Kapitalizmde Korku

Dieter Duhm

Kapitalizmde Korku Sözleri ve Alıntıları

Kapitalizmde Korku sözleri ve alıntılarını, Kapitalizmde Korku kitap alıntılarını, Kapitalizmde Korku en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Çevirmenin Notu
Öte yandan: Bırakalım her türlü ideolojik politik kaygıyı bir yana. Yaşıyoruz, bizle birlikte toplum da yaşıyor. Yakın geçmişimizle, toplumumuzla ve öncelikle de bireyselliğimizle ilgilenmemiz, son derece insani bir eğilim.
Sayfa 239Kitabı okudu
Bu nevrotik korkuyu canlı tutmak için, artık herhangi bir zorba güce gerek yoktur. Nevrotik insana, kimin güçlü olduğunu göstermek için küçük bir doz yetecektir. Demek ki, egemenlik ilişkilerini garanti altına alan kamu ceza sistemi, rahatlıkla biraz daha liberal davranabilir, polis copundan ve tüfek kurşunundan büyük ölçüde vazgeçebilir.
Reklam
sınav kağıdıma yazsaydım keşke, ekonomiye uyum diye :d
Bugün durum tam tersidir. İleri derecede endüstrileşmiş bir ülkenin halkı, birdenbire gelirinin onunu yatağının altına saklamaya kalksa, ekonomik bunalımı ensesinde duyar. Bu tutumluluk yüzde yirmiye vardığında ise, ekonomi çöker. Sonuç olarak tutumluluk, toplumsal oyunun bağlayıcı kurallarından değildir artık. Bağlayıcı olan, daha çok, kişinin kendi imkanlarına göre tüketimde bulunmasıdır. Toplumsal istemler, değişime uğramıştır. Tek tek bireyler, dün geçerli olanın bugün yanlış; dün yanlış olanın bugün doğru olduğunu öğrenirler. Davranışlarını değiştirirler ve uyum sağlarlar.
uyum çeşitlerini sormuştu hocaKitabı okudu
Örneğin bir memurun şefinin odasına girerken, bir öğrencinin profesörün görüşme saatine giderken ya da bir çırağın ustasının yanına çağırıldığı zaman kendini gösteren korku, çoğu kez, sadece gerçekten reel bir tehlikeyle açıklanamaz. Bu korku, irrasyonel ve nevrotiktir; reel korku gibi bir dış tehlikeden değil, içteki korku kaynağından, yani, geriye itilmiş ihtiyaçlardan ve içselleştirilmiş zordan ileri gelir.
Mutluysak, ne diye bu kadar mutluluk propagandası yapılıyor? Mutluluk endüstrisi, insanların gerçek mutsuzluğuna verilen sisteme özgü bir cevaptır; mutsuzluk, kâr amacıyla kullanılır.
" İnsan âşık olduğu kadarki hiçbir zaman yalnız olamaz" aforizması, kapitalist toplumun hastalıklı bir özelliğinin yanlış bir genelleştirilmesidir. Öte yandan, eşin kişiliksız kılınması daha ileri noktalara uzanır. Eş ki genellikle bu, kadındır çoğu kez "seksüel nesne" haline indirilir. Seksüel nesnenin, bir şey gibi değiştirilebilir olma özelliği vardır: "Delik deliktir" anlayışı, buradan kaynaklanmaktadır
Reklam
163 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.