Tahmini Okuma Süresi:
12 sa. 1 dk.
Sayfa Sayısı:
424
Basım Tarihi:
1 Kasım 2016
Yayınevi:
Pegasus Yayınları
Orijinal Adı:
Kvinden i buret
ISBN:
9786052990001
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Karton kapak
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

8/10
·424 syf.··
2026 29. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 19 Nisan 2026 22:06
Q Departmanı serisinin ilk kitabı Hücre; detaylarla örülmüş derinlikli kurgusu, sahnelerin zihinde canlanmasını sağlayan yalın ve etkileyici anlatımı, dikkat çekici karakterleri ve geçmiş ile günümüzün paralel ilerlediği hikâyesiyle çok beğendiğim bir kitap oldu.Ayrıntıların titizlikle işlendiği hikayede; anlatım o kadar sürükleyici ve merak uyandırıcı ki olayların kesintisiz bir akışla ilerlediği hissi oluşuyor. Yaşadığı travmatik bir olayın ardından Danimarka Polis Teşkilatı Cinayet Birimi’ne dönen Carl Morck; sivri dili ve uyumsuz yapısı nedeniyle aslında gözden uzak tutulmak amacıyla hükümet tarafından yeni kurulan bir departmanın başına getirilir. Tek başına yürüteceği söylenen Q Departmanı’ndaki görevi; çözülememiş olduğu için rafa kaldırılmış dosyaları yeniden incelemektir. Yanına verilen sıra dışı yardımcısı Esad ile birlikte, önlerine gelen dosyalar arasından rastgele seçtikleri vaka ise beş yıl önce öldüğü düşünülen Merete Lynggaard’a aittir. Demokrat Parti Başkan Yardımcısı olan Merete, toplumun ilgisini çeken ve sevilen bir isimdir. Kardeşi Uffe ile bindiği feribotta hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur ve yürütülen soruşturma sonucunda intihar ederek boğulduğu kanaatine varılır. Carl Morck ve yardımcısı Esad, gelişigüzel ele aldıkları bu dosyada beklemedikleri sonuçlara ulaşacak; gözden kaçmış, ihmal edilmiş ayrıntılar sayesinde beş yıldır saklı kalan gerçekleri gün yüzüne çıkaracaktır. Carl Morck, sivri yanlarına rağmen eğlenceli ve okuması keyifli bir karakterdi. Esad ise gizemli duruşu ve sempatik tavırlarıyla favorim oldu. Hem kurgusu hem de anlatımıyla soluksuz okuduğum bu kitabın, Department Q adıyla Netflix’te severek izlediğim bir dizi uyarlaması da bulunmakta.En kısa zamanda serinin devam kitabı Sülün Katillerine de başlamayı planlıyorum.
HücreJussi Adler Olsen · Pegasus Yayınları · 2016112 okunma
A benim güzel iskandinav polisiyem <3
9/10
·424 syf.··
2019 20. kitabı
·
1 saatte okudu
·
Okunma: 13 Şubat 2019 13:19
Kitabı daha önceleri başka bir isimle okumuş olduğumu farkedip üzüntümden ağlıyorum şu an..pek heyecanlanmıştım doğrusu çünkü Q departmanı serisini çok seviyorum, kafesteki kadın ismi ile de sinemada da görmüş olabilirsiniz ki ben kitap uyarlamalarına pek sıcak bakmayan biri olarak bayağı başarılı bulduğumu belirtmeliyim, özellikle Carl ve Esad karakterleri cuk oturmuş resmen. film serisi de 4 ayrı filmden oluşuyor izlemek isterseniz ve iskandinav polisiyesine benim kadar bayılıyorsanız izlemenizi tavsiye ederim. ama önce okumak daha zevkli:)
Edebiyat
HücreJussi Adler Olsen · Pegasus Yayınları · 2016112 okunma
8/10
·424 syf.··
2020 9. kitabı
