İslam'da Cinsellik

Berfin Yayınları

İSLAM'I DOĞRU KAYNAKLARDAN ÖĞRENMEKLE İLGİLİ BİR İNCELEME
2021 26. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2021 19:44
Arif Tekin'in yaptığı türden sistematik araştırma-inceleme bizde pek rastlanan bir durum değil. Anlaşılan o ki, Tekin İslam literatürüne tam olarak vakıf birisi ve İslam'da Cinsellik kitabında okuyucuya sadece İslam’ın cinselliğe bakışını değil, insana ve dünyaya bakışını da gözler önüne seriyor. Yaklaşık dört bin sayfadan oluşan İmam Gazali'nin İhya-u Ulumid-din kitabı dört Sünni mezhebe göre yazılmıştır. Gazali'nin bu eserini on yıl boyunca okuyup inceledim. Arif Tekin'in İmam Gazali'den daha çok kaynak incelediği, araştırdığı açıkça görülüyor. Ve Tekin Gazali gibi taraf olmadığı için, İslam'ı, Kur-an'ı, Hz. Muhammed ve dönemini tabi ki Gazali'den daha doğru, daha tarafsız olarak anlatıyor. Sadece Tekin'in bu kitabını okurken değil, İhya-u Ulumiddin'i okurken de Hz. Muhammed ve İslam'ın kadına, cinselliğe bakışının hastalıklı ve utanç verici olduğunu düşünür, Kur-an ve diğer fıkıh kitaplarını incelerken, yüzüm kızarır, insanlığımdan utanırdım. Tekin'in bu eserini okurken de yine aynı duyguları yaşadım. Evet, ordularla komşu kabile ve devletlere saldıracak, erkekleri öldürüp, kıyafetlerini, eşyalarını soyacaksınız, kadın ve çocukları aranızda paylaşıp, isteyen istediğine tecavüz edecek, isterseniz de bu kadınları arkadaş, eş dostunuza ikram edecek, isterseniz de pazara çıkarıp satacaksınız. Bunu acımasız, vahşi bulanları, karşı çıkanları ise, ayetlerle tehdit edecek, kâfir ilan edecek, katlettireceksiniz. Tekin'in burada anlattıklarını İslam'a saldırı gibi görenler camilerdeki vaazları bir düşünsünler, İhya-u Ulumiddin'i, Kur-an'ı, fıkıh kitaplarını tekrar okusunlar lütfen. Zira, Tekin bu kitabında Sünni literatür dışında bir tane bile kaynağa yer vermiyor. Tekin, sadece bunların yağma talan için yapıldığını gözler önüne seriyor ki, zaten İslam ileri gelenlerinin
2020 72. kitabı
Okunma: 16 Ekim 2020 14:51
Cinsellik özgür iki insanın yaşaması gereken ve yaşarken de mutlu oldukları, haz duydukları önemli bir birlikteliktir. Bu birlikteliğe üçüncü şahısların karışması içinden çıkılamayan olumsuz sonuçlar doğurur. İşte iki kişi arasında yaşanması gereken ve insan neslinin devamı için gereken bu eyleme İslam müdahale etmiştir. Kısacası İslam insanların yatak odasına kadar girmiştir. İslam'ın müdahalesi sonucu ortaya çıkan olumsuz olaylar ve kurallar, İslami kaynaklardan da yararlanılarak anlatılmaya çalışılmıştır. İslamı aklama adına ortaya konan düşüncelere karşı olarak Arif Tekin kaynaklardan yola çıkarak gerçekleri açıklamıştır.
Din
2026 4. kitabı
Okunma: 04 Mart 2026 22:31
Yazar bu kitabında İslam dininin başlangıcından itibaren cinselliğe bakış açısını, hukuki düzenlemelerini ve toplumsal uygulamalarını tarihsel ve teolojik kaynaklara dayanarak inceler. Genel olarak şu başlıklar etrafında şekillenir: Kadın ve Erkek İlişkileri: İslam hukukunda (fıkıh) cinselliğin sınırları, evlilik ve boşanma süreçleri. Cariyellik ve Kölelik: İslam tarihindeki cariyelik sistemi, bu sistemin cinsel boyutları ve hukuksal dayanakları. Cennet Tasavvuru: İslami kaynaklarda geçen "Huri" ve "Gılman" kavramlarının detayları ve bu tasvirlerin cinsel nitelikleri. Çokeşlilik: İslam'daki çokeşlilik uygulamasının nedenleri, sonuçları ve dönemin sosyo-politik şartları ile ilişkisi. Tabular ve Yasaklar: Zina, eşcinsellik ve diğer cinsel yönelimlerin klasik İslami kaynaklardaki karşılıkları ve cezai müeyyideleri. Kitabın Yaklaşımı Yazarın üslubu akademik olmaktan ziyade eleştireldir. Arif Tekin, genellikle klasik İslami kaynaklarda (özellikle Buhari, Müslim gibi hadis külliyatlarında ve Taberi gibi tefsirlerde) yer alan ancak modern etik değerlerle çeliştiğini düşündüğü bilgileri ön plana çıkarır. Bu nedenle kitap, muhafazakar kesimlerden ziyade din sosyolojisi ve din eleştirisi ile ilgilenen okurlara hitap eder.
Araştırma inceleme din islam
2023 18. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2023 12:24
Kitap islamdaki kadin ve erkek iliskisine farkli bir bakis acisi ile yaklasiyor bunuda ayet ve hadislerle destekliyor.Onyargisiz kaynaklardan arastirilarak okunmasi geren bir kitap çünkü bildiginizi sandiginiz degerleri aslinda cok farkli bir sekilde size gosteriyor acaba nasil olur diyorsunuz. Bence okunmasi ve üzerinde dusunulmesi gereken bir kitap.
2022 1. kitabı
bu kitap islam döneminde sahabi ve peygamberin uygulamalarını detaylı bir şekilde kanıt göstererek aktarıyor. mutlaka okunması gereken bir kitap. Çok şaşıracağınız, a bu böylemiymis diyeceğiniz farklı bir eser herkese iyi okumalar.
Din

