İnsanın ve Aklın Keşfini Anlatan Temel Yapıt

İtalya'da Rönesans Kültürü

Jacob Burckhardt

İtalya'da Rönesans Kültürü Gönderileri

İtalya'da Rönesans Kültürü kitaplarını, İtalya'da Rönesans Kültürü sözleri ve alıntılarını, İtalya'da Rönesans Kültürü yazarlarını, İtalya'da Rönesans Kültürü yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Rönesans çağının yüksek toplum hayatını anlayabilmek için en son önemli bir husus olarak şunu da bilmemiz gerekir ki, burada kadın erkeğe tamamen eşit sayılmaktadır.
Ahahahahahah :)
Ne şairlerin alayları, ne vaiz papazların öfkeleri ve ne de cildin zamanından evvel harap edilmemesi için yapılan uyarılar, kadınları yüzlerine başka bir renk ve hatta kısmen başka bir biçim vermekten alıkoyabiliyordu.
Reklam
O.O
İlk kez olarak bu ülkede, insanın ve insanlığın, kendi derinliklerindeki cevherleri öğrenmiş, kendini keşfetmiş olmasının şüphesiz bunda büyük bir payı vardır. Rönesans'ın bu tek sonucu bile, ona sonsuz şükran duyguları beslememize yeter. Mantıksal bir kavram olarak insanlık, öteden beri bilinen bir şeydi, fakat burada bir gerçek oluyordu.
Anlaşılan İlahi Komedya'yı tekrar okumalıyım.
Ortaçağ boyunca bütün şairler, sanki kendi kendilerinden kaçmışlardır ve ilk defa olarak Dante kendini aramıştır. Ondan önce sayısız denecek kadar çok sanaatkârane beyit yazılmıştır. Fakat tam anlamıyla ilk sanatçı, Dante'dir; çünkü ölümsüz düşünce ve duyguları ölümsüz bir biçime sokan odur.
Ancak, bilimsel araştırma ve bilgi dışında insanı doğanın kucağına götüren, hem de önce özel bir anlamda doğaya yaklaştıran başka bir yol daha vardır. Modern uluslar arasında ilk kez İtalyanlar, doğa manzarasının biçimini az veya çok güzel bir nesne olarak görmüş ve duymuşlardır.
"O, yoksulluk ve sıkıntı içinde mutluydu, çünkü böyle olmak istiyordu; çünkü şımarık, hayal peşinde koşan, gelgeç gönüllü ve açgözlü biri değildi; tersine daima azla ya da büsbütün hiçle kanaat ederdi."
undefinedKitabı okudu
Reklam
75 öğeden 31 ile 40 arasındakiler gösteriliyor.