Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

3 Kitap Takım

İslam Düşünce Atlası

İbrahim Halil Üçer

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Niçin Dönemlendirme?
Zamansal sürekliliği dönemlere ayırmanın tek bir yolu yoktur; ne için ve neye göre dönemlere ayırdığımız sorusuna verilen cevap, dönemlendirme çabasını yönlendirir.
Sayfa 15 - İLEM
Düşünce Tarihi; düşünürlerin zaman,mekan,dil ve kültür ögelerinden bağımsız matematiksel bir uzayda ürettikleri metinlerin yalın bir tahkiyesinden ibaret değildir.
Sayfa 4 - İLEM
Reklam
Bir ilim adamı ya kendinden önce kimsenin tesbit edemediği bir konuda eser kaleme alır, ya kendinden önceki ilim adamlarının kapalı bıraktığı konuları açıklar, kolaylaştırır ve anlaşılır kılar, veya daha önce yazılmış eserlerde bulunan eksiklikleri giderir, yanlışları düzeltir"
Çocukluk dönemlerinde iyi bir eğitimden geçen Osmanlı sultanları, ilim dili olarak Arapçayı, edebiyat dili olarak da Farsçayı mükemmel bir şekilde öğrenmişlerdir.
Dünyada en yüce ve üstün şey ilim talebidir
Niyazi Mısri’ye göre, Dünyada en yüce ve üstün şey ilim talebidir. İlmin en üstünü ise insanı Hakk’a yaklaştıracak olan ilimdir. Bu yüzden insan kendisini Hakk’a yaklaştıracak ilmi bilmek zorundadır.
Sayfa 1134 - Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Tedvin asrının ruhunu en iyi yansıtan tasvirlerden birine Kâtip Çelebi yer verir: "İslam [fetihler yoluyla] yayılınca Müslümanların ellerinde tuttukları bölgeler genişledi ve sahabiler çeşitli bölgelere dağıldılar. Ayrıca fitne [Hz. Ali ve Muaviye ayrışması] baş gösterince görüşler farklılaşmaya, fetvalar çoğalmaya ve [sahâbe ve tâbiînin] büyüklerine başvuru artmaya başladı. Böylece hadis, fıkıh ve Kur'ân ilimlerinin tedvinine başlandı. [...]. Ayrıca şüpheleri cevaplarıyla birlikte gidermek, vaz' ve ıstılahları tayin etmek, mezhep ve ihtilafları açıklamak o dönem alimlerinin uğraştığı şeyler arasındaydı.
Sayfa 98 - İlmi Etüdler Derneği, Aralık 2017Kitabı okudu
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.