Arif TekinYazar · 18 kitap
Diyarbakır ilinin Kulp ilçesine bağlı Akdoruk (Gavgas) köyünde doğdu. Nüfusa 1968 yılında 1954 doğumlu olarak kaydedildi. Köyde ilkokul olmadığından Arap grameri üzerine medrese tahsiline başladı ve bu öğrenim yaklaşık 15 yıl sürdü. Zaman içinde Latin harflerini öğrenip Türkçesini geliştirdi ve dışarıdan sınavlara girerek ilkokul diplomasını aldı. Din görevliliği sınavlarına girerek, Diyarbakır merkeze bağlı Alıcık Köyü Camii imamlığına atandı. İmamlık görevi süresince Diyarbakır İmam Hatip Lisesi'ni dışarıdan bitirdi. 1994'te de Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. 1999 yılında Kur'an'ın Kökeni adlı çalışmasıyla Turan Dursun Araştırma ve İnceleme Ödülü'nü kazandı. Arif Tekin, Kur'an tefsiri, hadis ve İslam tarihi üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir. Kitapları - Kur'an'ın Kökeni - Muhammed ve Kurmaylarının Hanımları - Sümerlerden İslama Kutsal Kitaplar ve Dinler - Bilinmeyen Yönleriyle Hz. Muhammed'in Ölümü - Kur'an'da Allah - İslam'da İçki - Bilinmeyen Yönleriyle Kur'an (Kur'an'ın Kökeni 2) - Hz. Muhammed'in Hocaları - İslam'da Cinsellik - İslam'da Şiddet - Hz. Ömer'in Kur'an'daki İzleri - Kur'an'da Kadın ve Hz. Muhammed'in Hanımları - Hz. Muhammed'in Uzay Yolculuğu - Zerdüşt'ten Kur'an'a