Günümüzden beş yıl önce kaybolan bir genç kadının polislerin yeterli araştırma yapmayıp önemli ipuçlarını atlamaları nedeniyle dosyanın kapanması (şayet ben dedektif olsaydım bir ay sürmez olayı çözerdim). Yıllar sonra tekrar açılan dosyada ben suçlunun kim olduğunu ilk sayfada şıp diye bulurken, olayı araştıran beş yıl önceki polislerin bunu gözardı etmesi ve kitaba eklenen ikinci cinayet vakasının( çivili katil) saçmalığı. Eğer gerçekte Danimarka polisleri bu kadar yeteneksizse ( olayın geçtiği ilk tarihten bahsediyorum), ben seve seve uçağa atlar, onlara cinayetleri aydınlatmaları için yardımcı olurdum. Tüm cevaplar karşılarında ama başı kesik tavuklar gibi oradan oraya koşmaları nedeniyle "dedektifler bu kadar mı aptal olabilir?" sorusunu da kendime soramadan edemedim doğrusu. Şükür aklı başında bir dedektif ortağıyla duruma el koydu da, her şey çözüme ulaştı. İlk okurken, bu muymuş dedim bu kadar çok satan, hatta filmi çekilen kitap. Ta ki dosyanın yeniden açılıp adım adım geçmişteki kayıp kadın hakkında yapılan araştırmalar başlayana kadar. Hatta son 100 sayfada öyle bir adrenalin bombası yaşadım ki, aç bir insanın yemeğe saldırması gibi sayfaları resmen yalayıp yuttum. Şimdi sıradaki kitabım aynı yazara ait "Sülün Katilleri". Bakalım bu sefer böyle IQ seviyeleri düşük polis memurları ile karşılacak mıyım merak içerisindeyim. Kitaptaki en çok sevdiğim karakter dedektif Carl Mørck'un yardımcısı Suriye'li Esad oldu. Serinin devamında en çok onu okumak için sabırsızlanıyorum.
HücreJussi Adler Olsen · Pegasus Yayınları · 2016112 okunma
OKUNMALI
Puan vermedi·424 syf.··
2021 29. kitabı
İlk 100-150 sayfada henüz olaya girilmemişti , bu biraz sıkıcıydı. Bazı isimler birbirine benziyordu ve kız mı erkek mi anlamıyordum. Ama yine de güzel kitaptı . Bu kitabı beğenenler : Buzdaki kız , Sığınak , İntihar okulu ,Fobi ,Trendeki kız ,Karanlık sular kitaplarını öneriyorum.
HücreJussi Adler Olsen · Pegasus Yayınları · 2016112 okunma
çevirisi güzel, konusu basit ama sürükleyici
6/10
·421 syf.··
2022 1. kitabı
·
4 günde okudu
·
Okunma: 07 Şubat 2022 13:44
Polisiye kitaplarda polislerin ayrıntılar içindeki gerçekleri ince ince araştırıp bulmaları çok heyecan verici. Roman sade bir anlatım ve basit bir kurgu ile oluşturulmuş olmasına rağmen sürükleyiciydi. Kafesten nasıl ne şekilde çıkarılacağını merak ederek okudum.Ana konusu bir kadının geçmişindeki bir hata yüzünden bir ailenin parçalanışının cezasını , kaçırılarak basınç tankında işkence yapılarak ölümü beklemesini anlatıyor . Bir nevi kafes içindeki yaşam mücadelesi.kitabın çevirisi güzeldi çeviri konusu bence mühim sıkılmıyorsunuz. Eline geçen okusun derim hızlıca bitiyor . Kitabın filmini de yapmışlar onu da izlemeyi planlıyorum. İyi okumalar =)
Kafesteki KadınJussi Adler Olsen · Epsilon Yayınevi · 2011112 okunma
İyi bir polisiye
9/10
·421 syf.··
Beğendi
·
2022 40. kitabı
Kitap bir bestseller. Bir çok olumlu eleştiri almış. İyi yazılmış bir polisiye. Ama genelde kitaplarda kadın kahramanımız veya erkek kahramanımızın mutlaka bir aşk hikayesi olur ya, bu kitapta yok. Hep dedektif ile tutsak arasında bir şeyler geçeceğini umdum ama hayır olmadı. Kitabın filmi de yapılmış. Geçen gün izledim. Kesinlikle kötü. Keyifli okumalar :)
Roman
Kafesteki KadınJussi Adler Olsen · Epsilon Yayınevi · 2011112 okunma
7/10
·421 syf.··
2018 2261. kitabı
Alışkın olduğumdan farklı bir kitap. Geçmiş ve günümüz arasında gidip gelerek yaşanan öykünün içine çekiyor bizi. Ürpererek okudum. Basit anlatımıyla can evinizden vuruyor. Sıkılmaya vakit bulamadan bitiriyorsunuz.
Kafesteki KadınJussi Adler Olsen · Epsilon Yayınevi · 2011112 okunma