Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Futbol Yazıları

Kârhanede Romantizm

Tanıl Bora

Kârhanede Romantizm Yorumları ve İncelemeleri

Kârhanede Romantizm yorumları ve incelemelerini, Kârhanede Romantizm kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Kârhanede Romantizm puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.

Puan

7.610 üzerinden
11 Kişi · 4 İnceleme
254 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Yazardan oldukça güzel bir eser. Futbolla ilgili olarak daha önceden gazetelere ve çeşitli dergilere yazdığı yazıları birleştirmiş ve ortaya oldukça güzel bir eser çıkarmış. Uzun zamandır maç izlediğinden olaya daha romantik yaklaşan yazar, ülkemizde ve dünyada futbol anlayışı, ülkemizdeki futbol kulüplerinin isim ve renk geçmişleri, bayrak oyuncuları, geçmişten günümüze futbol izleme alışkanlıklarındaki değişimler, çeşitli ünlü isimlerin anıları gibi pek çok konuda faydalı ve güzel bilgiler veriyor. Yazarın kendisi Gençlerbirliği taraftarı ve Beşiktaş sempatizanı olduğundan bu tür örnekler haliyle daha fazla. Keyifle okunan bir kitap olmuş.
Kârhanede Romantizm
Kârhanede RomantizmTanıl Bora · İletişim Yayınları · 201333 okunma
254 syf.
9/10 puan verdi
Tanıl Bora, 2006 yılına geldiğimizde çoğu Radikal Futbol'da çıkan belli bir periyottaki yazılarını derlemiş ve çok da iyi yapmıştı. 'Bütün bu futboldaki rezilliklere rağmen futbolu sevebilme, onu romantize edebilme inadını anlatıyor Kậrhanede Romantizm adı.' demişti bir röportajında. Ha, bir de Tanıl diye topçu adı olmaz!
Kârhanede Romantizm
Kârhanede RomantizmTanıl Bora · İletişim Yayınları · 201333 okunma
Reklam
254 syf.
7/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Tanıl Bora’nın Radikal gazetesindeki yazılarından derlenen Kerhane Romantizm bizlere futbolun unutulmaya yüz tutan güzel taraflarını bize hatırlatıyor. Kitabın adı kirli ve çirkin futbol ortamında, futbol sevgisi ile ilgili yazılar içermesinden geliyor. Gençlerbirliği taraftarı olan yazar, ülkemizin günden güne yozlaşan futbol ortamında yazıları ile futbolun güzellikleri tutunmamızı sağlıyor. “ İşte, oynamanın bu yanına, herkesin her yerde her çeşit araçla oynayabileceği bir oyun olarak futbola sahip çıkmakta isyancı, devrimci bir yan vardır…. Futbolu böyle sevenler, maç yaparken, kimse figüran olmasın, herkes topa vursun isterler: Şişman da, gözlüklü de, kötü oynayan da, kızlar da… Paslaşmayı severler. En beğendikleri gol, delice abanarak vurulmuş gaddarca bir şutla atılan gol değil, pasları dantela gibi örerek, takımcak atılmış organize goldür. Yeteneksiz birinin yavaş yavaş topu kontrol etmesinden mutlu olur, gurur duyarlar. Hata yapana bağırıp çağırmazlar, onu yüreklendirirler. Futbolun, takım oyunu karakterini severler” diyerek, oyunun hala mahallede oynadığımız o güzel oyun olduğunu ve oyunun bu tarafından vazgeçmememiz gerektiğini futbol severlere hatırlatıyor. Kitap ile ilgili yazımın tamamı için; kelimelerinzihni.wordpress.com/2020/08/17/karh...
Kârhanede Romantizm
Kârhanede RomantizmTanıl Bora · İletişim Yayınları · 201333 okunma