İzdiham Dergisi
İzdiham yine bambaşka bir kapak, birbirinden ilginç edebi metinler, kimsenin fark etmediği ayrıntıların ele alındığı konularla yayınlandı. Birçok genç kalemin, usta kalemle ortak bir dilde buluştuğu İzdiham’ın 54. sayısını okudukça hayret edecek, mutlu olacak ya da hüzünleneceksiniz. İnsan da zaten böyle bir var oluş metni değil mi?
48 sayfa

10/10 puan verdi
Söylemek istediklerim var, çok uzun değil. Ne olacak bu edebiyatın hali, diye gecelerce yakınırken bir kez daha fark ettim ki edebiyatın yıkılmaz kalesi dergidir! Okumaya başladığım ilk andan bitirdiğim bu ana dek hisler havuzunun içinde yüzsem de kapağı kapatıp masaya bıraktığımda benimle kalan tek his, edebiyat oldu. Her satırında her sayfasında masamda durduğu her anda edebiyatı hissettim. Edebiyat hissetmek de öyle kolay değildir, bence. Yolun nereye çıkacağını bilmediğim dahası yolda olup olmadığımı kestiremediğim şu sancılı günlerde beni anladı sanki o satırlar. Ailemden biriyle sohbet ettim bazen, okurken o satırları. Dergiler arkadaş gibidir bu yüzden. Dergi okumayı seven ama bir türlü düzeni kuramayan biri olan bana, İzdiham Dergisi 54.sayısı ilaç gibi geldi. Emeği geçen herkesin emeğine, kalemine, yüreğine sağlık! Kalın sağlıcakla! #izdiham #dergi
İzdiham - Sayı 54 (Ocak-Şubat 2024)
İzdiham - Sayı 54 (Ocak-Şubat 2024)İzdiham Dergisi · İzdiham Dergisi · 2024339 okunma
9/10 puan verdi
Yıllar sonra
İzdiham Dergisi
sayısı okumak çok hoşuma gitti, gerçekten birçok dergi okudum ama kendime en yakın hissettiğim dergi
İzdiham Dergisi
olmuştur. Yine dolu dolu bir sayı olup içerisinde çok güzel yazılar vardı hatta bir kaç yazı yazıldığı konular da bana farklı bir bakış açısı getirdi özellikle
Ülkü Tamer
Ülkü Tamer
'in Konuşma adlı şiirinin anlatıldığı, incelendiği bölüm çok ama çok güzeldi, şiirin içerisinde barındırdığı anlam bu kadar güzel anlatılamazdı diye düşünüyorum. Öte yandan Filistin ve Doğu Türkistan'ın acılarına dokunulmuştu, bu yerler üzerinden yapılan boş spekülasyonlara, boş boş konuşanlara çok güzel bir cevap verilmiş. Temel Reis ile yazılan bölümü de çok beğendim diğer yazılar ve izdiham takvimi de yine çok ama çok güzeldi genel olarak beğendiğimi söyleyebilirim.
Puan vermedi
Çok eski bir dosta kavuşmak gibiydi. Sayfaları çevirdikçe gözlerim Bülent abiyi aradı. Hüzün beni hiç terk etmedi... Kıymetli kızının sözleri gözümden yaş olup zihnime saplandı. Neyse ki hepimiz kavuşacak yaştayız. Rabbim bize güzel kavuşmalar nasip etsin.
10/10 puan verdi
Yeni sayıya kavuşma hissi bana çocukken o çok istediğim çiçekli elbiseyi Ailemin alıp sürpriz yaptığı zamandaki mutluluğumu anımsattı.. Bazı sayfada hüzünlenip gözlerimin dolduğu, bazı sayfada gülümsettiği ama çoğu sayfada "ne kadar da ben" dedirttiği bir sayı oldu. İnsanın kendine dahi anlatamadığı şeyleri sayfalarda bulmak ne güzel bir rastgeliş.Nasıl bu kadar "biz" olmayı başarabiliyorsun sevgili İzdiham. Dergi bitmesin diye günlük okuma dozu ile ilerledim, çünkü zaten insan her sevdiği şeyi yaşayarak,hissederek tamamlamak istemez mi? Bir de gri renk aşığı olarak, uzun zaman sonra çıkan sayının kapak renginin gri olması güzel bir tevafuk. Bundan sonra “Gri” kavuşma rengi olarak anacağım :)
10/10 puan verdi
Yine kendime söyleyemediğim şeyleri yazılı olarak okudum… Bu kadar ben olmayı nasıl başarıyorsun canım dergi. Ve şu konuda eminim her okuyan benim gibi düşündüğü bir yer illaki buluyor.
8/10 puan verdi
İzdiham
Hepimiz ölecek yaştayız... Bu duygu ve düşüncelerle hareket edip her an farklı bir bilgi öğrenmenin derdi içinde olmak gerek...Her bir sayfası birbirinden değerli birbirinden güzel kesitler sunan izdihamın bu sayısı beni benden aldı... Gülüyorsunuz... Ve ölümünüz başından planlı...
10/10 puan verdi
Uzun bir aradan sonra sana kavuşmak ne güzel İzdiham. İçeriği gerçekten çok güzel ve zengin. Bu kıymetli dergiyi okuyan bir avuç insanız zaten. :) Düzenli olarak bekliyorum artık.
9/10 puan verdi
Uzun zamandır derginin yolunu gözlüyordum, çıkar çıkmaz da aldım. Okumaya başladığım zaman sanki geçmişe hasretimi dindirdi. Biraz içim buruk okudum, Bülent Parlak sanki hala aramızdaymış, hiç gitmemiş gibi hissettirdi. Derginin editörleri lütfen arayı çok açmayalım.

İzdiham DergisiYazar · 53 kitap
2008 yılında yayın hayatına başlamış, edebiyat, şiir, sanat, kültür odaklı dergidir. "hepimiz ölecek yaştayız" sloganı ile çıkan dergini uluslararası ISSN kodu 2148-8916'dir. Genel yayın yönetmenliğini de yapan Bülent Parlak tarafından kurulan dergi 2 aylık periyodlarla yayınlanmaktadır. Genel Yayın Yönetmeni Bülent Parlak Nisan 2022'de kalp krizi sonucu ölmüştür.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.