8.2/10
Okunma
Beğeni
1.340
Görüntülenme
"La Loi = Kanun" 1956'da yayınlandığında, adeta kapışılarak o yılların en çok satan kitabı oldu. Yazarı Roger Vailland (1907-1965) bu dördüncü eseriyle önce Fransa'da sonra da bütün dünyada geniş ilgi gördü. En büyük edebiyat ödüllerinden Goncourt da Roger Vailland'a bu romanıyla verildi, hem de tartışmasız olarak. Jules Dassin'in yönetiminde Gina Lollobrigida ile Yves Montand'ın başrollerini paylaştıkları filmini ise büyük sinemaseverler merak ve ilgiyle izledi. Aynı yazarın yayınlarımız arasında çıkan "Yalnız Adam" adlı romanı gibi "Kanun"u da çok seveceğinize inanıyoruz.
Türler:
Kitabın Konusu:
356 sayfa

356 syf.
Puan vermedi
Hem bir kumar oyunu hem de toplumun idaresi olarak Kanun
Bener
Bener
Bu kitabın Bilgi Yayınevi'nin 1971'deki ilk baskısını okudum. Çevirmeni, aynı yayınevinden çıkmış olan Yalnız Adam romanını da başarılı bir şekilde çeviren Atilla Tokatlı. Öykü 2. Dünya Savaşı sonrasında Güney İtalya'da geçiyor. Romanda bol bol kırsal Güney İtalya'da geçen olayların yarı-feodal nitelikte olduğuna dair açıklamalar var. Bu bakımdan, yer yer gülümseten bir eser.
Kanun
KanunRoger Vailland · Bilgi Yayınevi · 197117 okunma

Roger Vailland
Roger VaillandYazar · 4 kitap
Fransız romancı, deneme yazarı ve senarist. Yaşamı boyunca bir çok roman ve senaryo yazmıştır. Fakat kanun adlı romanı yayınlandığı 1956 yılında en çok satanlar listesine girmiş ve bu roman ile Goncourt Ödülünü kazanmıştır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.