15 Saniye

Orijinal Adı:
15 Second

2019 53. kitabı
Okunma: 01 Temmuz 2019 14:34
Nefes nefese bir hikaye, nefesinizi tutarak okuyacağınız bir kitap. Hikayenin kahramanıyla beraber yaşayacaksınız okuduklarınızı. Bazen kalp atışlarınızın elinizde olmadan hızlandığını hissedeceksiniz. Adrenalinizi yükselten aksiyon , duygu ve sürprizlerle dolu harika bir kitap olmuş. Kitabı elime aldığımda ancak 1 haftada okurum demiştim ama kitabı elinize alınca bırakmanız pek mümkün değil. Tam bir gerilim filmi tadında. İyi okumalar.
2015 849. kitabı
Okunma: 21 Eylül 2015 16:55
Başarılı doktor Steadman konferans için gittiği kasabada rutin trafik kontrolünden geçerken sinirler gerilmişti. Polis memuru Martinez sert tavırları ile onu adeta çileden çıkarmıştı... Steadman bir cinayete tanık olmuş ve avukat olan arkadaşı Mike aramış ve yardım istemişti hesap etmediği ise arkadaşının evinde karşılaşacağı ikinci cinayetti.... Artık tüm kanıtlar onu işaret ediyordu ama daha fazlası ile karşılacağını ve hayatının kontrolünün elinden alınışına firari olarak şahit olacağından habersizdi... Polis merkezinde sosyal yardım biriminden Carrie 'yi arayıp suçsuzluğunu anlatmaya çalışsada başarılı olacağından şüphe duyuyordu... Birileri onun hayatını elinden almaya çalışıyordu ve bunun sebebini bir türlü çözemiyordu... Açıkcası ben kitabı okurken keyif aldım. Alışılmışın dışında bir polisiye,katil belli fakat kurgu ilginçti. Ben beğendiğim kitaplara ekledim...
2026 45. kitabı
Okunma: 27 Mayıs 2026 09:23
Tertemiz macera- polisiye bir kitap. Film izler gibi okudum. Sorunlu bir adamın, masum insanlara yaşattıkları anlatılmış. Tavsiye ederim. İpucu Psikopat bir adamın -adı Vance-, doğru düzgün yetiştiremediği kızı, hap kullanıp bir anne ve bebeğini eziyor ve 20 yıl hapse mahkum oluyor. Adam da kızına hap verenlerden intikam almaya karar veriyor. Sonunda zavallı doktor Henry'ye ulaşıyor. Adamın ağrı merkezleri var. Kendi bilgisi dışında hap verilmiş. Vance olanlardan onu sorumlu tutuyor ve komplo kurup onu katil olarak gösteriyor. Ayrıca doktorun kızını da kaçırıyor. Vance gerçekten manyak bir adam. Doktor ve kızı sonunda bir şekilde kurtuluyor.
2021 4. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2021 08:47
Ünlü plastik cerrahı Dr. Henry Steadmanın bir konferansta konuşmacı olmak İçin gittiği yerde herhangi bir kural ihlali yapmamasına rağmen polisin onu durdurup korkutarak ceza yazmasıyla başlayan olaylar zincirinde gerilimi doruklarda tadacağınız bir romanı bizlere sunmuş Andrew Gross. Gerçekte masum olan ama sadece 15 saniye de tüm hayatını mahvedecek bir sorunla yüzleşir. Üstelik masumiyetini ispatlayacak olabilmesine rağmen kendisiyle oyun oynayan tuzak kuran Vance kızını kaçırmıştır ve teslim olursa kızını öldürmek ile tehdit etmektedir. Bu arada masumiyetine inanan eşi ve çocuğunun yaşadığı talihsizlik sonrası işine yeni dönebilen Carrie, polis sosyal yardım uzmanı olarak çalışır. Vance, geçmişte polislikten atılmış eşi gözlerinin önünde ölmüş ve kızı uyuşturucu etkisi ile yaptığı kaza sonrası bir kadın ve yeni doğmuş çocuğunun ölümüne neden olmuştur. Kızının uyuşturucu alıp hayatını mahvetme sebebi olarakta ünlü Dr. Steadmanı görmektedir. Daha ilk sayfasından itibaren olayda kendinizi bulup elinizden bırakamayacağınız, her cümlesinde gerilim, aksiyon ve bir gizemin olduğu kitap. Okuyacaklara keyifli okumalar.
Iki Hayat Iki Tercih
2020 2. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2020 22:10
15 Saniye Iki baba ve iki kizin hikayesini anlatan eserde hayattaki zorluklarla mucadele ve basa cikma sekilleri anlatilmaya calisilmis ama edebi olarak da heyecan olarak da hic bir tat ve lezzet almadim. Allahtan dili akiciydi da ayrica kelimelerle ugrasmak zorunda kalmadim. Eserde betimlemeler vasat ifade edis ve konusmalar vasat olmasina ragmen en cok satanlar listesinde yer almasi garip geldi. Yazarin kitaptaki fotografi ve eserde kullandigi konusma dili bende kendisinin lise universite yas dolaylarinda olabilecegi hissiyatina sebep oldu, oysa ki kitap yayinlandiginda 60 yasindaymis. Kim bilir belki de lise yillarindan kalma bi eseriydi... Ben zevk almadim belki de orijinali daha keyiflidir ya da diger okurlar daha keyifli bi okuma sureci gecirler. :) Keyifli okumalar.
