Joshua Projesi

Pegasus Yayınları
Orijinal Adı:
Das Joshua-Profil

2024 150. kitabı
JOSHUA PROJESİ-SEBASTIAN FITZEK,400 sayfa, “Joshua sizi seçti ve O,asla yanılmaz.” “Joshua sizi kendinizden daha iyi tanıyor.” 🛜 *Akıllı telefonlar,internet ne kadar hayatımızı kurtarıyor değil mi?Her şey bir parmağımızın ucunda.Oturduğumuz yerden bir çok alışverişimizi yapabiliyoruz, bir çok yerlere gidebiliyoruz veya bir çok kitapları okuyabiliyoruz. Dijital dünyada bıraktığımız izler? O izlerin ileride başımıza neler açabileceğini düşündük mü? ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ *Ya bizi iyi bir vatandaşken bir suç makinasına dönüştürürse bu izler?Nasıl mı? Tüm bunlara sebep Joshua…. Peki kim bu Joshua? ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ ‍‍‍ *Çabucak hiddetlenen zalim bir baba , alkole sığınan bir anne ve pedofili eğilimleri yüzünden ilaç tedavisi gören bir kardeş,bir suçlu ve pedofili olan ağabeyinin aksine hep dürüst bir yaşam sürmüş olan Max… ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ Max Rhode,gerilim romanları yazan bir yazar.Bir gün tanımadığı birinden aldığı bir telefon üzerine hastaneye gitmesi ve bunun hemen sonrasında da kızıyla başlarına garip bir olay gelmesi üzerinden iki ay geçer.Hastanedeki adam tamamen yanmış hir şekilde son sözlerini Max’ın kulağına fısıldadığında kızının ve kendisinin başına neler geleceğinin farkında değildir. ️ *Evsiz adam Max’e şu sözleri fısıldar:”Joshua seni seçti.Herhangi bir suç işlememelisin!” *Dürüst ve sakin bir hayat süren Max,bu uyarıyı başta çok saçma bulur.Fakat bu uyarının gerçekleşmeye mahkûm bir uyarı olduğunu geç de olsa öğrenecektir. *Evet Sebastian Fitzek yine yapacağını yaptı ve okuyucuyu her zamanki gibi ters köşeye yatırdı.Yine akla gelmeyecek bir değil iki finalle bitirdi kitabı.Akıcı,elden bırakılamadan okunan kitaplarından… Çok fazla bir şey yazmak istemiyorum,yazılan her cümle spoi vereceğinden
2026 1. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2026 22:40
Güzeldi... Tıpkı kıymık gibi yolcu 23 gibi terapi gibi...Aynı heyecanla okudum ve sevdim... Ve bir sebastian fitzek romanida bitti...Ve yeni Hayatlarla devam....
Joshua ProjesiSebastian Fitzek · Pegasus Yayınları · 202367 okunma
Sinirlerinizi yıpratacak bir gerilim kitabı
2025 15. kitabı
“Joshua sizi seçti ve Joshua yanılmaz.” “Joshua sizi kendinizden daha iyi tanıyor.” “İşte İnsanlar plan yapar, Tanrı güler.” “Joshua ile ilgisi olan herkesi bu yüzden mi izliyorsunuz ?
Alıntı
2023 47. kitabı
Sebastian Fitzek'in neler yazabileceğini tüm kitaplarını okumuş biri olarak söyleecek olursam, bu kitapta yazardan daha gizemli bir kurgu, tahmin edilmesi zor bir final beklerdim. Kıymık gibi şoke olup soluk soluğa okumak, olay örgüsü içinde savrulmak isterdim. Elbette okuduğuma pişman olmadım fakat derinliği daha yüksek ve kurgusu daha inandırıcı olmalıydı. Son saniyede kurtulan hayatlar, tesadüfen bulunan ipuçları, şans faktörünün çokluğu kitaba büyük bir darbe indirmiş. Beklentimin birkaç adım gerisinde kaldı. Joshua Projesi kötü mü? Değil ama yazarın kitaplarına aşinaysanız bu eser okurları pek memnun etmeyecektir.
2026 2. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2026 00:32
