İşaret 2

Şubat 2018
Destek Yayınları

·424 syf.·
2017 10. kitabı
Deniz Erten'in yeni bir kitabı çıksa alır mıyım, almam. Din ve Tasavvuf konulu olan iki ciltlik kitapta güzel bilgiler de var ama bir insan bu kadar tekrara düşmez. Kitap gayet net bir şekilde 1 cilt arkadaşlar yarısı tekrar, sıkıldım, değişik bakış açısı var duymadığım bilgiler ediniyorum diye okudum okumasına ama bitmek bilmedi kitap. Ayrıca tam bir konuyu derinlemesine başlamış anlatıyor hehhh diyorsunuz tamam frekansı yakaladım, bir bakıyorsunuz konunun akışında kendinden geçmiş yazar anlatııkları karşısında dua ediyor neredeyse her paragrafın sonuna Allahül alem diye şükür ediyor. Tamam biz de seviyoruz dinimizi Allahımızı Peygamberimizi çok şükür ama beni yazarın Allah sevgisi ilgilendirmez ben kitabın içindeki bilgiler için okurum duanı edeceksen kendi kendine et kitaba neden ekliyorsun. Kitap uzun sürdüğü daha doğrusu süründüğü için bunaldım, sizleri de çok darlamayayım. Kitabın değişik yönü kelime kelime kuranı açıklamış bilimsel yönlerden desteklemeye çalışmış, sabırlı arkadaşlara iyi okumalar dilerim.
2016 13. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2016 14:56
Daha once bir kitapti ancak daha sonra ikiye bolunerek tekrar yayinlandi yanilmiyorsam.. Kitap genel olarak bilimin ve daha cok kuantum dusunme felsefesinin isiginda kurani ele almis.. Yazarinin bilimsel gerceklerle islami bilgileri harmanlayarak sunmus olmasi okuyucunun hayata ve islama olan bakis acisini etkiliyor.. Yine kurandaki ve islamdaki kavramlarin etimolojik olarak incelemesini yapmis ve kuranin arapca indirilmesinin gerekliligini vurgulamis, kelimelerin anlam cesitliligine sahip oldugunu gostermekle.. Okuduktan sonra hayat hakkindaki dusunceleriniz ayni olamayacak garanti ediyorum..
2016 34. kitabı
Okunma: 24 Kasım 2016 09:51
Lanet olsun içimdeki başladığın işi bitirme aşkına.. Öyle zor bitirdim ki. İlk kitabı okuduğumda 2. yi okumadan kesin hükümlere varmak istememiştim. Beni 2. ye iten ilk kitapta gördüğüm bakış açısı. Yazarın kelimelerin etimolojik kökenlerini araştırarak küçükken aklımıza takılan "buna neden bu ismi vermişler ki" sorularına cevap bulması beni etkilemişti. Ancak ilerledikçe bazı saptamlarını kasıntılı ve bilimle Kuran'nın örtüşmesi için zorladığını düşünüyorum. Bir çok bilimsel gelişmeleri takip etmesi örnek alınası ancak Kabe'nin dünyanın altın oran noktası ya da enerji merkezi gibi varsayımlarının çürütüldüğü kaçırmış olmalı. Ya da kitabı çok önce yazdığından üzerine yeni gelen gelişmelerden dolayı verdiği bilgiler eski kaldı. Yine de İslam'a farklı bir pencereden bakmak isteyenler için bir başlangıç olabilir.
