Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Nefesin İyileştirici, Huzur Verici ve Aydınlatıcı Gücünü Kullanmak

İyileştiren Nefes

Luis S. R. Vas

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Bu solunum egzersizleri hep oturarak çalışan ve günün büyük bölümünü ofislerde geçiren insanlar için özel­likle önemlidir. Çünkü onların beyinleri oksijen açlığı çeker ve bedenleri ancak "idare eder." Kendilerini yorgun, sinirli, hu­zursuz hissederler ve pek üretken değildirler. Üstüne üstlük, geceleri uyku bozukluğu çeker, böylece ertesi güne kötü baş­larlar ve bu döngü böyle devam eder. Bu durum onların bağı­şıklık sistemlerini de güçsüz düşürerek nezleye, gribe ve diğer virüslere açık hale getirir.
Sayfa 44
Oksijen hem bedenimizdeki toksinleri yakar, hem de be­ denin bataryalarını (güneş sinirağını) yeniden şarj eder. Aslın­ da, enerji ihtiyaçlarımızın çoğu yiyecekler tarafından değil, so­luduğumuz hava tarafından karşılanır. Kan akışını arındırmamızdan hem bedenimizin her bölü­mü hem de zihnimiz yararlanır. Yüzümüzün rengi açılır, ber­raklaşır ve kırışıklıklar silinmeye başlar. Kısaca, yeniden genç­leşmeye başlarız.
Sayfa 45
Reklam
Zihnimizde olup bitenler nefesimizi etkiler; heyecanlan­dığımızda nefesimiz hızlanır, gevşeyip rahatladığımızda ise nefesimiz derinleşir ve sessizleşir. Prana'mızı etkileyebilmek için zihnimizi etkileyebilmemiz gerekir. Eylemlerimiz çoğun­lukla zihnimizi rahatsız eder, prana'nın bedenimizden sızıp gitmesine neden olur. Günlük pranayama uygulamasıyla bu süreci tersine çevirebiliriz, çünkü solunum kalıbındaki bir de­ ğişiklik zihnimizi kesinlikle etkiler.
Sayfa 24
Bir insan hayatından ne kadar hoşnutsa, kendini ne kadar iyi hissediyorsa, bedeninde o kadar çok prana vardır. Bir insan ne kadar rahatsız ve huzursuzsa, o kadar çok prana dağılmış ve kaybedilmiştir. Biz nefesimizin akışıyla prana akı­şını etkileyebileceğimizden, nefesimizin kalitesi ruh halimizi etkiler ve bunun tersi de doğrudur (ruh halimiz nefesimizin kalitesini etkiler). Yoga'da biz bu bağlantılardan yararlanmaya çalışırız ki prana içimizde yoğunlaşsın ve özgürce akabilsin.
Sayfa 23
Sığ Solunum
Kraliyet Tıp Topluluğu Dergisi’ndeki bir baş makale; Hızlı ve sığ solunum yorgunluğa, uyku bozukluklarına, endişeye, iç sıkıntısına, mide bozukluklarına, kalp rahatsızlığına, gaza, kas kramplarına, göğüs ağrısına ve kalp çarpıntılarına neden olacağını bildirmiştir.
Sayfa 50 - AkaşaKitabı okudu
"Belirli bir burun deliği yoluyla yapılan yoga solunumu -yan etkiler olmadan- uzamsal bellek skorlarını artırır."
Sayfa 33
Reklam
Yogi sözcüğünün bir tanımı "pranası tümüyle bedeninin için­de bulunan kişi"dir.
Sayfa 24
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.