Dört Halife'yi Farklı Okumak 2

Ankara Okulu Yayınları

Halife Ömer
2019 27. kitabı
Okunma: 12 Nisan 2019 16:11
Kitabı dikkatli okuduğunuz zaman, Kuran'ın Muhammed tarafından oluşturulduğunu görebilirsiniz. Kuran'ın oluşumunda en fazla katkıyı verende Ömer olmuştur. Ömer'in istekleri ve söylediği sözler, Tanrısal boyutta Muhammed tarafından kayda geçirilmiştir. Adaletin sembolü olarak tanıtılan Ömer, Muhammed'in torunu, Ali'nin akıl baliğ olmayan kızı, Ümmü Gülsüm ile evlenerek, kötü örnek olmuştur. Ayrıca, içki içen oğlunun ölümüne de sebep olmuştur. Şöyleki:''Ömer, oğlu Ebu Şahme'nin (Abdurrahman)içki içtiğini öğrenince, Mısır'da cezası uygulanmasına rağmen Medine'ye getirtip tekrar ceza uygulamıştır. Bu arada Medine'de ikinci ceza verilirken oğlu Ömer'e karşı: "Ben hastayım, benim katilim sen olacaksın" şeklinde feryat etmiş, Ömer oğlunun bu feryatlarına duyarsız kalmış ve sonuçta oğlu bu cezadan dolayı ölmüştür.'' Aynı Ömer ilk Müslüman olduğu dönemlerde neden Müslüman oldun diyen babasının kellesini uçurmaktan da çekinmemiştir. İşte adaletin sembolü olarak sunulan Ömer böyle bir Ömer'dir. Bu dönem ancak bu şekilde farklı okunur.
Din
Hz. ÖmerMehmet Azimli · Ankara Okulu Yayınları · 2019112 okunma
Ömer aslında adil değildir doğrudur sonucu adslet olmuştur
2019 45. kitabı
Okunma: 08 Ekim 2019 13:23
Ömer aslında döneminin insanıdır dini doğru anlamış önemlisi yaşamıştır dinde olmayanın dinin içine sokmamış yıllar sona bize yanlış gelen uygulamalarıda vardır elbet ama dönemine göre değerlendirmek gerekir diğer insanlara ayrıcalıklı olmamak gerektiğini göstermiş insanlar üzerinde tahakküm kurulmasına karşı çıkmış en güçlü düşünülen insanların bile ömer düzeninde gücü kırılmış cezası verilmiştir bu bile önerin önemi için yeter
Hz. ÖmerMehmet Azimli · Ankara Okulu Yayınları · 2019112 okunma

Mehmet AzimliYazar · 24 kitap
1968 yılında Sille’de (Konya) doğdu. İlköğrenimini Sille İlkokulu’nda, orta öğrenimini Konya İHL’de tamamladı. 1991’de Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1991-1998 yılları arasında Ordu-Ulubey İHL’de ve Konya-Karapınar İHL’de çalıştı. Selçuk Üniversitesi’nde 1994’te yüksek lisansını, 1999’da doktorasını tamamladı. 1998-2012 yılları arası Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde İslam Tarihi Anabilimdalı’nda çalıştı. 2005 yılında doçent oldu. Yazdığı eserler yüzünden geciktirilen profesörlük ünvanını 2013 yılında Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde aldı. Azimli, üç çocuk sahibi olup Arapça ve İngilizce bilmektedir.