2016 14. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2016 15:29
Düşündürücü, bilgilendirici, merak uyandıran ve araştırmaya iten bir kitap. Bazı örnekler acayip uçuk geldi (rüyada arapça öğrenen arkadaşın varlığı gibi). Birkaç defa kitabı bırakma aşamasına geldiğim oldu. Sonunda bitirebildim. Bana kattığı birşeyler olmadı değil. Okumalısınız
Bak-Ara
2025 52. kitabı
Bedenimde nar Ruhumdaysa YAR var Bana Burası yeryüzü diyorlar Oysa ki her yer YAR- yüzü Bilmiyorlar... Deniz Erten'in U-Y-A-N-I-Ş serisinin 2. Kitabı Bak - Ara Y ile işaretleri takip etmeyi, baktıklarımızı görmeyi, vücudumuzda olup biten her şeyin farkına varmayı, muazzam bir sistemin içinde var olduğumuz bilincini, kur'an-ı Kerim'den ayetlerle,öğretilerle, peygamberlerin hayatları ile bizlere açıklarken günümüzde kanıtlanmış örnekler sunuyor yazarımız. Kitabı okurken dinimizin güzelliğini, Kur'an'ın katmanlarını aralamayı, Rabbimizin bize sunduğu mucizeleri, bolluk bereketi, dini emirlerin, yasakların aslında biz insanoğlu için ne kadar faydalı olduğunu düşündüm. Evren, İnsanoğlu ne kadar güzel dizayn edilmiş. Binlerce yıl önce yazılan kur'an-ı Kerim'i Hangimiz tam anlamıyla okuduk, anladık kur'an-ı Kerim'i araladıkça katmanların altından çıkan bize yol gösteren ışığa çekiliyor insan. Masal deyip geçmeyin masalların altında yatan binlerce güzelliklerle dolu. Kitabı okurken Tadı damağımda kaldı. Dinimize, yaşamımıza, insanoğluna, evrene farklı bakmayı öğrendim. Başka bir sevgi başka bir güzellik buldum baktığım yerlerde. Insan- arayış demekse biz neyi beklemişiz. Kelimelerin altındaki anlamları bile sorgulamamışız. Arapça diye okuduğumuz Kur'an'ın Aslında Rabca demek olduğunu bile bilmeden yaşarken nasıl öğretilmiş bize dinimiz Sevmek yerine korkuyla. Hiçbir zaman geç kalınmış değildir hayatta bizler bir yolcuysak neyi bekliyoruz hakikat arayışına ulaşmak için. İslamiyet- teslimiyet demekse Biz teslimiyet ile neden arayarak sorgulamıyoruz. BAK-ARA kitabını okuduktan sonra Bakara suresinin güzelliğini, maneviyatını ruhunuzda hissederken her şeyi sorgulamaya başlayacaksınız. Etrafınıza daha anlamlı daha farkındalığınızı artırarak bakacaksınız. Serinin 3 kitabı ile
Kitap hakkkındaki düşüncelerim
2024 2. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2024 23:53
Kitapla ilgili düşüncelerimi söylemeden önce kitabın aslında küçük bir özeti olan şu yazıyı alıntılamak istedim. "Çevremizi saran tüm fiziksel maddenin, kâinatta var olan her şeyin bir frekanstan ibaret olduğunu ve dolayısıyla frekansı değişen varlığın fiziksel olarak da değişime uğrayacağını, kısaca bir enerji denizinde yüzen varlıklar olduğumuzu (her şeyin Allah'ı tesbih etmesi), kâinatın bir titreşimler deryası, bilincimizi oluşturan beynimizin de sonsuz titreşimlerden ibaret bir holografik yapı olduğunu, görme korteksinin büyük bir bölümü çıkarılmış deneklerin görme testini başarabilmesinin arkasındaki hakikatin de holografik yapısını, holografik resmin her parçasının bütünün ufak bir versiyonu olduğunu, küçük bir parçaya baktığınızda diğer parçaları ve onu kapsayan bütünü gördüğümüzü (Levh-i Mahfuz gibi), kâinattaki her şeyin boş bir alanda ışık hızında dönen atom altı parçacık/fotonlardan oluştuğunu (dalga), bu enerji ve bilgi denizinde, kendi