2023
Mandal Kitap
Türler:

2023 20. kitabı
#okudumbitti Herkese merhaba . Bugün konusu günümüzün sorunlarından biri olan ve beni derinden etkileyen bir hikâyeyi sizlere yorumlamaya geldim. "Bu dünyada birisine kavuşamamak için tek gerekçe ölümdür." (Alexandre Dumas) Sevilen bir öğrenci olan ve liseyi başarı ile bitiren Hüma'nın üniversiteyi kazanmasına herkes garanti gözüyle bakıyordu. Fakat unutmayın ki, siz hayat için planlar yaparken hayatta sizin için planlar yapar. Bir yanda aşkını itiraf edemediği, ilk aşkı olan Ahmet, diğer yanda Hüma'yı takıntı haline getirmiş tam bir geleneksel düşünceye sahip Serdar. Arada kalan ve acımasızca kötüyü seçmek zorunda bırakılan Hüma... Hüma'nın babasının işleri bozulur ve maddi açıdan sıkıntıya girerler. Bunu öğrenen Serdar sanki yardım ediyormuş gibi tefeciye para için aracı olur ve işler çıkılmaz bir hâl almaya başlar. Hüma, Serdar ile konuşup orta yol bulma niyetindedir fakat Serdar öyle bir teklif yapar ki Hüma kabul etmek zorunda kalır. Tek bir yanlış seçim tıpkı çorap söküğü gibi ardı arkası kesilmez saçmalıklara neden olacak hale gelir. Hüma yaşadıklarına rağmen son nefesine kadar güçlü olmaya devam etti. İçindeki umuda tutunarak hayallerinin peşinden gitmeye çalıştı. Okurken duygudan duyguya girdim. Kitap sade,akıcı bir dil ve sağlam bir kalemle yazılmış.Özellikle ilk sayfalar da yazarımızın hayatını okuyup hâlâ içindeki o umuda tutunarak başardığı kendi idealleri bana umut oldu, gururlandım. Kitabın sonunda saatlerce ağladım. Keşke bu olaylar sadece hayal dünyasında kalsa, hiç kimse böyle zulümler görmese... Biz kadınlar olarak hep çiçek açmalı,umut dolu ve özgür olmalıyız. Umuyorum ki Kadınlara Yapılan Zulümler ve Düzen Sanılan Bu Düzensizlik Bizim Sesimiz Sayesinde Bir Gün Son Bulur, Bulacak . Seni unutmayacağım Hüma . Tavsiyemdir . Sevgiyle...
1000k
2024 32. kitabı
. . Sizlere yutkuna yutkuna okuduğum kitap ile geldim neden çünkü yine konu kadın! Kadına yapılan haksızlık ve zulüm . Hüma pırıl pırıl bir genç kız ,sınavlarda en yüksek notları alması edebiyatının iyi olması öğretmenlerinin gözünde de sınavda çok başarılı olacağı kesin gözle bakılan öğrencilerdendir. Fakat yıllardır uzaktan sevdiği Ahmet onu mezuniyet balosuna davet etmediği için son anda karşısına çıkan Serdar’a evet diyerek onunla gider anam gitmez olaydı. Serseri it kopuk olan Serdar hal ve hareketleri ile şaşırtmaz. Ahmet’in de mezuniyete gelmesi ve birbirlerine açılmaları işte olayların ateşlendiği gece olur. Sonrasında Serdar’ın hain planları ile herkesin dağılması,zoraki evlilik okuyoruz. . Bir kadını çaresiz bırakmak cevap veremediğin yerde şiddet uygulamak adamlık insanlık değil, ama işin özü yine ailede bitiyor çocuk yetiştirmek mahremiyet çok önemli. Benim paşama herşey hak dersen o çocukta sapık sapkın olduğunda çok da şaşırmak lazım. Allah hele de günümüz şartlarında çocuklarımızı korusun. Kadınlarımıza güç versin.Sizlere de mutlaka kitabı tavsiye ediyorum . Bir de kitapta iki şey dikkatimi çekti ; birincisi Yağmur karakterinin sürekli Damla olarak da yanlış aktarılması bir de Hüma evlendikten sonra hiç ailesi hakkında konuşma geçmemesi
