaç kurbağasını gören herkes onun öldüğünü düşünebilir ama bahar geldiğinde amfibi canlanıyor ve sıçraya sıçraya günlük yaşamına devam ediyor. Bu Alaska ağaç kurbağalarının doğal bir antifriz ürettiği ortaya çıktı. Bu kriyoprotektan, hücrelerin içinde buz kristallerinin oluşmasını ve vücuda zarar vermesini önlüyor. Böylece kurbağalar her yıl yedi ay boyunca donmuş halde kış uykusuna yatabiliyor.
Bir insanı zeki veya aptal yapan nedir? Zekâyı ölçmenin en ünlü yolu IQ testi. 20. yüzyılda geliştirilen bu testler, insanların belli zihinsel görevleri yerine getirme becerilerini ölçmeye çalışıyor. Bu testlerdeki soruları doğru yanıtlayan kişilerin, farklı türlerdeki soruları da doğru yanıtlama olasılığı daha yüksek. Buna “genel zekâ faktörü” deniyor. Genel zekâya göre bilgileri hatırlamaktan ziyade soyut düşünebilmek, akıl yürütebilmek ve problemleri çözebilmek önemli. İkizler ve evlat edinilen çocuklar üzerinde yapılan çalışmalar, IQ'nun hem genetik hem de çevresel etkenlerin bir bileşimi olduğunu gösteriyor. Bilim insanları şimdiye dek IQ ile bağlantısı olan 500'den fazla gen buldu ama hâlâ bazı insanların neden başkalarından daha zeki olduğunu bilmiyoruz.
Daha akıllı olabilir miyiz? Toplamda yaklaşık 86 milyar beyin hücremiz var ve bunlar 10 trilyon sinapsla birbirine bağlanıyor. Bu ağ içinde yeni bağlantılar kurarak, eski bağlantıların kuvvetini değiştirerek ve artık ihtiyaç duymadığımız bağlantıları keserek yeni şeyler öğreniyoruz. Bu bağlantıların çoğu on yaşımızdan önce kuruluyor. Yaşlandıkça yeni beyin hücreleri üretme ve yeni bağlantılar kurma yeteneğimiz azalsa da kaybolmuyor. Londra haritasını ezberleyen taksicilerin beyinlerindeki bellek merkezinin fiziksel olarak büyüdüğü görüldü. Yani öğrenmeye devam ederseniz daha akıllı olursunuz.
94 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.