duygu ve düşünce halini değiştirirsen bu şekilde frekansının da değişeceği ve frekansın değiştiği için atom altı parçacıklarının/fotonlarının değişeceğini, bu yüzden de içinde bulunduğun yeryüzü alanını da değiştirebileceğini, çünkü birbirinizden ayrı olmadığınızı ve tüm bunların İslamiyet'in bizlerde düzenlediği alanlar olduğunu, belirli bir sayıya ulaşan bilincin kolektif bilincin tümünü değiştirebileceğini (100. maymun deneyi), evrenin aslının bilinç olduğunu ve herkesin evreninin kendi algılaması ve bilinciyle sınırlı olduğunu, bu yüzden hakikat birliği ve bölünmezliğini ve her parça olarak algılanan cüzünse bütünün bilgisini taşıdığını ve bütünün yansıması olduğunu, fiziksel bir ayrılık, birimsellik var gibi algılansa da bütünlük ve birliğin bozulmadığını ve ayrılmak ve birimsellik olmadığını ne kadar bilirsen
2024 Okuma Raporları
2020 12. kitabı
Okunma: 26 Mart 2020 18:51
İlk incelemem de hayretler içinde olduğumu belirttim. Şimdi bu serinin ikinci kitabında “Bak-Ara” ... İsminden anlaşılacağı gibi kendime, dünyaya, eşyalara, kelimelere yani canlı ve cansız tüm aleme bakmayı öğreniyorum. İlk öğretilerimden biri kitabın içinde ışık, ruh, nur kavramları ile ilgili bilgi verilmekte o an ananemin bana söylediği bir söz geliyor aklıma söz şu ;”Yaşlının namazı kör fener gibi yanar, gençlerin namazı löküz gibi yanar.” Kitabı okuduğunuz zaman ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız Hayat bizim öğrenip anlamamız için işaretlerle dolu...
2020 88. kitabı
Okunma: 05 Ekim 2020 21:43
Merhabalar Kitaba çok hevesle başlamıştım. Bunu bir inceleme olarak görmeyin ,sadece fikrimi beyan etmek istedim.Kitap da evet doğru bilgiler mevcut ama şöyle ki ; yazarın kafası dağınık gibi geldi bana. Yani bir konuyu derli toplu ele almamış.Hani ne duyarsan not alırsın ya öyle bir sey...Nacizane fikrim. Daha görkemli ve ikna edici bekliyordum ancak çok sevemedim . Bu kadar işaretle kaybolmayan derim. Saygılar:)
·470 syf.·
2021 14. kitabı
BAK-ARA (işaret 2) aslında Kıyam-et(işaret 1)'in bir seviye ilerisinde bir kitap.Önce Kıyam-et kitabını okumayan birine anlam karmaşası yaşatması muhtemel,bu yüzden serinin ilk kitabından okunması gerekli diye düşünüyorum.Genel olarak başlık başlık sınıflandırılmış,kelime etimolojisine inilerek her bir kelime çeşitli dillerde tahlil edilerek konunun derinliğine inen bir tarzı var.Gayet akıcı ve merak uyandırıcı binlerce bilgi var.Ve kişiyi başta bir havuza giriyorum psikolojisi verip okyanusun derin sularına sokan bir dili ve anlatımı var.Konusu kişisel gelişim veya tasavvufi diyemeyeceğim.Felsefe,anatomi, tasavvuf, kişisel gelişim, psikoloji gibi sayılamayacak kadar derin bir kitap.Bendeniz çok zevk alarak her sayfasında her satırında uyanışıma doğru gideceğimi hissederek okudum.Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim Deniz Erten hanımefendi'ye ön yargı ile bakan kesim var.İslamî yaşamak veya anlamak bir kalıba sokmak sadece zarar getirir.İslamı ve bilgiyi temiz niyetle evrensel olarak her yerden edilebileceğini düşünen herkesin okumasını tavsiye edeceğim bir kitaptır.Herkese Bilmeyi, bulmayı ve olmayı diliyorum.vesselam:-).
Bak - Ara YDeniz Erten · Mona Yayınevi · 2020843 okunma
YORULACAKSINIZ! TEFEKKÜR ET/ DÜŞÜNMEKTEN KORKMA!
