Bana göre resimli hikaye tadında film izler gibi bir kitaptı. Son zamanlarda çizgi romanların çok keyifli olabileceğini farkettim. Özellikle odaklanma sorunu yaşayan insanlar için kesinlikle çizgi roman öneririm. Hem görsellikle beraber kitap olduğundan daha ilgi çekici hale geliyor. Tıpkı bu kitap gibi
Çok hayatın içinden olaylar, sulu boya resimlerle çok keyifli bir hale gelmiş. Renkler, tema, çizgiler çok güzel uyum sağlamış. Kitapta kendinize ait, ailenize ait bazı konular ister istemez çağrışacaktır.
Arada başından kalkıp farklı işlerle uğraşmasam daha kısa sürede bitirirdim.
İçinde bazı resimler nü. O yüzden okuyacak kişilerin 15+ olmasında fayda var. Duruma göre 18+ da olabilir.
Daha öncesinde çizerden Rosalie Blum serini okumuştum o nedenle çizimlerine alışkınım.Juliette;Paristen 3 haftalığına ailesinin yanına gidiyor. Aile resmen deliler evi; anne babası boşanmış,annesi çılgın tiplerle çıkan çatlak bir ressam MaryLou yani ablası evli ve 2 çocuklu bir kadın. Maskeli balo kiyafetleri satan magaza calisani/sahibi ile kocasini aldatıyor ve Juliette'nin babaannesi de demans hastası bu grafik romanla çılgıb hayatlarina bodoslama dalıyoruz. Çizimler rengarenkti ve ayrica +18 yerler var miydi evet.
aile içerisinde yaşanan olayların, iki kardeşin apayrı dünyalarına farklı yansımalarını çok net gördüğümüz müthiş derinlikte bir çizgiromandı. gülerken bir yandan da düşünmemi sağlayan, eğlenceli anlatımı sayesinde bitmesini hiç istemediğim anlar yarattı. bambaşka bir dünya araladığın için bendeki yerin hep ayrı kalacak juliette!!
Bayılıyorum, bayılıyorum bu kadına. Yine okuması çok keyifli bir hikayeydi. Resimleri de çok iyiydi. Devamı gelecek sanırım umarım hemen çıkar. Bu arada kitabı küçük yaştakilerin okumasını tavsiye etmem.
Rosalie Blum üçlemesini okuyup çok beğenmiş biri olarak yazarın bu yeni çıkan grafik romanını gördüğüm gibi aldım. Belli bir kesim Juliette eserini daha çok beğense de açıkçası ben Rosalie Blum üçlemesini tercih ederim.
Juliette çok tatlı, yer yer kendimden bir şeyler bulduğum bir eser oldu ancak niyeyse bazı şeyler yarım kaldı gibi hissediyorum. Tamamlanmayan, havada kalan şeyler var gibi. Orijinal esere sadık kalındı belki bilemiyorum fakat yazı tipi de göz yorucu geliyor. Okumamı oldukça yavaşlattı. Güzel vakit geçirmek için okunabilir ama illaki bir tavsiye edecek olursam Juliette yerine Rosalie derim.
Kitabın ana karakteri, Juliette. Paris’ten ailesinin yanına gelmiş bir kadının hikayesi.
Çizimler göz doyurucu. Olay örgüsü akıcı. Arızalı bir ailenin içine sızıp neler kırıştırıyorlar biraz onu irdeliyoruz. Bazı çizimler +18.
Yazı stilini zaman zaman okumayı yavaşlatsa da şahane çizimleri ve renklendirmeleri izlemek inanılmaz keyifli. Hatta diyaloglardan daha çok çizimler üzerinde vakit geçirdim desem yeridir.
Yazarın “Rosalie Blum” serisi de listemde.
Camille Jourdy’nin Rosalie Blum’undan sonra Juliette’ini de çok sevdim. Aslında yine çok benzer şekilde mahallede sıradan insanların gündelik hayatı ve hayatlarının bazı hareketlilikleri üzerine bir çizgi roman gibi biraz. Kendine göre problemleri, delilikleri, yalnızlıkları olan bireyler, ayrılmış anne babalar, alzheimerlı nineler, sevgililer var içinde. Geçmişin izleri, günümüze yansımaları, aile bağları, konuşulan konuşulmayan şeyler var. Kasabanın rengarenk parkları; binaların, evlerin incelikli detayları var.
Çok sevdim. Rosalie Blum’daki gibi beni görsel olarak da mest etti. Sulu boya çizimlerin renkleri, incelikli detaylar, el yazısı konuşmalar çok hoşuma gitti. Çizimlerle ilgili sizi neyin beklediğini şahane kapağından da anlayabilirsiniz
Yaklaşan bahar günlerinde renkleriyle içinizi açacaktır, tavsiye ederim 🪻
nerede tanısız deli varsa hepsi bi ailede toplanmış ve en küçükleri de tatile yanlarına gelmiş, hikâye böyle başlar zaten; şehre birisi gelir.
fransız slice of life'ı
Camille Jourdy'nin üç kitaplık "Rosalie Blum" serisinin tadı damağında kalanlar için yepyeni bir sevinç kaynağı: Juliette Yine sıradan insanlar, yine akıp giden günler ve yine muhteşem bir seyir zevki. Bakmaya kıyamayacağınız kareler ve arızalı bir aileye hoşgeldiniz.
Camille Jourdy, Güzel Sanatlar eğitimini bitirdiğinden beri, zamanını çocuk kitapları illüstratörü olarak yaptığı çalışmalar ile gerçek tutkusu olan çizgi roman yaratma arasında bölüyor.
Grafik anlatı dünyasına ilk katkısı, ilk çizgi romanının yayınlandığı 2004 yılında gerçekleşir; Une araignée, des tagliatelles et au lit, tu parles d'une vie. Bu çalışma, Jourdy'nin medyanın anlatı olanaklarıyla oynadığı sağlam bir deneysel mesleği göstermektedir.
Çocuk eserleri üretmeye ayrılan birkaç yıldan sonra, yazar buna paralel olarak zamanının bir kısmını en iddialı eseri olan Rosalie Blum'un yaratılmasına ayırdı. 2007 yılında, üçlemenin ilk cildi Fransa'da yayınlandı. Ve iki yıl sonra serinin üçüncü cildinin piyasaya sürülmesiyle tamamlandı.
Bir bütün olarak, Rosalie Blum eleştirmenler ve izleyiciler tarafından coşkuyla karşılandı. Fransa'da eleştirmenler ödülü, Angoulême festivalinde yeni yazar ödülü de dahil olmak üzere birçok ödül, bu çalışmanın başarısına tekabül etmektedir.