2024 53. kitabı
Merhabalar dostlar Sizlere bayramda ağlayarak, kizarak, yutkunamayarak okudugum bir kitapla geldim. Sevgili @deniz_antalya kaleminden #hüma SUYA YAZİ YAZMAK NE KADAR ANLAMSİZSA BAZEN KONUŞMAK, ANLATMAK, ANLAŞILMAYI BEKLEMEK DE O DENLİ ANLAMSIZ OLUYORDU... Hüma... Başarılı universiteye hazırlanan ogrencimiz. Mezuniyet balosuna sevdiği Ahmet'ten birlikte gitmek için davet beklerken dile getirilmediği için kendini akıllı sanan Serdar teklif eder ve o duyguyla kabul eder. Geceye Serdar ile birlikte gider. Baloda Ahmet ile tek kalınca birbirlerine açılırlardi ki araya Serdar girer ve herşeyi mafeder. Ahmet uzaklasir herseyden... Hüma verdiği kararla bilemezdi neler yaşayacağını, hayatının kararacagini.... Hüma hangi sebeple Serdar ile evlenmek zorunda kalır ve asıl hayatinin kabus dolu günleri başlar hayatında.... Veee sonrası mi? Şiddetin her türlüsüne maruz kalan Hüma beni benden aldı.... Mahvolan bir hayat... Bir kadın.... Yorum daha fazla yapamayacagim. Yaparsam içimden dökülenler hicde uygun ve güzel kelimeler olmayacak... Benim neler hissettigimi az çok tahmin etmissinizdir ve size sadece Hüma'nin hayatını okuyun ve benim yaşadığım duygulara ortak olun diyorum.... Kitapla ve keyifle kalın dostlar.
2024 9. kitabı
Katledilmiş, Zulüm Görmüş ve Halen Zulüm Gören Tüm Kadınlara İthafen Yazılmıştır. Merhaba sevgili kitap dostları bugün sizlere sevgili yazarımız Deniz Antalya kaleminden Hüma kitabı ile geldim. Ciddi manada etkiledi bu eser kâh hüzünlendiren kâh sinirlendiren bir okuma oldu. Beni bu güzel kitap ile buluşturan yazara çok teşekkür ederim. #kitabınkonusu Hüma derslerinde oldukça başarılı bir kızdı hayali üniversiteyi okuyup hayallerini gerçekleştirmek idi ama gelin görün ki evinin gül goncası olan Hüma'yı bekleyen hayatını değiştirecek bir olay olur. Babası borç batağına düşer. Babasını borç batağından kurtarmak için Serdar ile evlenir. ( Serdar kendini beğenmiş sinir olduğum bir karakter Hüma'yı takıntı haline getiren bu borç konusunu kendi çıkarına göre kullanır.) Hüma ise hep Ahmet'i sever ama bunu ona söyleyemez. Kadınlar'ın bitmek tükenmeyen bilmeyen çilesi dayağa, her türlü şiddete maruz kalır. Hüma'nın hayatının çarpıcı hikayesini merak edenlere devamı kitapta... " Oysa na kadar da yakışırdı gül dudaklarına gülmek, ne zamandır ağız dolusu güldüğü de yoktu zaten. Derman olamayacağın yüreğin derdini de bilme! Erkeğe vicdan yakışır. Aldın elin kızını, evinin gonca gülünü getirdin evine bir anakuzusunu. Sen nasıl cansan o da başka evin canı unutma. Her gün bir doz acıyla mutluluğu yavaş yavaş unutturmak, unuttururken de bunun olağan olduğuna alıştırmak işte bu çok yapılmış bir plandı. Cinsiyetini değil insanlığını konuştur. Kısa ömürlü aşkı, çiçeğe durduğu gibi dalından soluyordu. Ve elinden hiç bir şey gelmiyordu.
