ʜᴇʀ ᴢᴀᴍᴀɴ ɢᴜ̈ᴠᴇɴᴇʙɪʟᴇᴄᴇɢ̆ɪɴ ᴛᴇᴋ ʙɪʀ ᴋɪşɪ ᴠᴀʀᴅıʀ, ᴏ ᴅᴀ sᴇɴsɪɴ.
"Kaçış", ilk kitaptan sonra daha yüksek beklentilerle başladığım bir kitap oldu, bu yüzden sanırım ilk kısımlarını pek sevemedim ama kitap ilerledikçe -ki bu çok da uzun sürmedi- açıldı ve beni kendiyle sürüklemeye başladı.
Dili için hala bir şey diyemem oldukça basitti ve belki karakterler artık daha yetişkin gibi davrandıkları için gelişebilirdi ama böyle bir şey olmadı.
Bunun dışında olaylar yine hiç ara vermeden süratle devam ediyordu. Ana karakter olan kızımızı bu kitapta daha fazla sevmekle birlikte aşk meşk olaylarının içine biraz daha girdikçe dibe gömülmesi ve ilginç bir aşk üçgeninin içinde yaşadığı kararsızlık beni çok sinir etti. Yani hem kıskanıyor hem seviyor hem sevmiyor... bir türlü karar veremiyor.
Ama bunun dışında en olur olmadık zamanlarda yaşanan aşk sahnelerinin bu seride yerinin olmaması da hoşuma gitti. Eğer ön planda aşk ve sevgi duyguları olsun istiyorsanız bu seriyi o kadar da tavsiye etmem diyebilirim.
Başka ne diyebilirim...
Kitapta olayları sadece Em'den görüyoruz ama bence bu seri -ama özellikle de bu kitap- birden fazla karakterin ağzından olayları okumamıza çok uygundu. Öyle olsaydı kitabın daha derin ve iyi olacağını düşünüyorum.
Bunlar dışında kimi yerde "Biliydim böle olacağını!" dediysem de bazı kısımlarda yazar beni oldukça şaşırttı. İlk kitaptaki canice karakter öldürmelerine devam etmesini bekliyordum ama tam olarak bu şekilde değil -okuyanların anladığını zannediyorum.
Neyse toparlamak gerekirse genel anlamda sevdiğim ama tabii eksikleri de olan, "reading slump"ta olanlara iyi geleceğini düşündüğüm bir kitap ve seri. Eğer "5. Dalga", "The 100", "Labirent" gibi serileri sevdiyseniz bu seriyi de sevebileceğinizi düşünüyorum. Bense 3. kitaba başlamak için