Puan vermedi·466 syf.·
2021 7. kitabı
Öyle çok uzatmak istemiyorum zira bu kitap hayli yordu beni... Olumsuz tek yönü sürekli yapılan tekrarlar. Biliyorsunuz bilgi de tekrar gereklidir ama abartmamak şartıyla. Neyse canım şimdi bütün olumsuzlukları elinizin tersiyle bir kenara itin ve dinleyin. Zira dinlemek dinlendirir insanı. Yani güzeldir. Dedim ya fazla uzatmak istemiyorum diye. Kitabın direkt özünden bahsetmek kaydıyla sözlerimi sonlandırmak istiyorum sayın okuyucular. Kitabın isminden anlaşılacağı üzere demeden önce UYANIŞ serisinin ikinci kitabı BAK-ARA... Kur'ân-ı Kerim'de yer alan 2. Ve en uzun süre. Kitabın yani serinin esin kaynağı Kur'an'ı Kerim. Bununla birlikte tabi ilmi alanda İslam bilginleri ve bilimsel alanda da yerli ve yabancı bilginlerin araştırma sonucunda buldukları bütün teknolik vs. gelişmelerin kaynağının Kur'ân olduğu, dolayısıyla var olan bir şeyi keşfetmiş olduklarını bildiklerini ama sezdirmedikleri vs... Sözde uzatmayacaktım... Son söz yerine son nokta... İşin özü şu... Kur'an'ı Kerim'in bize söylediğini kendi anlatımıyla aktarıyor. ÖZÜNE DÖN VE TEFEKKÜR ET. BAK- ARA... KENDİNİ BUL Kİ RABBİNİ BULASIN. KENDİNİ BİLEN RABBİNİ BİLİR. Belki daha sonra ekleme yada düzenleme yaparım. Şimdilik eyvallah ...

Deniz ErtenYazar · 7 kitap
Deniz Erten eski bir basketbol ve tenis oyuncusudur. Aynı zamanda yurtdışında hukuk eğitimi almıştır. Halen hem avukatlık hem bestecilik yapmaktadır. Deniz Erten, İstanbul’da doğmuştur. Gençlik yıllarını eğitim için gittiği ABD’de geçirdi. Türkiye’de başladığı Hukuk eğitimini ABD’de sürdürdü. Burada Uluslararası Bankacılık ve Finans Hukuku üzerine yüksek lisansını tamamladı. Çok sevdiği avukatlık mesleğini icra etmeye halihazırda devam eden Erten, bu süreçte bambaşka alanlarda da etkinliğini kanıtladı. Söz ve beste yazarlığıyla tanınan Deniz Erten, ABD’de kaldığı yıllarda bu alanda İngilizce eserler ortaya koydu. Ardından Türkiye’ye dönen sanatçı, burada da söz yazarlığına ve besteciliğe devam etti. Erten, pek çok tanınmış pop şarkıcısının sevilen şarkılarına imzasını attı. Deniz Erten, esas mesleği olan avukatlığı, beste yazarlığı ile birlikte sürdürmeye devam ediyor. Bunun yanı sıra Erten’in, spora da yoğun ilgi duyduğu ve geçmişte basketbol ve tenis oyuncusu olduğu biliniyor. Deniz Erten, tasavvufi romanlarıyla da her seferinde dikkatleri üzerine çekiyor. Deniz Erten’in 2015 yılında yayınladığı ilk romanı olan İşaret, kısa bir süre sonra çok satanlar listesine girmeyi başardı. İşaret adlı kitap ve bu kitabın devamları da Erten’in manevi dünyaya dair yorumlarını ve bakış açısını okurlara aktarıyor. Kitapları : 2015 - İşaret 2016 - İşaret 1 2016 - İşaret 2 2018 - İşaret 3. Kitap 2018 - Kıyam -Et U İşaret 1 2018 - Bak-ara Y - İşaret 2 2019 - Artık Dön! Kendine! A / İşaret III 2019 - Misafir-İm N / İşaret IV 2020 - Misafir-Sin I İşaret V 2020 - Misafir-İz Ş İşaret VI