2026 69. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2026 21:34
Merhabalar değerli kitapseverler, bugün sizlere Deniz Antalya'nın kaleminden çıkan Hüma adlı kitabı tanıtmak istiyorum. Hüma; öğretmenleri ve arkadaşları tarafından derslerinde başarılı olduğu düşünülen bir kız. Hüma, lise mezuniyetine gideceği sırada ortaokula başladığından beri sevdiği Ahmet tarafından davet bekliyor ama Hüma, Ahmet'ten beklediği teklif gelmeyince küstah Serdar'ın kavalyelik teklifini kabul ediyor. Serdar ve Hüma mezuniyet balosundayken bir ara Hüma, davetin yapıldığı salonun balkonuna doğru ilerlerken Ahmet ile karşılaşıyor ve aralarında sevgi dolu bir sohbet meydana geliyor. Bu sevgi dolu sohbet bir anda Serdar ortaya çıkınca kesiliyor ve Ahmet ortamdan uzaklaşıyor. Eğitimini tamamlamak isteyip hayalleri olan Hüma, babasının 500 bin TL borcu olduğunu öğreniyor ve Serdar'ın "Bu borcu ben kapatırım ama benimle evlen," teklifi ile karşı karşıya kalınca ailesini kurtarmak için Hüma, Serdar'ın teklifini kabul ediyor. Sonra neler mi oldu? Sonrası kitapta. Serdar ve Hüma evlilikleri sırasında neler yaşayacaklar? Hüma, Ahmet ile tekrar görüşebilecek mi? Hüma'yı hayatında nasıl bir son bekliyor? Bu soruların cevapları ise kitabın içerisinde saklı. Her bir sayfasını soluksuzca okuduğum etkileyici bir kitaptı. Yazarımızın kalemine sağlık, okuyucusu bol olsun.
2024 23. kitabı
Aslında korkağın tekiydi ama kendinden güçsüzü yada acizini buldu mu ezmeyi severdi. Konuşarak halledebileceği altyapısı olmayan, kadına özrün, gönül almanın eksiklik olmadığı ögretilmemiş, bir adamdan ne beklenirdi? Kaba kuvvet!! Herkese merhaba Beni bugün derinden etkileyen bir kitabın yorumu ile geldim size. Ahh Hümaa hiç kıyamadım sana kuzumm, canım Hüma Liseyi başarı ile bitirir Hüma. Üniversiteyi kazanmasına herkes garanti gözü ile bakar. Hayalleri olan Edebiyat Fakültesine ve yurt dışına gitmek isteyen çok güzel bir kızdır. Birde uzaktan bakıştığı sevdası vardır Hüma'nın Ahmet. Mezuniyet partisine gideceği gün Ahmet'ten teklif gelmeyince, yalnız gitmek istemeyen Hüma bu yüzden Serdar'ın teklifini kabul eder. Gecede Ahmet onu sevdiğini, artık uzaktan bakışmayı değil birlikte olmak istediğini söyler. Ama (çok pardon) hayvan Serdar herseyi mahveder. Serdar artık ona sahip olabilmek için birbirinden iğrenç oyunlarını oynamaya başlar. En yakın arkadaşı Yağmur bile Hüma'nın arkasından işler çevirir Hüma'nın babasının işleri bozulur ve maddi açından sıkıntı yaşamaya başlar. Bunu öğrenen Serdar pisliği sanki yardim ediyormuş gibi bir tefeciye para için aracı olur ve işler karışık bir hal almaya başlar. Fakat Serdar öyle bir teklif yapar ki Hüma'ya kabul etmek zorunda kalır tek bir yalnış seçim, ardı arkası kesilmeyecek saçmalıklara neden olur. Anneler!! Babalar!! Çocuğunuz erkek ise ona "çok yakışıklı ne canlar yakacak" demeyin dedirtmeyin. Prensiniz kimsenin canını yakmasın. Başka annenin babanın prenseslerini öldürmeyin. Erkektir benim oğlum yapar demeyin dedirtmeyin! İnsandır benim oğlum, yapmaz deyin kadının bir mal olmadığını, istediği zaman alıp oynayacağı, istediği zaman fırlatıp atacağı bir eşya olmadığını öğretin oğullarınıza. Ahh Hüma'm yaşama sevinci
2023 35. kitabı
