Mekke Ve Medine Dönemi ( Hicri 1. ve 2. Yıllar)

İlk Kaynaklara Göre Göre Hz. Peygamber Dönemi Kronolojisi (Cilt 1)

Kasım Şulul

İlk Kaynaklara Göre Göre Hz. Peygamber Dönemi Kronolojisi (Cilt 1) Hakkında

İlk Kaynaklara Göre Göre Hz. Peygamber Dönemi Kronolojisi (Cilt 1) konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
0/10
0 Kişi
1
Okunma
Beğeni
221
Görüntülenme

Hakkında

Hz. Ali’nin (r.a.) torunu İmam Zeynelâbidîn (r.a.), Hz. Peygamber’in siyerini bilmenin önemini, “Rasûlullah’ın (a.s.) megâzîsini, Kurân sûrelerini öğretir gibi öğretirdik.” şeklindeki sözleriyle dile getirmiştir. İbn Hazm’ın ifade ettiği gibi, “Şayet Rasûlullah’ın (a.s.), sîreti dışında başka bir mucizesi olmasaydı, O’nun (a.s.) sîreti bile tek başına peygamberliğine delil olarak yeterli olurdu.” Din, ahlâk ve medenî hayat gibi zaviyelerden bakıldığında, Hz. Peygamber devrinin, başka bir deyişle nübüvvet zamanının, yaşanmış çok boyutlu bir zaman olduğu görülür. Hz. Peygamber devrini, kronolojik açıdan temel kaynaklara başvurarak ele alan bu eser, hem dinî ilimler hem de bu dönem üzerine çalışan sosyal bilimciler açısından önem taşımaktadır. Zira insanlık tarihinin seyrini değiştirmiş olan bu dönem, İslâm medeniyetinin ve tarihinin nüvelerini kendi içinde barındırmaktadır. Bu kronoloji çalışması, Hz. Peygamber devrinin iç dünyasına nüfûz edebilmek isteyen okura önemli detaylar sunmaktadır.
Tahmini Okuma Süresi: 21 sa. 5 dk.Sayfa Sayısı: 744Basım Tarihi: 6 Haziran 2023Yayınevi: İnsan Yayınları
ISBN: 9786258314113Ülke: TürkiyeDil: Türkçe
Reklam

Yazar Hakkında

Kasım Şulul
Kasım ŞululYazar · 8 kitap
Kasım Şulul, 1964 yılında Şanlıurfa da doğmuştur. 1987 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olmuştur. Daha sonra aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde " Peygamber Devrinde Habeşistan ile Münasebetler" başlıklı yüksek lisans ve "İlk Siyer ve Megazi Müelliflerinden Muhammed b. Ömer b. Vakıd el-Vakıdı, Hayatı, Eserleri, Tarihçiliği ve etkileri" başlıklı doktora çalışması yapmıştır. Kasım Şulul, 1999 yılına kadar orta öğretim kurumlarında öğretmen olarak çalışmış, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğretim görevlisi olarak görevde bulunmuştur. Bir süre kanser tedavisi gören, Prof. Dr. Şulul hastalığa yenik düştü ve 30 Mayıs 2013 tarihinde Şanlıurfa'da hayatını kaybetti.