Öncelikle beklentimi karşılamadığı için o kadar üzüldüm ki. Çünkü yazarı epeydir biliyorum ve eskiden okuduğumda gerçekten bir kitabını gerçekten beğenmiştim ve malum kitap fiyatları artışa geçti ve o arada anca göz koleksiyoncusu kitabını alabildim. Yani nasıl desem en baştan yazım dilinden hiç hoşlanmadım. Cümleler birbirinden o kadar uzak ve o kadar bağlamsızdılar ki kitaba dalmak yerine sürekli okuduğum yeri baştan aldım. Sürekli ani geçişler olması sinirimi bozdu. Kurgusunu o kadar kötü bulmadım belki ama gerçekten o kadar iyi de değildi hatta hiç beğenmedim yerler oldu. Son sayfaları merakla okudum sadece-daha çok tiksintiyle- Açıkçası aktarmak istediği mesajı aktaramamıştı bence. Ana karakterin abisi bir ped#fili ve kitaba bir şekilde dahil oluyor. Yazar kitabın sonunda kendisine bu karakter hakkında "bizim bir ped#filiye acımamızı sağladın" tarzında yorumlar aldığını, Almanya'da aslında pedo olan yaklaşık 250 bin küsur kişi kadar insan olduğunu söylemiş ve tedavisinin olmadığından bahsetmiş. Her ped#filin eyleme geçmediğini,çoğunun suçluluk duyguları ile boğuştuğunu ve bu evrede tedavi alabilmelerinin gerekliliğini savunmuş ve buraya kadar tamam dedim ama bu yazdığı Cosmo adındaki karakter neyin nesi oluyor ki bu kadar acınmış? Travmatik bir çocukluk geçirmiş,kitabın büyük bir bölümü boyunca havalı ve yardımsever karakter rolünde ama daha kitabın belki daha ilk yüz sayfasında iken kardeşi onu komşunun küçük çocuğunu kaçırdığını ve bu yüzden tımarhaneye kapatıldığını söylüyor ve ayrıca çocuğun tesadüfen bulunduğunu ve hâlâ başına ne geldiğini kimseye anlatamayacak durumda olduğunu ekliyor. Ayrıca bu adam küçük yeğeni için onun hakkında kurduğu fantezilerin bir dolu mektubunu GÖNDERMİŞ. Ama ne zırvalıyor "normal bir hayatım olup hukuk okuyup benim gibi
2025 13. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2025 23:18
Her şeyden önce şunu söylemem lazım. Son derece güzel, akıcı bir psikolojik gerilim kitabı olsa da bazı noktalar gereksiz uzatılmış hissi verdi bana ve okurken sıkılıp ara vermek zorunda hissettim kendimi zaman zaman. İlk olayların sona eriş şekli ve sebepleri, karakterlerin çokluğu ve hikayelerinin tam olarak derinlemesine işlenmeyişi bende hayal kırıklığı uyandıran diğer yan parçalar oldu. Fakat bütün bu saydığım olumsuz özelliklere, hayal kırıklıklarına rağmen kitabı sevmedim dersem büyük haksızlık yapmış olurum. Çünkü inanılmaz akıcı, inanılmaz iyi bir psikolojik gerilimdi aynı zamanda. Zaten Fitzek'in kaleminden kötü bir şey çıkmasını beklemiyordum. Üstelik kitabın sonundaki açıklama kısmı ve kendi düşüncelerini bu şekilde paylaşmasından dolayı kendisine bir teşekkürü de okur olarak borç bilirim. Yalnız kendisini seven bir okur olarak da bu kısa eleştiri, kötüleme ve serzenişlerimin olması da çok doğaldı bence.
2024 125. kitabı
Okunma: 18 Kasım 2024 00:00
Yine muhteşem bir sebastian fitzek kitabı. Kitabın neden beğenilmediğini ve neden bu kadar düşük puan aldığını hiç anlamadım. Kitapta sürekli bir koşturmaca var. Bol gerilimli, bol koşturmalı harika bir kitap. Düşük puanına aldırmayın alın okuyun. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
2025 12. kitabı
Okunma: 06 Mayıs 2025 19:25
Bir Sebastıan Fıtzek hayranı olarak yine beklentimi karşıladı. Güzel bi kurgu. Beni bir pedofil için hüzünlendirdi... Genel olarak herkes kötü ama kötünün iyisine sempati duyarken buluyorsunuz kendinizi. Karmakarışık ettiğin için duygularımı teşekkürler.

Sebastian FitzekYazar · 16 kitap
1971'de Berlin'de doğdu. Birinci devlet sınavına kadar hukuk okudu. Telif hakları üzerine doktorasını yaptı. Almanya'nın çeşitli radyolarında şef redaktör ve program direktörü olarak çalıştı. İlk kitabı Terapi (Therapy) 2006'da Almanya'da en çok satanlar arasındaydı ve Da Vinci Şifresini 1. sıradan aldı. Fitzek dünya çapında 12 milyonun üzerinde kitap sattı.