e Yayınları Yeni Dizi - 2

Orijinal Adı:
The Dogs Of War

İt Dalaşı
2026 8. kitabı
Paralı askerlerin dünyasını merak edenleri içine çeken bir romandır. Her ne kadar kurgu da olsa 60'lı yıllarda Afrika'da meydana gelen savaşları ve o kan banyosunda paralı askerlerin oynadıkları rolü bize anlatmaktadır. Yalnız romanda hafif bir ırkçı ton da vardır.
Alıntı
İt DalaşıFrederick Forsyth · e Yayınları · 197436 okunma
2022 30. kitabı
Okunma: 11 Şubat 2022 15:22
Çok teferruatlı düşünülüp planlanmış, kısa süreli ama sonuç alıcı bir askeri saldırı hikayesi; Sene 1970, hedef, Afrika batısında çok küçük bir kıyı ülkesi, hayali Zangaro cumhuriyetinde, türlü illegal yollarla iktidarı ele geçirmiş bir diktatör. Söz konusu ülkede, iktidarda olan benzerleri gibi aşağılık bir yaratığın etrafında kümelenmiş çok küçük bir azınlık dışında halk sefil bir hayat yaşamaktadır, bir gün bu fakir ülkede maden tespitine yönelik yapılan yer çalışmalarından elde edilecek analiz sonuçları, iştahı doymak bilmeyen başkaca unsurların dikkatlerinin buraya yönelmesine sebep olacak, çok önemli bir yer altı zenginliğine işaret etmektedir… Söz konusu yeraltı çalışmasının sponsoru İngiltere'de büyük bir şirketin aynı zamanda sahibi olan yönetim kurulu başkanı yaşlı kurt James Mason , analiz sonuçlarının kendisine ulaştırılmasından sonra, tespit edilmiş olan zenginlikle arasındaki en büyük engel bu küçük Afrika ülkesinin diktatörü Kimba’yı devirip yerine kendi atayacağı birini geçirmeyi böylelikle büyük bir gizlilikle sakladığı zenginliğe ulaşmayı planlamaktadır. Bu maksatla temin edilen bir grup paralı asker, başlarında Thomas Shannon olmak üzere, sadece birkaç saat sürecek operasyona yönelik yapacakları hazırlıklar, kitabın çok önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Bazılarınca Edebi yönden zayıf bulunabilecek bu kitapta, yazar yapılacak bir askeri operasyonda, başarıya ulaşılması için elzem görülen tüm unsurlara , okuyucuyu bezdirecek kadar derinlemesine, neredeyse kusursuz bir şekilde değinerek, önemli bir başarıya imza atmış, askeri faaliyetlere yönelik kurgu sevenlere tavsiye ediyorum...
İt DalaşıFrederick Forsyth · E Yayınları · 197436 okunma
Üstad detay ustalığını konuşturmuş.
2022 30. kitabı
Okunma: 29 Mayıs 2022 11:27
İT DALAŞI / FREDERİCK FORSYTH Benim “üstad” adını taktığım Frederick Forsyth’in, Turgut Arıkan tarafından tercüme edilen ve E Yayınları tarafından basılan 503 sayfalık kitabının ilk üç baskısı 1974 içinde yapılmış. Bendeki 1980 yılı dördüncü baskısı. Kitabın senaryosu, 1970’lerin başında Afrika’nın batı sahillerinde ki çok küçük bir kıyı ülkesi olarak sunulan hayali Zangaro cumhuriyetinde başlar. Kısa bir süre önce askeri bir darbe ile iktidarın el değiştirdiği bu ülkenin sahilden uzak kısmında, 2. Dünya Savaşı’nın bitiminden sonra askerlikten ayrılarak Afrika’da maden mühendisi olarak çalışmaya başlayan Jack Mulroney, aldığı maden örneklerini Londra’ya götürüp, çalıştığı şirkete bırakır. Kısa bir süre, bu örneklerin analiz raporunu okuyan şirket sahibi ve yönetim kurulu başkanı James Manson madencilikteki en büyük keşiflerinden birisini yaptıklarını anlar. Kristal’den oluşan bir dağ keşfetmişlerdir. Mason, bu zenginlikle arasındaki en büyük engelin o küçük Afrika ülkesinin diktatörü Kimba olduğunu kısa sürede anlar ve onu yeni bir askeri darbe ile devirip yerine kendisine söz konusu madeni çıkarma iznini verecek olan birisini geçirmeyi planlar. İşin püf noktası tüm organizasyonun büyük bir gizlilikle içinde yapılmasıdır. Çünkü 1960’ların başından itibaren tüm Afrika’yı saran sömürgeciliğin sonu birçok ülkeye özgürlükle beraber kargaşa ve savaşı getirmişti. “Millet” kavramının oluşmadığı ülkeler kabileler arasındaki iç savaşa sürüklenirken, gerek eski sömürgeciler gerekse “sosyalizm” vaadiyle silah ve askeri personel yollayan Doğu Bloğu olası rakiplerdir. Bu amaçla, hayatını paralı askerlik yapan Thomas Shannon ile şirket çalışanı üçüncü bir kişi üzerinden bağlantı kurar. O andan itibaren, kitabın senaryosu üç ayrı koldan ilerler. Ön planda paralı askerin yapılacak
Roman
2024 83. kitabı
Afrika’nın küçük adı bilinmeyen bir ülkesinde değerli bir maden keşfedilir fakat ülke yönetiminde bulunan kişi yüzünden bu maden çıkarılamaz bunun üzerine madine çıkarmak isteyen şirket ülkede darbe yapmaya karar verir. İşte kitap bu süreci anlatıyor.Darbe için para bulunması, darbeyi yapacak tecrübeli asker bulunması ve silahların ayarlanma süreci. Belki hemen hemen her yıl Afrika’nın herhangi bir ülkesinde tekrar eden darbe olayını bu sefer gerçeğe çok yakın bir kurgu şeklinde okuyoruz.

Frederick ForsythYazar · 18 kitap
Frederick Forsyth, Ağustos 1938'de İngiltere'de doğdu. Tonbridge Okulu'nda başladığı eğitimine İspanya'da Granada Üniversitesi'nde devam etti. 19 yaşında Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne katıldı ve 1956-1958 yılları arasında en genç pilotlardan biri olarak askerlik görevini tamamladı. Üç buçuk yıl Norfolk'da Eastern Daily Press gazetesinde muhabirlik yaptıktan sonra 1961'de 23 yaşındayken önce Paris'te ardından Doğu Almanya ve Çekoslavakya'da Reuters Ajansı'nda çalıştı.