Bir Dedektif Ty kitabı. Beğenerek başladım ve sürüklenerek ilerledim. Fakat sonu pek net olmayan, ‘tamam bitti kitap, ama sonuç?’ dediğim bir kitaptı .
Bu kitapla birlikte yazarın tüm kitaplarını bitirmiş oldum ...Serinin diğer kitaplarına göre biraz hafif kaldı diyebilirim ...Bu kitapta beni etkileyen sadece dedektifimiz Ty Hauck un verdiği kayıplar ve yalnızlığı oldu...Temposu hızlı yavaş şeklinde giden bazen tamamen durağanlaşan bir kitap olmakla birlikte beklentinizi yüksek tutmaz ve kıyaslama yapmazsanız şayet memnun kalırsınız ....
Yazarın okuduğum ikinci kitabıydı. Polisiye kitap ve filmleri sevenlerin beğeneceği tarzda bir kitap bence. Yorumlarda sonuç belirsiz tarzında birkaç cümle gördüm ama sonuç beklediğim gibiydi aslında. Dünyanın bütün ülkelerinde olduğu gibi kirli siyasi ilişkiler, çıkar çatışmaları yüzünden işlenen cinayetler, siyasilerin para, güç ve hırs uğruna insanları kullanmalarından tutun, kiralık katillere üst düzey hukukçuları öldürtmeye kadar birçok olayın işlenilmesi kitabı gerçekçi ve akıcı hale getirmiş. Kısaca ben beğendim Herkese iyi okumalar :)
İlk kez hayatımda Gerilim ve Polisiye Kitabını okudum. Normalde Şiir kitaplarını kendime yasakladım. benim açımdan çok farklı bir deneyimimle Bu kitabı seçtim.Müthiş bir kitap. Okumak kadar güzel olan nedir? Kitapları müthiş yapan; insanlardaki isteklerdir. Silahın tetiğine basmak kolaydır. Bilakis kime doğru nişan almanla alakalıdır. Geleceğine nişan alıyorsan işte kitaplarla beraber, cahil beyinleri geride bırakan sadece sensin.
Olaylar bir benzin istasyonunda bir savcının öldürülmesi ile başlıyor. Olayı araştıran polis memuru olayların hiç beklemediği yönde geliştiğine şahit oluyor. Kitabın her sayfasında ayrı bir heyecan ve aksiyon var. Kitap kısaca diyor ki filler sevişir karıncalar ezilir.
@arkadyapolisiye okumaya ilk olarak yine Andrew Gross'un #15saniye kitabıyla başlamıştım. Kalemini sevdiğim için #gizemlisular kitabını da, kafes'i de beğeneceğimden emin olarak başladım okumaya. Beklediğim gibi de oldu. Gizemini, o gizemi çözmek için yarattığı gerilimini, akıcılığını, sürprizlerini çok sevdim. Tabi ki yine karakterlerle kavgaya tutuştum. Yazarın kalemine alışık olduğum için, görünenin sadece buz dağının bir kısmı olduğunu daha ilk sayfalardan biliyorum artık. Bu yüzden ilerledikçe haklı heyecanım artıyor. Sıradan bir benzincide açılan yaylım ateşi sonucu işin büyüyeceğini elbette biliyordum ama balığın bu kadar büyük olacağını tahmin edememiştim doğrusu.
Kitapta bazen sarsıldığım, bazen keyif aldığım kilit noktalar vardı. Freddy'in ve Warren'in başına gelenler sarsıldığım noktalardı. Dedektifimiz Hauck'un planı sayesinde Josie'nin intikamına, dolayısıyla Raines karakterinin yaşadığı şaşkınlığa bayıldım.
Arkadya bir de üstüne polisiye olur da okunmaz mı diyor ve tavsiye ediyorum.
Keyifli okumalarınız daim olsun...
Andrew Gross (d. 1952; Manhattan, New York, Amerika) Amerikalı polisiye romanı yazarı.
Hayatı
New York Times ve Uluslararası Çoksatanlar yazarı Andrew Gross'un "Yılın En İyi Polisiye Romanı Ödülü"'ne aday olarak gösterilmiş birçok kitabı bulunmaktadır. James Patterson ile birlikte yazdığı çoğu roman çoksatanlar listesinin birinci sırasında yer aldı. Şu anda eşi Lynn ile birlikte New York'ta yaşamaktadır.