Kan Yağmuru

2014
Esen Kitap
Sıralamalar

2022 19. kitabı
"Güven ve huzur ortamı yok olduğunda yeni otorite Korku olacak." Daha ne kadar fazlasına, şiddetlisine, korkuncuna dayanabiliriz acının. İnsanların birbirini kestiği, sokak ortasında adamların akıl almaz bir soğukkanlılıkla kadınları doğradığı, eskiden karşımıza olsa olsa mahallenin delisi çıkacak diye tedirgin geçtiğimiz o karanlık sokaklarda şimdi kanla beslenen canilerin cirit attığı bir dünyaya daha ne kadar dayanabiliriz. Sevgilisini balta ile kesen ruhsuz katillerin evrenine dönüşen, cinayetlerin arasına reklam alınan bir dünyada yaşamayı ne kadar sindireceğiz içimize. Bütün bu olup bitenlerin normalleşmesinin bizi neye dönüştürdüğünü daha ne kadar görmezden geleceğiz. Bunlar soru değil. Bunlar korkunç birere yanıt aslında. Polisiye edebiyatın taze kanlarından Cenk Çalışır, dördüncü kitabı olan Kan Yağmuru’nda sanmayın ki bir hikaye anlatıyor. Bu kitap tam olarak okuru olaya dahil eden, okuru şahit yazan, okuru kanla ıslanmış zifiri bir sokakta köşeye sıkıştıran bir gerçeğin anlatısı.
1K
2022 401. kitabı
#kanyağmuru Herkese merhabalar. Bugün sizlere bir #polisiye kitap ile geldim... Bazı kitaplar neden ön planda olmuyor? Neden abartılmıyor? Neden çok satanlarda yer almıyor? Gerçekten bu kitabı okuyunca kendimi bir kez daha sorguladım. Bir okuyucu olarak baktığımız husus ne? Ahhh kafam doldu taştı diyebilirim. Ama bu kitap hele ki polisiye seviyorsanız kesinlikle okunmalı diyorum. Hatta iddia ile yoruma başlıyorum. Katili bulmanız hiç de kolay olmayacak. Bir TV kanalı Karga TV ve orada yapılan bir program "Siyah Kamera " reytingleri alt üst eden bir kısa korku filmi programı... Kazanan gönderilen ve  o gece  yayınlanan kısa filmler arasında halkın oylaması ile belirleniyor. Program sunucusu İlker programın sunucusu ve yapımcısı. Aykırı tarzı ve sunumu ile adeta o anları yaşayan ve haz alan bir adam. Her zaman olduğu gibi gelen filmler sırası ile gösterime girer. İlker heyecan ile sunmaya ve aralarda yorumlara devam eder. Son olan kısa film ekrana gelince ise bütün kanallar adeta kilitlenir. Öyle ki reytingler tavan üstüne tavan yapar. "Kan Yağmuru" adlı film ile herkesin tüyleri diken diken olup yayına başlama zamanından bu yana toplam puan sayısı kadar puan toplaması ise kaçınılmaz olur. Tabi herkes bunun henüz bir efekt ve dublaj olduğunu düşünüp gerçeği bilmemektedir. Kullanılan sesler, yer ve kan her yerde olan kan izleyiciye vay be dedirtir.
2019 48. kitabı
Okunma: 02 Temmuz 2019 13:39
Düşünsenize bir kanal var ve korku konulu kısa filmler bu programda yayınlanıyor,yarışıyor .Bir gün yarışmaya katılan kısa filmlerden birinin gerçek olduğu ortaya çıkıyor. Palyaço kılığında iki kişi kurbanını kesip biçiyor ama öldürmüyor ,eksik bırakıyor. Bitiyor mu peki ?Hayır çünkü tüm Türkiye olaydan haberdar ,ilgi başlarını döndürüyor ve kesip biçmeyi devam ediyorlar .Bunu yaparlarken de aralarında geçen diyaloglar oldukça felsefik . . --Biliyorsun değil mi ?Gerçekte hiç birimiz, göründüğümüz kadar iyi değiliz ... . . Kalitesi yüksek polisiyelerden biriydi .Kalemi, kurgusu ,betimlemeleri ile Cenk Çalışır artık takipte olduğum yazarlardan... Ne önyargım vardı önceden özellikle polisyede Türk Yazar okumazdım ne kadar yanlışmış ne Cevherler varmış be ! Benim önyargım çoktan kırıldı bence sizin de varsa kırın derim. Belki de daha da zevk alacaksınız. Çünkü yakın gelecek yaşananlar,daha gerçekçi,daha bizden ! . . .
2016 1. kitabı
Sağlam bir polisiye okumak isteyenlere tavsiye edebileceğim kitapların başında çok kolay ilk sıralarda yer alabilecek bir kitap. Ben beğendim. Tavsiye ederim.
Kan YağmuruCenk Çalışır · Esen Kitap · 201441 okunma
Harika bir kurgu okurken bazı yerlerde, keşke tek okumasaydım Yanımda sırtımı yaslayacağım biri olsaydı diyorsunuz, ama az ilerleyince , çok güvendiğim hatta baktığımda gözlerinde kaybolduğum kişiye bile güvenmemeliydim galiba diyorsunuz.. okunmalı

Cenk ÇalışırYazar · 9 kitap
Cenk Çalışır 1967 Balıkesir doğumlu. Gazi Üniversitesi İktisat Bölümü'ni bitirdikten sonra Bursa'ya yerleşti. Basın ve otomobil sektörlerinde değişik departmanlarda görev aldıktan sonra reklam dünyasına yöneldi. Bu karar ile oluşturduğu  stüdyosunda  reklam ve tanıtım fotoğrafçılığı üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Evli ve bir çocuk babası. Satranç Cinayetleri, yazarın ilk çalışması.