........................................ HÜMA Bugün sizlere @ceresyayinlari @deniz_antalya_ kaleminden #hüma kitabı ile geldim "Oysa ne kadar da yakışırdı gül dudaklarına gülmek,ne zamandır ağız dolusu güldüğü de yoktu zaten.Baharın ortasında çiçeğe durmuşken ayaza yakalanan bir çiçek bahçesi gibiydi kaderi.Bir anda soldu tomurcukları.Yok oldu umutları." Ah Hüma neler yaşadın sen öyle her sayfayı yüreğim ağzımda okudumdur dedim kendi kendime kabullenme sonra ben durdum düşündüm,bu hayatı yaşamak zorunda kalan kadınların var olduğunu,sonra o zorbalık duygusuyla büyütülen erkek çocuklarını,kızdım,sinirlendim,gözlerim dolu dolu okudum her satırı,Hüma'yı ailesi için yaptıklarını ve Serdar'ın annesinin de Hüma'nın yaşadıkları benzer bir hayatı olduğunu okuduğumda kızdım Kiraz hanıma,nasıl dedim senin gibi bir annenin oğlu bunu yaparsonra bilse izin vermezdi dedimHiç mi görmediniz şiddet gören kızınızı diye Hüma'nın ailesine kızdımSonra kendi kendime seçtiğimiz kararların bedelini yine kendimiz ödüyoruz dedim. Erkek adam yapar,zihniyetini yok etmediğimiz sürece bu zorbalığı yaşayan kızlarımız,kadınlarımız var olacak Ben bir solukta gözlerim dolu dolu okudum 2 kız annesi olarak ve farkındalık adına bu kitabını her kadının hatta erkeklerinde okumasını tavsiye ederim Hüma sevgiyle büyümüş,liseye giden başarılı ve hayalleri olan bir kız çocuğu Serdar ise hayatını baba parası yiyerek onunla hava atarak geçiren bir lise öğrencisi. Hüma Ahmet'e sevdalı,Ahmet Hüma'ya bir gün ikiside birbirine açılır ama birbirlerini buldukları gün kaybederler.Hüma'nın babasının işleri iyi gitmez zor durumda kalan baba tefeciden borç almak zorunda kalır, borcu ödeyemediği için ailesini kurtarmak isteyen Hüma Serdar'ın teklifini kabul eder ve evlenir sevdiğini kalbine gömerek sırf
1000k
2024 125. kitabı
Okunma: 07 Mayıs 2024 12:30
Merhabalar Bugün sizlere @deniz_antalya_ kaleminden çıkan #hüma eseri ile geldim, şiddete maruz kalan kadınların sessiz çığlığına şahit olacağımız satırlarda başrolde yanlış tercih kurbanı Hüma adlı genç kızımız var, kader tek bir yanlış tercih ve yaşanılan olaylarla onu hiç ummadığı bir noktaya, sevdiğinden ve hayallerinden çok uzaklara sürükler. Edebiyat öğretmeni olmak isterken hiç istemediği biriyle ailesinin borçları yüzünden evlenmek zorunda kalır ki sevdiği bir adam varken. Bu evlilikte mutluluğu yakalayabilecek mi ? Eşinin yaşadığı travmalar onların hayatında nasıl etki bırakacak? Hüma hayalini kurduğu öğretmenlik ve yazarlık tutkusuna kavuşabilecek mi ? Tüm bu soruların cevabı güzelim kitabımızda, keyifle okuyun, gönülden tavsiye ederim Yazarın kalemi oldukça sade ve anlaşılır ayrıca beni etkileyen bir kısım da kişisel yaşantısı. Azimli, güçlü karakteri ve hayata karşı takındığı tavır örnek alınası, tebrik ederim ~ @ceresyayinlari @mandal.kitap @_kitabimvekahvem_ #_kitabimvekahvem_ ~ "İyiler kötülüklerle, kötüler iyi şeylerle mi sınanır hep? Hüma mutluluktan ve mutluluğunu tek başına kutlamayı beceremediğinden Allah'ına sığınmış onunla konuşuyordu. İnsana kederini dibine kadar yalnız yaşamak koymuyordu da mutluluğunu paylaşacak bir omuz bulamamak yıkıyordu" ~ "Hayatta her şeyin mümkün olduğunu, olanaksız olarak gördüğün şeylerin oluru olduğunu, tüm insanlara eşit mesafede güvenilmesi gerektiğini, herkesin içinde gizli bir şeytan bulunduğunu ve ne zaman hangi şartlarda onu çıkaracağının belli olmadığını o gün anladı." ~ "Huzuru yakalamak insanın tek başına başarabileceği bir şey değildi artık bu zamanda. Hayat zor değildi. Hayatı zorlaştıran insanlar ve hırslarıydı." ~ Kübra Kabakcı #birkelimelikitapokuyoruz etkinliğine bu eserle dahil olmak mutluluk
Puan vermedi