2020 33. kitabı
Okunma: 21 Mart 2020 19:29
15 saniye Andrew gross Polisiye/gerilim türünde yeni bir soluk almak isteyenlere kesinlikle tavsiye edebileceğim bir kitap. Alışkın olduğumuz polisiyelerdeki gibi zanlının amacını kitabın sonunda anlamanız gibi bir durum da yok bu da sizin olayları bildiğiniz için daha da merakla okumanıza neden oluyor. Ortada uyuşturucu etkisiyle anne ve bebeğini arabası ile öldüren müptezelin babasının kendince intikam alma ve sistemi sorgulama durumu var aksiyonu da cabası. Akıcı, sade, insanı yormayan bir anlatımı var, kurgusunu başarılı buldum. "Vaktiyle birisi on gün demişti. İnsanın hayatında gerçek anlamda "mükemmel" geçirdiği gün sayısı on günmüş..." 15 Saniye kitabı En İyi Polisiye Romanlar listesinde yer almaktadır. Son sayfasına kadar heyecanın hiç eksilmediği, kalın bir kitap olmasına rağmen sayfaların su gibi aktığı keyifli bir roman 15 Saniye zaten başlayınca bırakamıyorsunuz,film tadında okurken yazarlık gücü burada diyorsunuz sahneler kafanızda akıp gidiyor. Genellikle bu tür romanlarda tüm gizem sona kadar korunur ama yazarımız farklı bir şey deneyip size 200 sayfa kadar önceden her şeyi söylemiş. Ama yine de sonunu merak ediyorsunuz, bunu nasıl başardı derseniz bana göre yazarın yaratıcı gücü ve dile,edebiyata ve hikayeye hakim olmasından ileri geliyor diye düşünüyorum. Keyifli okumalar Gürbüz Deniz
2021 2. kitabı
İlk sayfalarda; tanrım bu nasıl bir kitap nereden bulaştım dediğim, fakat her çevirdiğim sayfada farkında olmadan sayfalar arasında kaybolduğum bir kitaba dönüştü..
Roman
15 SaniyeAndrew Gross · Arkadya Yayınları · 2014837 okunma
Suçsuz olduğunuzu kanıtlayamadığınız bir sistemde ne yapardınız?
2026 45. kitabı
Okunma: 01 Nisan 2026 12:53
Andrew Gross' un 15 Saniye isimli sürükleyici polisiye/suç romanında iki farklı baba profili çiziliyor. Her iki baba da kızları için çok şey yapıyorlar. Birisi kızının başına gelen felaketten sorumlu tuttuğu herkesi öldürerek sonunda diğer babaya ulaşıyor. Diğer baba ise ünlü bir estetik doktoru ve başına gelen akılalmaz olaylardan kurtulup ilk baba tarafından kaçırılan kendi kızını kurtamanın yollarını arıyor. Yerel polis ve FBI' ın da bolca sahne aldığı hikaye soluk soluğa akıyor. Keyifli okumalar.
2023 12. kitabı
Okunma: 28 Aralık 2023 19:43
Polisiye romanlara başladığımda “tam benlik” diyeceğim tarzdaydı. Başlangıçta sadece Ahmet Ümit’in kitaplarını okudum ve çok keyif aldım. Sonradan kitabın kapağı ve başlığı dikkatimi çok çekti ve okumak istedim. Yine polisiyeydi… Ama bu sefer Ahmet Ümit değil Andrew Gross’du yazar. Kitap tam anlamıyla hem merak hem korku içeriyor. Evet katil çabuk bulunuyor belki ama sonrası daha gerilimli diyebilirim… Okurken “artık bu kadar da olmaz” diyeceksiniz eminim ki. Son sayfalara geldiğimde meraktan kitabı bırakmak istemedim desem yeridir. Anlat anlat bitmez kesinlikle o dünyaya bir kere bile olsa girmelisiniz o gerilimi kendiniz yaşamalısınız. Şimdiden iyi okumalarr…
·440 syf.·
2015 7. kitabı
Kitaba başlar başlamaz bir günde bitti. Kitap büyük puntolarla basılmış 440 sayfa olduğuna bakmayın sakın, normalde en fazla 200 sayfa gibi düşünün. Polisiye gerilim tarzında değişik bir konusu var. Bir solukta okunup bitiyor. Bir daha okurmusun derseniz, kesinlikle bi daha okumam.

Andrew GrossYazar · 7 kitap
Andrew Gross (d. 1952; Manhattan, New York, Amerika) Amerikalı polisiye romanı yazarı. Hayatı New York Times ve Uluslararası Çoksatanlar yazarı Andrew Gross'un "Yılın En İyi Polisiye Romanı Ödülü"'ne aday olarak gösterilmiş birçok kitabı bulunmaktadır. James Patterson ile birlikte yazdığı çoğu roman çoksatanlar listesinin birinci sırasında yer aldı. Şu anda eşi Lynn ile birlikte New York'ta yaşamaktadır.