Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İslam'da Düşünce ve Hayat

Seyyid Hüseyin Nasr

İslam'da Düşünce ve Hayat Hakkında

İslam'da Düşünce ve Hayat konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
10/10
1 Kişi
5
Okunma
1
Beğeni
444
Görüntülenme

Hakkında

"Bu kitabı oluşturan bölümler çağdaş bir ortamda, hem Doğu'da hem Batı'daki modern bilimin de tümüyle farkında olarak İslam geleneğinin çeşitli cephelerini İslami açıdan gün ışığına çıkarıp yeniden sunmak yolunda alçakgönüllü bir girişimden ibarettir." "Diğer çalışmalarımızda İslami olan şeylerin çeşitli cephelerini, dinin kendisi dahil tasavvuf, felsefe ve bilimi ele alma fırsatımız oldu. Genellikle her bir eser tek bir konuya veya geniş bir İslami tabana dayalı birbiriyle ilgili birçok konuya yönelikti. Elinizdeki bu eserlerde ise sosyal ve siyasal düşünceden felsefe ve tasavvufa kadar İslam'ın pek çok yönleri için ayrı bölümler tahsis etmiş bulunuyoruz. Bu yüzden kitabımıza "İslam'da Düşünce ve Hayat" adını verdik." "İslami hayat ve düşüncenin hiçbir yönünü herşeyi kapsayacak şekilde incelenmemesine rağmenpek çok konu İslami geleneğin hem hayat hem düşüncesinin çoğu yanlarıyla karşılaştırılabilecek biçimde araştırılmış, anlatılmıştır. Bu yanların bazıları metafiziksel ve felsefi inceleme ve yorumlar olup diğerleri ise bilimsel eserler ve bizzat yazarın bu alanda şimdiye kadar yapılan çalışmalara dayalı bilimsel incelemelerin sonuçlarından oluşmaktadır." (Arka Kapak)
Tahmini Okuma Süresi: 8 sa. 47 dk.Sayfa Sayısı: 310Basım Tarihi: 1988Yayınevi: İnsan YayınlarıOrijinal Adı: Islamic Life and Thought
ISBN: 9755741445Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Türler:
Reklam

Yazar Hakkında

Seyyid Hüseyin Nasr
Seyyid Hüseyin NasrYazar · 37 kitap
Seyyid Hüseyin Nasr, 7 Nisan 1933'te Tahran'da doğdu. Ailesi, şah ailesi ile yakınlığı bulunan saygın bir aileydi. Fizikçi olan babası, İran'da modern eğitim sisteminin kuruluşunda rol oynayan șahsiyetlerden biriydi. Annesi 1909'da ilân edilen meşrutiyet aleyhtârı olduğu gerekçesiyle idâm edilen Fazlullah Nuri'nin torunudur. Tahran'da başladığı üniversite eğitimini 1954'te Massachusetts Institute of Technology’de fizik ve Harvard Üniversitesi'nde tarih dallarında aldığı lisans diplomasi ile bitirdi. 1956'da Harvard Üniversitesi'nde jeofizik alanında yüksek lisans, 1958 yılında bilim tarihi alanında doktora yaptı. 1958'de İran'a geri döndü. Tahran Üniversitesi edebiyat fakültesinde asistan olarak göreve başladı. 1968 yılında aynı fakültenin dekanlığına atandı. 1972'de yine Tahran'da Şerif Teknoloji Üniversitesi'nin rektörlüğüne getirildi. 1973'te Șahbanu Farah Pevlevî'nin himayesinde kurulan İmparatorluk Felsefe Akademisi'nin başkanlı görevi kendisine verildi. 1979 İran Devrimi sırasında ve ardından kurulan İran İslâm Cumhuriyeti'nde görevlerine devam eden Seyyid Hüseyin Nasr, 1984'te ABD'ye gitti ve George Washington Üniversitesi'nde İslâmî ilimler profesörü olarak göreve başladı. İran İslam Devrimi'nden sonra ülkesinden temelli ayrılıp ABD'ye yerleşti. Edinburgh ve Temple üniversitelerinde öğretim üyeliği de yapmış olan Nasr, 1984 yılından beri George Washington Üniversitesi'nde İslam Araştırmaları profesörüdür. Seyyid Hüseyin Nasr, gelenekselci felsefî akımın yaşayan önemli temsilcilerinden biridir.[2] Oğlu Vali Nasr günümüzün önde gelen ortadoğu uzmanları arasında sayılır.