“Oysa ne kadar da yakışırdı gül dudaklarına gülmek, ne zamandır ağız dolusu güldüğü de yoktu zaten. Baharın ortasında çiçeğe durmuşken ayaza yakalanan bir çiçek bahçesi gibiydi kaderi. Bir anda soldu tomurcukları. Yok oldu umutları. Gözleri açık gidecekti belli ki, bir yanlış seçim koca bir hayatın katili olmuştu. Az sonra son bulacak olan hayatından değiştirebileceği tek bir an olsaydı keşke, hiç şüphesiz ona rast geldiği anı değiştirirdi.” Bir gecede hayatlar değişmiş, hayaller yıkılmıştı... Zaman unutturabilir miydi kötü anıları?Hüma, mezuniyet balosuna giderken verdiği kararın ona nelere mal olacağını tahmin edememişti.Üniversite hayalleri kurarken içine girdiği girdap onu karanlığına doğru çekiyordu .Aşkın en zorlu sınavı onu bulmuştu .Sonsuz bir aşkın içindeydi kıyamet zamanı...Hiç sevmediği kocasının bıçak darbeleriyle son nefesini verirken tebessümü belki de o yüzdendi. Hüma'nın hikayesi, insanların hayatındaki seçimlerin ne kadar önemli olduğunu ve bu seçimlerin insanların hayatlarını nasıl değiştirebileceğini göstermektedir. Yaptığı tek bir hata tüm yaşamını altüst etmişti.Peki neydi bu hata? Kendi yaşamları üzerine kontrol sahibi olamayan, şiddet gören, kocaları tarafından öldürülen,umutları , hayalleri çalınan onlarca kadının sessiz çığlıklarını duyacaksınız okurken.Toplumumuzda,erkek her şeye hakkı olan, kadın ise fedakârca kendini adaması gereken taraf olarak kabul ediliyor.Örf ve adetler, kalıplaşmış cehalet, eğitimsizlik, yasaların eksikliği, caydırıcı düzenlemelerin olmaması, kadınların, çocuk ve hayvanların toplumdaki yerinin “erkek”lerin yanında azınlık ya da “ikinci sınıflık” kabul edilmesi ve “namus” olgusunun yanlış tanımı ...Ama ben inanıyorum.Önce kadın değişecek sonra dünya. Anlatımı, kurgusuyla bir solukta okunacak harika bir kitaptı.Kitaba
2023 40. kitabı
Bu yaşıma kadar hayatı sadece seyirci olarak yaşadığımı fark ettiğim an hayatımdaki ve diğer hayatlarda ki değiştirmek istediğim her şey için kitap yazmanın en güzel yol olduğuna karar verdim. O nedenle Hüma kitabını yazdım. Toplumda ilk olarak yapmak istediğim şey kötü yetiştirilmiş erkekler tarafından zulüm gören tüm canlıların sesi olabilmek. Yazarımız bu sözüyle başlıyor kitabına ve kitabını katledilmiş,zulüm görmüş ve hala zulüm gören kadınlara ithaf ediyor Merhaba kitap dostlarım @deniz_antalya_ 'nın kaleminden HÜMA kitabının yorumu ile geldim. Hüma gencecik hayatının baharında ve hayallerini süsleyen üniversite'yi kazanmak için çok çalışan.Ailenin tek evladı,evin nazlı çiçeği. Birde en saf duygularıyla sevdiği ama söyleyemediği Ahmet var. Bir yanda da Hüma'yı kendine takıntı haline getirmiş Serdar. Serdar Hüma'nın babası Salih bey'in işlerinin bozulduğunu ve maddi açıdan zor durumda kaldığını öğrenince kendince yardım edip sözde tüm iyi niyeti ile tefeci'den para alması için aracı olur. Tabi borcunu ödeyemeyip büyük sıkıntılara giren Salih bey ne yapacağını bilmez bir şekilde çaresizlik içine düşer.Eşi Neşe ve kızı Hüma bu süreçte en büyük destekçileridir. Hüma Serdar ile konuşmaya karar verir.Serdar'ın yaptığı sinsi tuzağın içine düşüp,kendini hiç hayal etmediği bir hayatın tam ortasında bulur. İşte bundan sonra Hüma'nın hikayesi başlar. Kitap o kadar akıcı bir dille yazılmış ki özellikle son 60 sayfayı elim kalbimde okudum Olay örgüsü ve betimleri o kadar güzel bir işleyiş ile yazılmış ki kitap sizi resmen içine alıyor Ve tabi sonunun asla ama asla hayal etmediğim bir şekilde bitmesi Kitapta yaşanmış bir hayat hikayesi ibaresi bulunmuyor. Ama bence bu kitapta sadece isimler değişmiş ortak tek isim var o da "KADIN" Alın okuyun ve